Androidworld
Androidworld
Afgelopen december introduceerde Google een nieuwe dienst als alternatief voor het op het iOS-platform populaire Flipboard: Google Currents. Ook wel bekend onder de werknaam Google Propeller. Helaas was deze dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Tot nu.

Google Currents

Currents is een digitaal magazine in de vorm van een HTML5-reader voor het Androidplatform. Je kunt er artikelen lezen van websites die zich hebben aangemeld, zogenaamde uitgevers of publishers. Het bleek in de Verenigde Staten een groot succes getuige de 400 'publisher editions' en de 14.000 andere uitgevers. Een veel gehoorde klacht onder de gebruikers van Currents was toch wel de snelheid van het synchroniseren van de content. Ook de beschikbaarheid buiten de Verenigde Staten was een heikel punt. Deze twee punten heeft Google nu met versie 1.1 verholpen. Currents is volgens Google 7 keer sneller dan voorheen en het magazine is nu beschikbaar in 44 landen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de artikelen te vertalen in de voorkeurstaal die je bij instellingen hebt geselecteerd. In Google Currents kun je niet alleen zoeken naar interessante websites, al dan niet op categorie (Bibliotheek) of in populaire sites (Trending). Het is ook mogelijk om je Google Reader-feeds te importeren. Alle websites in je bibliotheek zijn achteraf in volgorde aan te passen of te verwijderen. Verder kun je ook offline de artikelen lezen. Alle content wordt nu automatisch gesynchroniseerd op door jou ingestelde momenten. Er zijn hiervoor uitgebreide instellingen aanwezig om zowel je batterij als je dataverbruik te besparen.

Uitgevers

Als uitgever kun je jouw content via Google Currents Producer aanmelden. Hier kun je ervoor kiezen om de content internationaal of alleen lokaal beschikbaar te maken. Je kunt je artikelen ook automatisch laten vertalen. Nu is de vertaling niet de meest mooie in zijn soort. Waarschijnlijk wordt er van Google Translate gebruik gemaakt.

Screenshots

Downloaden

Google Currents is beschikbaar voor smartphones en tablets met Android 2.2 en hoger. Om de app te installeren klik je op onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner. Google Currents is gratis.

Bron: Google Mobile Blog via @Android
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties