Androidworld
Androidworld
20 juni 2012 12:11 uur
Google Maps is één van de applicaties die Google zeer regelmatig van een update voorziet, deze keer heeft Google de live verkeersinformatie uitgebreid. Deze informatie was al beschikbaar in Nederland en België, maar is uitgebreid met extra wegen en is nog accurater worden. Met live verkeersinformatie is het mogelijk om bijvoorbeeld de exacte aankomsttijd te berekenen tijdens het navigeren.

Live verkeersinformatie in Google Maps

Na de introductie van live verkeersinformatie vorig jaar, heeft Google Maps weer een stap gezet om een nog betere gebruikerservaring neer te zetten. Door de uitbreiding hiervan deze week wordt de informatie die je tijdens het navigeren ontvangt nog nauwkeuriger. Op deze manier heb je een goed beeld van een verwachte aankomsttijd of eventuele vertragingen, waarop weer ingespeeld kan worden door een andere route te kiezen. Google Navigatie geeft ook grafisch weer waar de knelpunten liggen op jouw route.

Beschikbaarheid

De uitbreiding van de verkeersinformatie heeft plaatsgevonden in Australië, België, Brazilië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Japan, Nederland, Nieuw Zeeland, Puerto Rico, Rusland, Spanje, Zweden, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er ook een aantal landen toegevoegd aan het lijstje zoals Wit-Rusland, Estland, Litouwen, Mexico, Peru, Roemenië en Zuid-Afrika. Om deze verbeterde informatie te gebruiken, hoef je niets te doen: deze wordt automatisch opgehaald wanneer je een nieuwe route plant.

Video

Meer informatie over live verkeersinformatie is terug te zien in onderstaande video.

Via: Google Lat long BlogHelemaal los van dit nieuws, heeft de verkeersinformatie-video een aparte URL met het woord 'spam' erin.  (Live and Typical Traffic in Google Maps).    
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Johan

  En wanneer komt de uitbreiding voor Holland?

 • quorumz

  misschien dat ik het niet snap maar waarom zie ik een filmpje van een website van google maps ipv maps op android hoe ik dat kan aanzetten en zien
  ik neem niet mijn pc mee in mijn auto en gebruik ook niet de browser variant van google maps op mijn S3

  • Eric G

   Volgens mij worden hier ook verschillende verbeteringen onder één noemer gebracht. Volgens deze link http://google-latlong.blogspot.nl/ waar dit artikel volgens mij over gaat wordt voor Nederlands het aantal wegen met verkeersinformatie uitgebreid. Dit is zowel op de pc als de mobiel.
   Het filmpje is een andere toevoeging welke ik alleen op de pc ben tegen gekomen. Als je het filmpje op YouTube bekijkt is deze van 28 mei. Dus oud nieuws en hoort hier eigenlijk niet bij.

  • Eric G

   Ik gebruik al lange tijd de verkeersinformatie en voor mijn omgeving zie ik geen aanpassing. Verder is de verwachte aankomsttijd nog steeds niet correct. Navigatie gaat namelijk niet van verkeerslichten uit. Als ik van mijn werk naar huis rijd kan ik beter omrijden en meer kilometers maken om toch sneller thuis te zijn omdat ik dan ongeveer 10 verkeerslichten vermijd (à 1 à 2 minuten per licht).

 • caravia_asterix

  In de video spreken ze van typische file informatie, niet live informatie, dat is volgens mij toch iets anders

  • Sander

   Ze gebruiken beiden bij Google: historische (typische) fileinformatie en ook live-informatie. Daarnaast wordt live-informatie ook nog eens samengesteld door de statistieken van gebruikers: als je Google Maps of Google Maps Navigatie gebruikt tijdens het rijden, worden die gegevens (anoniem) gebruikt voor de live-informatie.

  • Ferry

   @ Sander volgens mij is dat niet eens afhankelijk van het daadwerkelijk gebruiken van Maps/Navigatie, maar het toestaan van locatiegegevens. Ik gebruik regelmatig Latitude om te checken of m'n vriendin al onderweg is naar huis vanaf d'r werk, en die geeft netjes weer waar ze zich bevind, ondanks dat ze geen Nav/Maps actief gebruikt.

 • laurens

  Wat ik me vooral afvraag, als je nu een bestemming ingeeft, zal hij dan automatisch de snelste = alternatieve route nemen of is dit instelbaar ? Vergelijkbaar met tomtom live traffic.

  • Vinz3nt

   ik gebruik tomtom hd traffic en dat is vooralsnog stukken nauwkeuriger. Deze week al diverse malen vergeleken van arnhem naar Zaandam en volendam en van Google traffic klopt niet veel.

   • rolovis

    Ik merk ook dat nu aangegeven wordt als er hoofdwegen zijn afgesloten ivm ongevallen of wegwerkzaamheden . Het zou helemaal top zijn als ook alle wegwerkzaamheden en afsluitingen ivm evenementen van het onderliggende wegennet erop zou staan