Androidworld
Androidworld
18 september 2012 07:11 uur
Vanmiddag heeft Google het Duitse Nik Software overgenomen voor een niet bekend gemaakt bedrag. Dit bedrijf maakt een aantal applicaties op het gebied van fotografie. De meest belangrijke is wel de app Snapseed die al meerdere prijzen heeft gewonnen. Snapseed toont veel gelijkenis met Instagram wat betreft mogelijkheden.

Snapseed

Wanneer je Snapseed niet kent, is dat niet zo heel gek: Een Androidapplicatie is namelijk nog in ontwikkeling. Op iOS (iPhone en iPad) en Mac en Windows is deze applicatie al een tijdje actief. Deze applicatie werd zelfs in 2011 verkozen als iPad App Of The Year en was één van de best verkopende apps in iTunes.

Met Snapseed kun je je foto's van bepaalde effecten voorzien. Anders dan bij Instagram werkt de applicatie meer met het swipen over het beeldscherm om effecten aan te brengen. De video hieronder is van begin dit jaar tijdens de beurs CES in Amerika.

Wat gaat Google met Snapseed doen?

De verwachting is dat Google de mogelijkheden van Snapseed zal gaan toevoegen aan Google+. Dan zal dit platform, net als Facebook met Instagram, beschikken over verbeterde mogelijkheden om foto's te bewerken en te verfraaien. Het is aannemelijk dat enkele mogelijkheden in de loop van de tijd zijn weg zal vinden naar de standaard camera-applicatie van Android. Bron: The Verge
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • django

  ik gebruik in plaats van instagram twitter

  • Machiel

   In hoeverre zit hier een overlap in met de in 2010 overgenomen online fotobewerkingsapplicatie PicNic. Hiervan zijn de mogelijkheden inmiddels al aan Google+(de online versie) toegevoegd. Gaat dit voor een photoshop variant voor de tablet / telefoon zorgen?

   • Jurgen

    De reacties bij de professionele fotografen die photoshop gebruiken zijn behoorlijk negatief op nieuws las ik gisteren al op Internet.
    Het bedrijf maakt schijnbaar ook behoorlijk goede plugins voor Photoshop en de angst is dat Google dit bedrijf alleen wil hebben voor de genoemde app en de rest van de producten niet meer verder ontwikkeld.

    Verder vraag ik me persoonlijk af wat je als consument nu met al die verschillende apps moet die allemaal min of meer hetzelfde doen. Facebook koopt instagram, Google koopt dit en Apple koopt weer iets anders, waarom moet alles toch gekoppeld worden?

    • Mathew

     Zeker! Ik gebruik de kwalitatief hoog aangeprezen plugins van Nik in Photoshop. Ik kan absoluut niet zonder deze plugins, omdat ze voor mij en voor velen een pure aanvulling is op fotobewerking.

     Ik schrok me dood toen ik het nieuwsbericht las. Ik hoop dat Google weet wat ze aan het doen zijn.

    • Metin Fotografie [DHD]

     Idem, ik kan ook bijna niet meer zonder de plug-ins van Nik. Hoop dat ze doorgaan met het ontwikkelen van verdere producten voor Photoshop en LightRoom.