Androidworld
Androidworld
Er zijn verschillende versies van de Samsung Galaxy Nexus op de markt. Naast een CDMA-versie die alleen werkt bij de Amerikaanse provider Verizon, zijn er ook verschillende GSM-versies die onder andere op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Begin april schreef Claudia al over het verschil tussen yakjuxw-toestellen, die door Samsung worden geüpdatet, en yakju-toestellen, die direct door Google geüpdatet worden. De update naar Android 4.0.4 voor Galaxy Nexus-toestellen met software yakju, is op 3 april begonnen. Toen er toch een aantal mensen waren die de update naar 4.0.4 niet hadden gekregen maar wél type yakju hadden, bleek er toch meer aan de hand te zijn. De update voor yakju-toestellen is inmiddels weer hervat.

Signaalproblemen

Na de update naar Android 4.0 bleek dat veel gebruikers van de GSM-versie van het toestel last hadden van wegvallend signaal. Wanneer het toestel in slaapstand ging, zou ook de verbinding met het telefoonnetwerk worden verbroken. Afgelopen week ontving mijn eigen Galaxy Nexus, die al op Android 4.0.4 zat, een update. Deze kleine update, waarna de software op Androidversie 4.0.4 bleef, zou deze signaalproblemen verhelpen. Het lijkt er dan ook op dat Google het updateproces tijdelijk heeft stilgelegd om deze problemen te verhelpen. De eerste berichten van OTA (over-the-air)-updates voor yakju-toestellen hebben ons inmiddels bereikt.

Beschikbaarheid

Om te kijken of de update van Android 4.0.2 naar Android 4.0.4 voor jouw Galaxy Nexus ook klaar staat, ga je naar 'Instellingen'--> 'Over de telefoon'--> 'Systeemupdates'. Ook wanneer je al eerder deze maand de 4.0.4-update ontvangen hebt, staat er waarschijnlijk een update voor je klaar: de update die de signaalverliesproblemen oplost. Wanneer de overige Nexus-toestellen, die met softwareversie yakjuxw (of één van de andere varianten) geleverd zijn, de update zullen krijgen, is nog niet duidelijk en afhankelijk van Samsung. Omdat de toestellen hardwarematig identiek zijn, is het mogelijk om de yakju-software op een yakjuxw-toestel te zetten. Een (Engelstalige) gids hiervoor kun je hier vinden. Uiteraard is dit voor eigen risico en komt mogelijk je garantie te vervallen. Daarbij wil ik wel zeggen dat de kans dat er daadwerkelijk iets ernstigs mis gaat héél erg klein is. Weet je niet welke software jij hebt? Dit kun je bekijken met deze applicatie.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties