Androidworld
Androidworld
Het meest geanticipeerde Androidtoestel van dit jaar is zonder twijfel de Samsung Galaxy S III. De geruchtenmolen omtrent dit toestel is dan ook in volle gang. In dit artikel vatten we de nieuwste geruchten samen. Koreaanse geruchten geven aan dat de Samsung Galaxy S III een 4,65 inch scherm zal krijgen met een resolutie van 1280x720. Verder zouden er al tien miljoen pre-orders gedaan zijn door leveranciers en wordt het toestel inmiddels in Korea al getest.

4,65 inch HD-scherm zónder PenTile

Een week geen roddels en geruchten over de Samsung Galaxy S III, een week niet geleefd? Hoe dan ook is er weer wat mogelijk nieuws bekend geworden over het scherm van de Galaxy S III. Hoorden weer voorheen nog dat het scherm een full HD-resolutie zou gaan krijgen, lijkt dat nu weer niet het geval te zijn. Samsung Mobile Display, de schermenafdeling van het bedrijf, is begonnen aan de productie van een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Het scherm zou, net als dat van de Samsung Galaxy Nexus, 4,65 inch groot zijn, maar zou in tegenstelling tot het scherm van de Galaxy Nexus geen gebruik maken van PenTile-pixels. PenTile-pixels hebben minder subpixels dan traditionele pixels en zorgen daardoor voor een minder scherp beeld. Dat het nieuwe scherm waarschijnlijk de toevoeging Plus zal gaan krijgen, lijkt waarschijnlijk. In het verleden kwam het Super AMOLED Plus-scherm, dat bijvoorbeeld te vinden is in de Samsung Galaxy S II, al als scherm zonder PenTile-pixels op de markt. Voor het hogereresolutiescherm van de Galaxy Nexus werd gekozen om toch weer gebruik te maken van PenTile-pixels en het scherm kwam op de markt als Super AMOLED HD. Vermoedelijk zal het nieuwe scherm de lekker makkelijk van de tong rollende naam Super AMOLED HD Plus gaan krijgen. The Verge meldt ook dat het toestel al getest wordt door Koreaanse providers. Het testproces zou van Samsung minder tijd in beslag mogen nemen dan de standaardtijd die hier voor staat: twee maanden.

Bron: The Verge

Tien miljoen orders

De hoofdredacteur van Mobile-Review, Eldar Murtazin, meldt dat er bij Samsung al orders zijn binnengekomen voor tien miljoen exemplaren van het toestel dat nog niet eens aangekondigd is. Murtazin, hier te vinden op Twitter, heeft wel vaker insiderinformatie. Om dit aantal even in perspectief te zetten: vorige week werd bekend dat de Samsung Galaxy Note, een apparaat dat inmiddels al weer even op de markt is, vijf miljoen keer is verscheept naar leveranciers. Eind februari werd bekend dat er van de Galaxy S II inmiddels 20 miljoen exemplaren verscheept waren. Als het daadwerkelijk zo blijkt te zijn dat er al tien miljoen exemplaren zijn besteld door leveranciers, dan zou dat ongekend zijn.

Via: IntoMobile

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties