Androidworld
Androidworld
27 juni 2012 20:33 uur
Met deze speciale bril, Google Glass genaamd is het mogelijk om live beelden te laten zien en deze ook live te delen via Google Hangout. Op deze manier is het mogelijk in real-time beelden door te sturen via internet, alleen door Google Glass te gebruiken. Google Glass is geen onbekend project van Google, we hebben hier ook eerder al over geschreven.

Google Glass

Google Glass zit nog in de experimentele fase, maar tijdens de keynote van woensdag 27 juni had men een liveverbinding met een aantal parachutisten, die met een Glass-bril op uit een vliegtuig sprongen. Deze beelden komen live op het grote scherm in de zaal. Daarnaast zijn er ook een aantal fanatiekelingen die over daken fietsen en flinke sprongen maken, maar ook personen die abseilen langs een gebouw, alleen met Google Glass op zodat dit allemaal live te volgen is op het grote scherm. Google Glass is nog niet officieel beschikbaar, maar de ontwikkeling hiervan lijkt voortvarend te gaan, mede doordat ze al een livedemo kunnen laten zien van Google Glass. We hebben dus nu voornamelijk een demonstratie gezien van de opname- en streamingfunctionaliteit. De demonstratie die werd geleid door Google-oprichter Sergey Brin, stond dus bol van de spanning, maar het meest interessante gedeelte van Project Glass hebben we nog niet gezien. Het augmented reality-gedeelte, waarmee je informatie over je omgeving direct via de bril kunt bekijken, werd niet gedemonstreerd. Volgens Brin was dat omdat het niet goed gaat om die beelden weer te geven, omdat je dan een lens voor een lens moet zetten, maar het lijkt er meer op dat deze functionaliteit nog niet ver genoeg ontwikkeld is.

Ontwerp

Google Glasses is ontworpen met het idee om het 'normale leven' niet te in de weg te staan. De Google Glass is dan ook enorm licht en weegt minder dan de meeste zonnebrillen. Met de Google Glass heb je een speaker, een scherm en een extra paar ogen met daarbij een aantal sensors, waar het onder andere mee mogelijk is om je locatie te bepalen. Een groot pluspunt van Google Glass is dat je altijd een camera in de buurt hebt om de meest interessante momenten vast te leggen. Door de bouw van de Google Glass is het mogelijk om deze ook in andere designs te maken.

Glass Explorer Edition

Google brengt een Explorer-editie uit voor mensen die op I/O aanwezig zijn en in de Verenigde Staten wonen. Met deze pre-order is het de bedoeling om zoveel mogelijk feedback te krijgen op Google Glass om het product  nog beter te maken en verder te ontwikkelen. Deze versie zal ook nog absoluut niet af zijn, maar is puur en alleen bedoeld om het Google Glass verder te ontwikkelen. De eerste Glass Explorer Edition zal begin 2013 verscheept worden en een prijs hebben van ongeveer $1500. Het uiteindelijke doel van project Glass is om informatie zo snel aan te leveren, dat je het gevoel hebt dat je het gewoon weet, zonder het daadwerkelijk op te zoeken.    
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • androidboy

  lantaarnpalen maar met airbags uitrusten omdat men niks meer op straat ziet staan XD

 • @Daan

  Waar kun je een pre-order plaatsen?

  • Josch

   Damn, dat is een mooi pakketje wat jullie gekregen hebben daar guys!

  • Marcel

   Zou mooi zijn als dit ook daadwerkelijk op de markt komt. Prijs is er ook wel naar. Maar wat zou het geweldig zijn om over een x-aantal jaar naar de opticien te gaan en dat ze dan vragen om je google-account. Maar ik vind het mooi wat ze doen dit is toch wel iets waar je als jeugdige van gedroomd hebt. Een bril die overal is mee verbonden.

   • JackyX

    Als jij zo visionair bent dat je hiervan gedroomd hebt, dan zou ik maar eens gaan solliciteren bij Google. Mensen met zulke verfrissende ideeën kunnen ze maar wat goed gebruiken ;).

    Ik zie het allemaal nog niet zo zitten. Wat mij betreft is het voldoende zoals het nu is. Het gebeurt me al veel te vaak dat ik mijn telefoon erbij pak op het moment dat ik ergens niet op kan komen of iets niet weet. Er mag van mij best iets te raden overblijven of op het puntje van je tong blijven liggen. Dat is toch de charme van de mensheid!?

  • HBP

   Beelden live delen, klinkt leuk, maar met de huidige data limieten ben je binnen 2 weken failliet....

  • Hans

   Even los van of ik denk dat Google Glass potentie heeft: dit was wel de meest epische live produktdemonstratie EVER!

   • Herman

    Mee eens. Ik ben nog niet overtuigd dat dit HET nu is, maar voor dit soort stunts is het natuurlijk wel leuk.

    Het hele augmented reality gebeuren is wat mij betreft 99% zinloos.

  • Jasper

   Weet je, ik vind dat ding zo ontiegelijk lelijk. Maar het idee is wel cool! :D

   • Albert

    Denk eens na. dit is een fantastisch hulpmiddel voor bijvoorbeeld mensen die blind zijn.. en verdwalen.. dankzij zo'n bril kun je ze weer op weg helpen (want jij ziet op afstand waar hij is en wat hij ziet! Ik zie een hele mooie toekomst!