Androidworld
Androidworld
Google+, het sociale netwerk van Google, bestaat inmiddels ruim een jaar en in die tijd zijn er veel updates geweest voor de Androidapplicatie en later ook voor de iOS-applicatie. Een ontbrekende functie was het beheren en posten vanaf pagina's zoals bijvoorbeeld +Androidworld, die vaak door bedrijven aangemaakt worden. Met deze update is dat wel mogelijk, maar echt heel erg makkelijk is het niet.

Google+

Het sociale netwerk van Google, Google+ genaamd is in een jaar tijd uitgegroeid tot dienst met miljoenen gebruikers. De regelmatige updates voor zowel Android als iOS werken hier natuurlijk aan mee. Toen ik vanochtend de Google Play Store opende en de update voor Google+ zag met hierin ondersteuning voor pagina's kwam er een kleine glimlach, dat is een functie die, vooral als je een aantal pagina's beheert erg welkom is. Een pagina kan aangemaakt worden door bedrijven en bijvoorbeeld websites, zo hebben wij +Androidworld, waar laatste nieuwsupdates op gepost worden, evenementen aangekondigd, gebruikersvragen beantwoord worden en nog veel meer. Erg handig om deze via de applicatie te beheren, maar helaas. De mogelijkheid is er wel, maar niet op de manier zoals we dat van Google gewend zijn. Je dient eerst helemaal uit te loggen om vervolgens weer in te loggen en de juiste pagina te kiezen. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het net als via de browser zou gaan, een dropdownbox met hierbij de selectie mogelijkheid voor een bepaalde pagina. Naast de 'paginasupport' is er ook de functie 'mensen zoeken' toegevoegd waar je, zoals de naam doet vermoeden, mensen kunt zoeken.

Beschikbaarheid

De Google+-Androidapplicatie is gratis te downloaden uit de Google Play Store door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken. Wij hopen in ieder geval op een snelle update waarbij de integratie van pagina's beter verwerkt is.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

Bezig met laden van reacties