Androidworld
Androidworld
Een tijdje geleden kwam Google met een nieuwe ontwikkelomgeving voor de beginnende Androidontwikkelaar. De webbased ontwikkeltool van Google, Google App Inventor maakt het voor bijna iedereen mogelijk een simpele Android applicatie te bouwen, ook al heb je geen kennis van de code.

Google App Inventor

Met behulp van Google App Inventor heb je de mogelijkheid om een simpele Android-applicatie te bouwen zonder kennis van bijvoorbeeld JAVA. JAVA is één van de meest gebruikte programmeertalen die bij de ontwikkeling van een Android-applicatie aan bod komt. Simpel gezegd stelt Google App Inventor jou als beginnend ontwikkelaar in staat om een simpele Android-applicatie te bouwen. Google App Inventor is een redelijk eenvoudige ontwikkeltool (voor zover deze bestaan) die jou door middel van een drag-and-drop functionaliteit apps laat bouwen die gebruik kunnen maken van je GPS, Camera, positiebepaling en/of data die al op jouw toestel is opgeslagen. Deze zomer werd de gesloten bèta van Google App Inventor gelanceerd. Vanaf dat moment had je echter alleen de mogelijkheid toegang te krijgen tot Googles ontwikkeltool voor Android via een registratieprocedure en een redelijk lange wachtperiode.

Demo Google App Inventor

Een korte demo van Google App Inventor in actie:

http://www.youtube.com/watch?v=8ADwPLSFeY8

Google App Inventor verlaat gesloten bètastadium

Google App Inventor is een tool die volgens Googles eigen statuten voor iedereen gratis beschikbaar zou moeten zijn. Nadat Google App Inventor enkele maanden in een gesloten bètastadium heeft gezeten werd het wel eens tijd dat het opengesteld zou worden voor het grote publiek.

Google is druk bezig geweest met het evalueren van de resultaten uit de gesloten bèta en vind het nu blijkbaar tijd om Google App Inventor open te stellen voor het grote publiek! Vanaf vandaag heeft Google App Inventor het gesloten bètastadium verruild voor een publiekelijke open bèta!

Heb jij de gesloten bèta van Google App Inventor helemaal gemist en wil jij eens een kijkje gaan nemen naar de mogelijkheden van de ontwikkeltool? Bezoek dan de officiële site van Google App Inventor en log in met je Google account!

Bron: Official Google Research Blog

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Roel Janssen

Androidfan, -liefhebber en -bewonderaar. In het bezit van een Nexus 4, Transformer Prime en HP Touchpad. Schrijft over alles wat met Android te maken heeft.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties