Androidworld
Androidworld
Het houdt maar niet op, de Nexusgeruchten de afgelopen tijd en we hebben er weer één te pakken over een Nexus-tablet, deze keer met een 10 inch-scherm. Het is een logische stap van Google om naast de Nexus 7, die een 7 inch-scherm heeft, een nieuwe Nexus-tablet op de markt te brengen met een groter scherm. Deze tablet zou volgens de geruchten door Google in samenwerking met Samsung gemaakt worden.

Nexus 10

Het was niet lang na de introductie van de Nexus 7 dat de eerste geruchten omtrent de Nexus 10 opdoken. Het is een logische vervolgstap van Google om een groter (10 inch) Nexus-apparaat op de markt te brengen, vooral omdat er simpelweg veel vraag naar is van gebruikers. Veel weten we nog niet over de eventuele Nexus 10, maar de geruchten van vandaag spreken over een scherm met een resolutie van een indrukwekkende 2560x1600 pixels. Dit zou meer zijn dan de 'nieuwe iPad' die onder andere geroemd wordt door zijn Retina-scherm, een marketingterm voor een LCD-scherm met een hoge resolutie. Naast het scherm is er nog een uniek element in de eventuele samenwerking tussen Google en Samsung voor de Nexus 10. Alle vorige Nexus-modellen werden door Google aan de man gebracht, met eigen advertenties en gebruik van marketingkanalen. Met de Nexus 10 zou dit door beide partijen gedaan gaan worden, hetgeen zou inhouden dat zowel de marketingafdeling van Google als Samsung de wereld kan voorzien van reclame-uitingen over deze nieuwe 'supertablet'. Als we kijken hoe Samsung eigen smartphones presenteert en in reclame-uitingen verwerkt, kunnen we van een eventuele samenwerking tussen Google en Samsung veel aandacht voor het product verwachten, in ieder geval meer dan bij de vorige Nexus-toestellen. Over de beschikbaarheid van de Nexus 10 is nog niets bekend, sterker nog, de samenwerking tussen Google en Samsung voor de Nexus 10 is gebaseerd op een gerucht dat gebracht werd op C|Net.

$99 Nexus-tablet

Naast de 10 inch-versie van de Nexus zou er ook gewerkt worden aan een goedkopere variant van een Nexus-tablet die voor $99 over de toonbank zou gaan. Dit klinkt vrij onwaarschijnlijk, om het simpele feit dat het moeilijk zal zijn een tablet te produceren die verkocht kan worden tegen deze prijs en ook nog eens zou voldoen aan de eisen die Google stelt aan Nexus-apparaat. Het is natuurlijk niet volledig uitgesloten dat er ook een 'goedkope' versie zal komen, we wachten dus rustig af. Bron: C|Net
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties