Androidworld
Androidworld
02 oktober 2012 12:45 uur
Google ontwikkelt zelf heel veel producten en een manier om deze ontwikkeling te versnellen is het kopen van kennis. Dat kun je doen door ervaren mensen aan te nemen of door een heel bedrijf, inclusief de door hun ontwikkelde techniek te kopen. Deze techniek pas je dan in binnen je eigen product en je maakt in een klap een grote stap. Viewdle is zo'n bedrijf dat voortaan onder de vlag van Google zal werken.

Viewdle

Het bedrijf Viewdle komt uit de Ukraïne en Google heeft (naar verluidt) 30 miljoen dollar betaald voor 100% van de aandelen. Het bedrijf is gekocht om zijn expertise in gezichtherkenning en het herkennen van bewegingen (gestures). De gezichtherkenning kan vooral worden ingezet om gezichten te 'taggen', maar ook om je Androidtoestel te unlocken. De techniek van Viewdle gaat zo ver dat de gezichtsherkenningssoftware zelfs kan zien of er een kind of een volwassene voor de camera staat. Deze techniek zou Google goed in kunnen zetten binnen Google+, om zo beter te kunnen concurreren met Facebook. De software kan ook objecten herkennen en die techniek kan Google Goggles weer helpen. Natuurlijk krijgt Google met de koop van dit bedrijf ook weer een pakket aan patenten in de schoot geworpen. Deze patenten zouden vooral betrekking hebben op de gezichtherkenning, augmented reality en het taggen van foto's. Bron: Forbes    
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Jochem

  "gezichtsherkenningssoftwarebedrijf"
  Dat is een leuk scrabble woord :)

  On topic: Goeie ontwikkeling ! Tot nu toe vond ik de gezichtherkenning in android magertjes. Hiermee kan het wel eens een flinke vaart nemen. Zoals siri dat deed voor apple.

  • Pintoil

   Siri en gezicgtherkenning software zijn niet meer dan een gimmick.

  • Frederik

   Dus wat is je punt?

  • Daniel B

   Geen zoals gewoonlijk :P

  • Huh?

   Ik vind dat pintoil wel een punt heeft.

   Siri werkt best grappig. Je kan er bijvoorbeeld vrij eenvoudig een afspraak mee in je agenda zetten. Echter, hoe werkt de praktijk? Je hebt je agenda app open en bladert er door heen. Noemt een aantal data en je gesprekspartner zegt een aantal keren nee, totdat ie ja zegt, dan wijs je die datum aan en maakt een afspraak. Siri is dan opeens niet handiger.
   Zo zit het ook met gezichtsherkenning. Het is leuk om een keer mee te spelen en in de praktijk voegt het niet zo gek veel toe.

 • Mark3

  Gaat google dat ook in de camera of bij het unlocken gebruiken bij een update?

  • wimhvh

   zijn kunnen dit ook gebruiken als extra beveiliging voor bedrijven zoals je in films kunt zien.