Androidworld
Androidworld
21 augustus 2012 14:35 uur
Google brengt bij elke 'grote' nieuwe Androidversie een toestel uit in de Nexus-serie dat gemaakt wordt door een grote fabrikant. Zo was de Galaxy Nexus van fabrikant Samsung en de Nexus 7 van Asus. De Galaxy Nexus is de nieuwste smartphone in de Nexus-serie van Google en het lijkt erop dat er een 'upgrade' komt voor dit toestel. Om een heel nieuw toestel lijkt het niet te gaan.

Nexus

De heren van Sammobile hebben de hand weten te leggen op een document waarin we de GT-I9260 zien, een nummer dat in de range van de Galaxy Nexus lijkt te liggen (GT-I9250). Deze 'nieuwe Nexus' heeft een kleine upgrade gehad qua specificaties. Zo draait deze op een dual-core processor geklokt op 1.5 GHz, bevat deze een 8 megapixel-camera achter en 1,9 megapixel voor. Daarnaast zou er een SD-kaartslot inzitten. Of dit daadwerkelijk de opvolger van de Galaxy Nexus is, is niet bekend, maar het zou zeker zo kunnen zijn. Het is dan wel weer vreemd dat er een Nexus-apparaat opduikt dat niet tegelijkertijd met een nieuwe Androidversie verschijnt. Aan de andere kant gonst het al een tijd van de geruchten dat Google meerdere Nexus-toestellen van meerdere fabrikanten uit wil brengen en wil verkopen via haar eigen online winkel. In de Verenigde Staten worden de Galaxy Nexus en Nexus 7 inmiddels verkocht via Play Store Devices. Het is goed mogelijk dat Google afstapt van de Nexus-serie als naam voor ontwikkelingstoestellen voor nieuwe Androidversies, maar de naam 'Nexus' gaat gebruiken voor pure Androidtoestellen, zonder toevoegingen door fabrikanten.

Geen quad-core?

Wellicht vraag je je af waarom er geen quad-core processor in de 'nieuwe Nexus' gebruikt wordt. De heren van Sammobile redeneren dat Android 4.1 op dit moment ook prima draait op een dual-core processor en dat er dus niet meer nodig zou zijn. Of het nu een nieuw Nexus-apparaat is, wij weten het niet, maar houden jullie zeker op de hoogte! Via: Sammobile
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • karel

  Ik hoop dat HTC de volgende nexus mag bouwen, heb het niet zo met Samsung!

  • Scorp

   @lee
   Doe eens even niet, laat iedereen in z'n waarde. Wanneer iemand een persoonlijke mening heeft, betekend het niet direct dat hij/zij een fanboy is.

  • Igor

   Ik rij graag Peugeot.
   Aaaaaah help ik ben een Peugeot fanboy :-s

  • RL010

   ik hoop dat er een grote draaischijf opzit en een lang verleng snoer

  • Mark

   Als Peugeot de nieuwe Nexus gaat bouwen, dan haak ik af.

  • Igor

   @RL010 een draaischijf wil ik het niet noemen maar wel een draaistang.

  • karel

   HTC's phones vind ik gewoon fijner werken dan Samsungs troep. Als dat me een fanboy maakt dan so be it!

   Als peugeot de volgende Nexus ( de Peugeot Nexus 506) maakt, haak ik ook af @Igor en @Mark :-)

  • Jan de Android man

   gaan we nu ook al onderling fanboy's worden, dan wordt het wel erg. hou het gewoon bij de 2 kampen: Android vs crApple, je weet wel, dat merk met die afgebeten appel die iedereen verafgod ipv je normaal een afgebeten appel wegsmijt

  • lee

   bij een mening horen argumenten en ik word een beetje moe van mensen die gelijk hun favo merk beginnen te roepen. en zeker als ze daarna andere merken troep noemen.

  • Angelus230

   @Karel. Waarom is Samsung troep ? Trouwens, voor zover ik het weet beslist Google de hardware, hoe het toestel eruitziet en de software. Corrigeer me als ik mis ben, maar de Galaxy Nexus is helemaal ontworpen door Google en Samsung fabriceerd het alleen maar. Dus als je de Galaxy Nexus troep vindt omdat hij gewoon gemaakt wordt door Samsung in opdracht van Google, dan vindt je dus Google en Android zelf ook troep, want Samsung heeft niets te maken net de Nexus. Ik hoop dat Google ook met een Nexustoestel afkomt met een 5,3" scherm. Dan koop ik hem sowieso !!

  • karel

   @Angelus230 Op software gebied vind ik touchwiz niet fijn werken. (Op link wordt dit bevestigd). HTC gebruik Sense als schil en hoewel deze je toestel trager maakt vind ik dat deze de Android ervaring beter maakt. Verder is de bouwkwaliteit van de samsungs niet al te best. Meestal wordt er plastic gebruikt terwijl HTC degelijke toestellen heeft.

   *Bouwkwaliteit SIII buiten beschouwing gelaten omdat ik hier niet lang genoeg mee heb gespeeld.

   Bij de nexus toestellen ben ik zeer te spreken over de software omdat hier dat afgrijselijke touchwiz niet overheen zit. Wat hardware betreft heb vind ik de bouwkwaliteit zoals gezegd minder.

   http://nl.hardware.info/reviews/2771/7/samsung-galaxy-s3-review-the-human-phone-touchwiz-5-de-interface

  • Roberto da Silva

   Gelukkig zit er geen touchwizz op de galaxy nexus

  • pintoil

   Één woord, iPhone Nexus!

  • Troy

   @Karel. Jij praat over bouwkwaliteit maar je hebt het over de "feel". Tenminste dat hoop ik want anders loop je onzin te verkondigen. Ik zag niet dat de bouwkwaliteit van samsung beter is dan die van htc maar er is zeker ook niks mis mee. Een samsung voelt alleen idd niet 2x zo zwaar als een htc en je voelt het koude van het metaal niet als je hem oppakt.

  • Angelus230

   Het plastieke achterkant van de Galaxy voelt misschien goedkoop aan, maar zorgt voor een beter schokbestendigheid tegenover het goedkoop Chinese glas van de iPhone 4(S) en de aluminium uni-body van de One X waardoor de kans dat je scherm kapot gaat als je hem laat vallen GEMIDDELD veel kleiner is. En TouchWiz is heel simpel om mee te werken tegenover de nesthoopje van Sense. Grafisch vind ik Sense mooier, maar daar blijft het ook bij. Ik heb een S1, en ik kan er mee werken. Mijn zus heeft de Desire Z, en ik vind het veel ingewikkelder. Het is zelfs moeilijker als standaard Android 2.3. En het plastieke achterkantje van de Nexus is ook door Google zelf beslist denk ik.

  • Igor

   Aluminium uni-body One X?

  • ati

   @karel waarom is het troep omdat mijn vrouws sgs1een val van 2 verdieping heeft overleeft.

  • karel

   @ati van troep kom je nooit zo makkelijk af!

 • Csfolmer

  Vroeg me al af wanneer ze met nieuwe smartphone zouden komen. Ben erg tevreden met mijn nexus. Gewoon android zonder poespas en van Google zelf. Hou jullie in de gaten;-)

  • redmaner

   Hopelijk is het gerucht waar dat Google bezig is om meerdere Nexus toestellen te maken en is dit er een van (Mid-end?)

   • Stijn

    Waarom een nieuw model uitbrengen?
    Met jelly bean erop is dit het beste toestel dat ik al heb gehad/gezien.

    • Scorp

     Ik vind m'n gNex ook ge-wel-dig! Maar een microSD-slot is zeer zeker héél erg welkom. Zou super zijn wanneer Google terug zou komen op het allAboutTheCloud verhaal en mSD-kaartjes weer introduceren in de Nexus-apparaten.
     + Daarnaast als dit een 'mid-end' zou zijn, hoort daar ook een mid-end prijskaartje aan =D. Dat is natuurlijk ook hartstikke welkom.

   • Deathlefty

    Het kan me niet snel genoeg! Vooral Google maps mag sneller

    • Sander M

     Zou leuk zijn als er weer iets kleinere modellen komen van ongeveer 4 inch scherm diagonaal. Vind de Galaxy Nexus erg groot.

     • Cypher21

      Doe maar een galaxy S3-nexus editie :)

      Ik hoop eigenlijk dat ze een nieuwe Razr nexus uit gaan brengen, google heeft niet voor niets motorola overgenomen

      • JohanC

       als deze telefoon echt met die specs komt met een MicroSD kaart, dan begin ik toch te twijfelen of ik de SGS2 hiermee zou gaan vervangen...

