Androidworld
Androidworld
Gisteren werden iPhonegebruikers verrast met een grote update voor de officiële iPhone-applicatie voor Google+. Schijnbaar was deze applicatie niet veel soeps en is de applicatie na de update een stap verder dan de Android-applicatie. Meteen na de aankondiging zagen we verontwaardigde reacties van Androidgebruikers: "waarom zouden ontwikkelaars eerst voor Android ontwikkelen als Google zelf dat niet eens doet?". Vic Gundotra van Google gaf bij de aankondiging aan dat de Androidapplicatie binnen een paar weken zal komen met "wat extra verrassingen".

Google+

In juni vorig jaar lanceerde Google haar eigen sociale netwerk, Google+. Eerder had Google een poging gedaan met Orkut, maar dat bleek in grote delen van de wereld niet erg populair. Met Google+ is er gekozen voor een geïntegreerde aanpak: Google+ is overal. Je komt het bijvoorbeeld tegen in Gmail, in de zoekresultaten en bij Google Reader. Google+ groeit enorm, maar gebruikersaantallen zijn zeker nog niet vergelijkbaar met die van Facebook. Uiteraard is dit niet zo vreemd als je bedenkt dat Google+ nog geen jaar geleden gelanceerd is. Niet al te lang geleden kreeg de webversie van Google+ een complete make-over, waardoor Google afstapt van het 'Facebook-uiterlijk'. Nu is de mobiele versie van Google+ aan de beurt: we kunnen op korte termijn een update voor de Google+-app voor Android verwachten die zorgt voor een complete mobiele ervaring. Vic Gundotra geeft aan dat Google niet geïnteresseerd is in een mobiele ervaring die alleen maar kleiner is. Google wil de sensor-rijke smartphoneomgeving met touchscreen en hogeresolutiescherm omarmen en Google+ tot iets maken dat intiemer is en expressiever. De iPhone-app heeft een vloeiendere interface gekregen, met veel meer ruimte voor plaatjes, foto's en duidelijkere tekst. De interface moet volgens Gundotra een gevoel van speelsheid oproepen dat je doet denken aan de ervaringen met de ballenbak en bellenblaas uit je jeugd.

Beschikbaarheid

Vic Gundotra geeft dus aan dat Google+ voor Android binnen enkele weken een update zal krijgen. Deze update zal nog wat extra's bevatten ten opzichte van de iPhone-versie. Wat die extra's zijn is nog niet duidelijk, maar een tablet-lay-out zou een welkome toevoeging zijn. Bron: Google Blog
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties