Androidworld
Androidworld
07 april 2011 15:24 uur
Google gaat steeds meer optreden binnen de Market om bedrijven die zich niet aan de regels te houden de toegang te ontzeggen. Eerder was het al de beurt aan Kongregrate en gisteren is daar Grooveshark bijgekomen. Net als bij Kongregrate is Grooveshark verwijderd omdat het in strijd was met de voorschriften zoals Google ze opgesteld heeft. Als je een beetje doordenkt is het wel opvallend dat er in de  week allerlei details van de nieuwe muziekspeler van Android zijn opgedoken ook een muziekapplicatie verwijderd wordt uit de Market.
Licenties De aanzet tot de verwijdering (of schorsing) van Grooveshark uit de Market zijn de klachten van platenmaatschappijen. Binnen Grooveshark kunnen gebruikers zelf muziek toevoegen aan de database waardoor deze applicatie eerder aan de beurt voor zaken het overtreden van de auteurswet. Een dienst als Spotify heeft dit niet omdat zij alleen muziek toevoegen van maatschappijen waarmee ze een contract hebben. Het is niet bekend of ook de Groovesharkapplicaties van alle Androidtelefoons verwijderd zullen worden, Google heeft in ieder geval de mogelijkheid om dit op afstand te doen.

Onderhandelen met platenmaatschappijen

Google is op dit moment in onderhandeling met zoveel mogelijk platenlabels om de Androidgebruiker even zoveel muziek aan te bieden binnen hun nieuwe dienst. De verwijdering van een concurrent uit Googles eigen Market komt op dit moment misschien best goed uit.

Bron: Mashable

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Duveaux

  Fucknuts! Ik ben lid geworden van Grooveshark voor deze app! Beter gaat Google niet apple na wat betreft misbruik van machtspositie. Als google de app van m'n telefoon plukt blijf ik hem terugzetten dmv Titanium Backup :P <3

 • Jru

  Snap dat ze het om deze redenen niet aan willen bieden in hun eigen winkel. Het op afstand verwijderen zou daarintegen wel te ver gaan gezien de verantwoordelijkheid bij de app-maker ligt en niet zozeer bij google (mits niet verspreid via android market van google zelf).

  • Pixel Hungry Studios ( AW Florisdesigns )

   Ja idd, beetje lullig voor alle gebruikers, die netjes via de market downloaden en betalen voor een grooveshark abonnement. Had google eerder moeten inzien.. vind betreft google nog steeds de klanten servers zoal voor de consumenten maar ook de developers, slecht behandelen! Developers Console dat dagen lang offline wordt gehaald. Het merkwaardigst vind ik nog, Google die geen klanten lijn heeft.. je kan nergens naar toe bellen, alleen mailen en als je mailt krijg je vaak pas na 1 maand een mail terug.

 • Mike

  Ik kan het verkeerd begrepen hebben, maar Twidroyd werd toch geblokkeerd door Twitter? Niet door Google in de Market .. dat is zelfs de titel van het artikel waar naar gelinkt wordt.. Dus wat nu precies hetzelfde is.. Beide een voorwaardenschending, maar niet allebij in de Market.

  • Dim

   Mike, je hebt helemaal gelijk. Ik heb het niet goed neergezet, maar het gaat dus om hetzelfde principe voorwaardenschending (dat is trouwens het nederlandse woord waar ik al de hele dag naar zocht)

 • Igor

  Veel platen maatschappijen zullen wel gezegd hebben dat zolang grooveshark in de Android market staat ze geen contract aangaan met Google

  • Pixel Hungry Studios ( AW Florisdesigns )

   Service* inplaats van servers

   • Patrick

    "Net als bij Twidroyd is Grooveshark verwijderd omdat het in strijd was met de voorschriften zoals Google ze opgesteld heeft."

    Twidroyd was toch niet verwijderd uit de Market door Google? Twitter had ze de toegang ontzegd.

    • Androiddevil

     Ik vind eigenlijk dat google gewoon net als Apple de Apps moet controleren voor dat ze het de markt in laten. Zo kan Google malware en andere troep uit de markt weren.

     • Hoorah

      Niet dat het een reden is om een app te verwijderen maar dat ding deugde voor geen meter.

      • Audiowaste

       Overigens heb ik Kongregrate nog en is ook nog altijd in de market te vinden.