       Dat is de reden dat ik niet aan nexus apparaten ga, ik geloof niet zo in all in de cloud, ik wil het gewoon op mijn mobiel hebben, want als ik dus video/muziek wil hebben dan ben ik net onder weg met maar 200MB per maand of helemaal geen verbinding (vliegtuig) of zelfs gewoon in het buitenland en dan wil ik helemaal niet gaan streamen..

       • Dennis

        Ik hoop eigenlijk ook net als Karel dat HTC hem mag maken, Ik heb het ook niet zo op samsung en htc kan wel weer een goed lopend product gebruiken gaat niet zo best de laatste tijd.

        • Troy

         en waarom zou dat nou zijn? Misschien dat de one x wel een goede telefoon is maar over de rest hoor ik veel klachten.

        • Dennis

         HTC heeft niet veel klachten zelf al 4 toestellen gehad nooit problemen mee gehad, Ik bedoelde dus omdat verkopen van htc beetje tegen vallen ook met de one serie dat het wel goed is voor htc om een nieuwe nexus te kunnen verkopen wel goed voor hun zou zijn.

       • remkes

        gezien het type nummer is het een samsung

        • karel

         Er wordt gesuggereerd dat dit een mid-range toestel wordt en hoop dat er ook een high-end toestel door HTC gebouwd wordt. De naam HTC Nexus X zou deze ook niet misstaan.

        • Marcus

         Zucht.. dit is een kleine upgrade en niet veel vernieuwend. Als dit waar is dan hou ik mijn Galaxy Nexus.

         • Ian

          Het lijkt me wel wat als meerdere merken een Nexus-toestel zouden maken, Samsung, HTC, maar zeker ook Motorola en Asus. En dat deze toestellen dan wat de specs betreft minimaal 3 jaar 'bij de tijd' zouden blijven zodat de updates niet direct trage toestellen tot gevolg heeft.

          • Chef

           Als ze een S4 dualcore gebruiken, snap ik de keuze. Die kan op veel fronten meekomen met de Tegra 3 en is zuiniger en minder warm.

           Laten we het hopen, ik vind de Nexus een interessant toestel, maar m'n Galaxy S2 is qua hardware net iets beter.

           • Axl

            Hmmmm....Dual Core? Ik denk echt iets voor Sony.

            • Steve

             Vond het design van de Galaxy Nexus geniaal, hoop dat ze het design blijven aanhouden. Hoop wel dat er ook een quad core uitkomt...

             • max

              Wat is hier mid range aan? Dit is toch gewoon een high end toestel? 8 MP camera als de Ons X en S3, ongeveer even groot scherm en waarschijnlijk ook een even goede frontface camera. Het enige wat verschilt is de processor, dualcore ipv quadcore, terwijl na mijn mening Android fijn genoeg werkt op dualcore (zeker zonder touchwiz/sense)
              Dus als er een midrange prijskaartje aanhangt is, zal dit zeker een succes worden!

              • GZH

               Xiaomi MI2 heeft een Snapdragon S4 quadcore..

               • ferrariking

                ik blijf toch bij mijn nexus;)

                • Eric G

                 Als ik het goed heb dan draaien de Tegra 3 quad-core telefoons vrijwel altijd op de enegie zuinige single core en alleen in geval van zware apps zoals bij sommige games worden de quad-cores ingeschakeld. Dus theoretisch zou in alledaags gebruik een dual-core in de meeste gevallen sneller zijn dan één met een Tegra 3. Daarom ga ik liever voor een Snapdragon S4 quad-core, als ik voor een quad-core zou gaan. Ben ook teleurgesteld in de Tegra omdat de Tegra 2 in de eerste Transformer tablet nog geeneens 1080p videos kon afspelen.

                • daikenas08

                 Nou, mijn ongezoute mening is dat het hier gaat om samsung die zelf op de proppen gaat komen met een galaxy nexusII.
                 Google kan er dan wel een procentje van de winst mee op de trein zitten maar ik zie een touchwiz layer.
                 verder hoop ik op een quadcore voor het nieuwe plaatje van Google.
                 Anderzijds kan google dit toestel natuurlijk in de playstore vn leggen zoals in het artikel vermeld, hier zal het feit dat de prijs wordt gedrukt ook wel voor een haar tussen dat we geen quad zien.
                 hoe dan ook een quad is geen vereiste met project butter anno 2013.