Androidworld
Androidworld
04 april 2012 12:22 uur
Het meest geanticipeerde Androidtoestel van dit jaar is zonder twijfel de Samsung Galaxy S III. De geruchtenmolen omtrent dit toestel is dan ook in volle gang. In dit artikel vatten we de nieuwste geruchten samen. Koreaanse geruchten geven aan dat de Samsung Galaxy S III een 4,65 inch scherm zal krijgen met een resolutie van 1280x720. Verder zouden er al tien miljoen pre-orders gedaan zijn door leveranciers en wordt het toestel inmiddels in Korea al getest.

4,65 inch HD-scherm zónder PenTile

Een week geen roddels en geruchten over de Samsung Galaxy S III, een week niet geleefd? Hoe dan ook is er weer wat mogelijk nieuws bekend geworden over het scherm van de Galaxy S III. Hoorden weer voorheen nog dat het scherm een full HD-resolutie zou gaan krijgen, lijkt dat nu weer niet het geval te zijn. Samsung Mobile Display, de schermenafdeling van het bedrijf, is begonnen aan de productie van een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. Het scherm zou, net als dat van de Samsung Galaxy Nexus, 4,65 inch groot zijn, maar zou in tegenstelling tot het scherm van de Galaxy Nexus geen gebruik maken van PenTile-pixels. PenTile-pixels hebben minder subpixels dan traditionele pixels en zorgen daardoor voor een minder scherp beeld. Dat het nieuwe scherm waarschijnlijk de toevoeging Plus zal gaan krijgen, lijkt waarschijnlijk. In het verleden kwam het Super AMOLED Plus-scherm, dat bijvoorbeeld te vinden is in de Samsung Galaxy S II, al als scherm zonder PenTile-pixels op de markt. Voor het hogereresolutiescherm van de Galaxy Nexus werd gekozen om toch weer gebruik te maken van PenTile-pixels en het scherm kwam op de markt als Super AMOLED HD. Vermoedelijk zal het nieuwe scherm de lekker makkelijk van de tong rollende naam Super AMOLED HD Plus gaan krijgen. The Verge meldt ook dat het toestel al getest wordt door Koreaanse providers. Het testproces zou van Samsung minder tijd in beslag mogen nemen dan de standaardtijd die hier voor staat: twee maanden.

Bron: The Verge

Tien miljoen orders

De hoofdredacteur van Mobile-Review, Eldar Murtazin, meldt dat er bij Samsung al orders zijn binnengekomen voor tien miljoen exemplaren van het toestel dat nog niet eens aangekondigd is. Murtazin, hier te vinden op Twitter, heeft wel vaker insiderinformatie. Om dit aantal even in perspectief te zetten: vorige week werd bekend dat de Samsung Galaxy Note, een apparaat dat inmiddels al weer even op de markt is, vijf miljoen keer is verscheept naar leveranciers. Eind februari werd bekend dat er van de Galaxy S II inmiddels 20 miljoen exemplaren verscheept waren. Als het daadwerkelijk zo blijkt te zijn dat er al tien miljoen exemplaren zijn besteld door leveranciers, dan zou dat ongekend zijn.

Via: IntoMobile

   
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Vic

  Het wordt tijd voor iets concreters. Een telefoon bijvoorbeeld. Over de specs maak ik me geen zorgen - die komen toch wel goed. Ben vooral benieuwd naar de vormfactor.

 • Gertjan Bos

  Eerst maar even ICS op de SII, dan wil ik daarna de SIII wel ..

  • royKW

   Door dit soort berichten koop ik geen nieuwe telefoon. Ik ben bang dat de SGS3 binnen nu en 2 maanden uit is en ik wil hem toch wel erg graag!

   • Harvey

    Vermoeiend is dat wat fabrikanten willen, dat de consument fangedrag vertoont en gaat hongeren naar nieuwe phones zoals men doorgaans hongert naar nieuwe liedjes van artiesten. Ik vraag me af of er meer mensen zijn die weer verlangen naar een gewone telefoon?! Lekker bellen bereikbaar zijn, simplicity is blisss

   • peter

    ik ga niet wachten op galaxy s3 voor mij geen samsung meer heb met de s2 (typ ik nu mee) te veel probleempjes gehad, zoals random zeggen dat hij verbonden is met usb apparaat terwijl hij in broekzak steekt, uitvallen em dan niet meer opstarten omdat hij te warm is zogezegd (na 1 sms te warm... denk het niet)....... blokkeren...... heel vaak.van die dingen dus ik hoop dat ik met de htc one x een betere aankoop doe :)

   • Angelus230

    Kan iemand mij helpen met beslissen van mijn keuze. Ik kan maar 1 toestel kopen, en ik twijfel tussen de ASUS Eee Pad Transformer Prime, Galaxy S3, of een nieuwe gameconsole (Wii U, PS4 of 720). Weet iemand wat ik moet kiezen ? Want zowel mijn laptop is aan vervanging toe, mijn Galaxy S1 en mijn console. Weet iemand wat ik moet kiezen tussen de 3 ? Kom a.u.b. met sterke argumenten af.

    • Zakaria

     Hoi Angelus230

     Om te beginnen zou ik geen spelcomputer pakken aangezien de Wij U zeer lage specificatie's heeft , minder zelfs dan de huidige Xbox360 en Playstation3.
     En de Xbox720 en Playstation4 komen pas op zijn vroegst uit eind 2013 maar de kans is groot pas in 2014.

     Keuze tussen nieuwe telefoon en tab is persoonlijke voorkeur.
     Ik persoonlijk koos eerder voor een S3 want zelf heb ik ook Galaxy S gehad en die werd mij enorm traag terwijl ik alleen mee surfte.
     Nu heb ik de Galaxy Nexus en alles draait als een trein inclusief multitasking en de S3 heeft dit allemaal ook plus meer uitraard.

     Ik hoop dat bovenstaande nuttige info voor jouw is en veel succes met jouw keuze.

    • Angelus230

     Ik behoud liever mijn huidig contract (Mobile Vikings). Ja, je hebt wel gelijk. Ik zou de Prime kunnen kopen, en volgend jaar pas een nieuwe console, want dit jaar komen ze nog niet uit. Kun je met de Prime een Microsoft PowerPoint maken, en opslaan op een USB ? Want hij zou moeten kunnen dienen voor school. En kun je shooters zoals Modern Combat 3 spelen met een PS3-controller ? Mijn S1 behoud ik nog wel effe. Alvast bedankt jongens. Dit is echt een top-Androidsite !!

    • Angelus230

     Voor de meeste mensen wel. Mijn vrienden en mijn pa downloaden films enzo erop en hebben enorm veel GB's nodig. Ik niet. Mijn laptop van een oude koelkast heeft 200 GB, en ikzelf zit maar aan 65 GB. Smijt al den brol eraf en je komt aan zo'n 50 GB. Ik gebruik mijn laptop alleen maar voor te surfen, bestandjes te maken en muziek. Meer niet. Voor te gamen heb ik een Wii en PS3 en bestandjes van 2 jaar oud smijt ik weg. En zulke zaken kun je (hoop ik) ook met de Prime.

    • Jeroen

     Ik heb mijn laptop, en asus transformer 1 de deur uit gedaan en doe alles met mijn S2.. Nu heb ik wel een pc thuis staan voor de downloads.. :). Ik reis heel erg veel en ik miss de laptop of tablet niet.

    • Angelus230

     Wat bedoel je met "geoptimaliseerd" ? Bedoel je dat er haperingen zijn ofzo ? Of lags ?

    • Ivo

     Ienemiene mute tien pot rutten, tien pont kaas. Ienemiene mute speelt de baas.

    • andy

     ps4 duurt nog ongeveer 2 jaar inderdaad. En en met S1 kun je nog prima bellen als hij niet echt stuk is.. Ik zou zeggen tablet..!

   • peter

    zoizo een smartphone omdat deze min of meer de functies van een tablet en console heeft

    • peter

     want op phone kan je gamen en op console kan je.niet bellen...

     • peter

      koop een 20 euro phone een ps3 voor 250 eur tegewoordih (belgie) en een tablet van google (de nexus tab) binnekort

      • Sander

       Nee dankje.. Mij is de OneX perfect. Ik ben fan geworden door de kwaliteit, service en sense. Mijn SGS2 had ik perongeluk gekocht door de relatief goede marketing. Htc makes Sense ;)

       • Tucker

        Ik heb mijn S2 net anderhalve maand en daar ben ik nog lang niet op uitgekeken, ben er reuze blij mee. Voordeel is dat veel mensen hun S2 straks gaan wegdoen omdat ze een S3 willen, en dan ik er goedkoop eentje op de kop tikken voor mijn vechtgenoot... :)

        • Jan de vries

         Gast, dat is een paar uur geleden. Toon eens wat fatsoen voor mensen met een RL.

         • wanker @vic

          @vic
          wat bedoel je met vormfactor ?

         • JCompagner

          Eindelijk wel specs van het scherm dat veel realistischer zijn dan wat toen werd gezegd met een fullhd scherm, waarom dat toch door iedereen werd op gepakt.. Full HD nu op een 4.x inch scherm.. Wie dat geloofde...

          ik hoop wel dat ze de bezel zo klein mogelijk houden want 4.65" vind ik eigenlijk iets te groot worden, ik vind de 4.3" SGS2 perfect. De Galaxy Nexus vind ik eigenlijk al iets te groot.

          Hopelijk geen unibody en dat soort dingen zodat ze de MicroSD ook schrappen (het grote nadeel van de nieuwe HTC's)

         • SB77

          er zitten niet alleen nadelen bij pen tile zoals ik vaak lees .
          het scherm is wel zuiniger door minder subpixels dat word er nooit bij vermeld. en dat het onscherp is valt ook wel mee, kijk maar naar galaxy nexus.

          • Herman

           Jep, bij mijn Galaxy Nexus moet ik echt van dichtbij naar het scherm gaan kijken voordat ik iets kan zien van de pentile structuur. Zonder pentile is het natuurlijk nóg scherper, maar als het al zo scherp is maakt dat weinig uit.

           Desalniettemin een goede ontwikkeling.

         • zx12richard

          waarom gebruikt samsung hun eigen retina schermen niet?

          • Jeldroid

           ik heb t totaaaal niet op samsung en eerlijk gezegd hoop ik dat het een flop wordt.... ze scoren over het algemeen op smartphone gebied 3e plaats onder iphone en htc maar ook onder het gemiddelde... wat bij de andere 2 niet het geval is. mensen word wakker... de enige reden waarom de galaxy serie zo populair is (nexus tel ik niet onder galaxy serie) is omdat ze veeeel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een htc met dezelfde specs.. te mooi om waar te zijn dus.. ik blijf mooi bij htc.. mijn legend van 2 jaar geleden crashed nog minder als die gsII...