Androidworld
Androidworld
Vorig jaar wist Motorola vriend en vijand te verbazen met de Motorola Atrix. Niet alleen was dit toestel erg krachtig, er stond ook een tweede besturingssysteem op. Wanneer je de smartphone aan een beeldscherm, of de speciaal daarvoor ontworpen lapdock verbindt, wordt er een een Linux-desktop (Webtop) geopend, compleet met bijvoorbeeld Mozilla Firefox. Een video die vandaag opdook, laat mogelijk de volgende iteratie van Webtop zien. Het lijkt er echter op dat deze volgende versie, die samen met de Ice Cream Sandwich (Android 4.0)-versie van de systeemsoftware voor de Motorola RAZR zal gaan komen, gewoon de tabletmodus van Android 4.0 gebruikt.

Webtop

Waar Webtop dus eerst nog een bijna complete Linux-omgeving bood, lijkt het er op dat met Webtop 3.0, zoals de versie die in het filmpje te zien is heet, Webtop niets anders biedt dan de standaardomgeving die we kennen van Ice Cream Sandwich voor tablets. Dan zou je, wanneer je je Android 4.0-apparaat van Motorola verbindt met een beeldscherm of op de lapdock zet, automatisch de tabletlayout gaan zien van applicaties. Interessant genoeg lijkt er wel op korte termijn een alternatief voor Webtop op de markt te komen, maar dit zal moeten worden ondersteund door fabrikanten. Het gaat om Ubuntu voor Android. Ubuntu is de meest populaire versie van Linux en een Androidversie zou waarschijnlijk voor een grote gebruikersgroep kunnen zorgen. Bij de introductie van Ubuntu voor Android werd verteld dat Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, al met verschillende fabrikanten in gesprek was. De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat Canonical en Motorola de handen ineen slaan om Ubuntu als alternatief voor Webtop 3 te bieden. Wat mij betreft zou een keuze tussen de standaard tabletinterface en een volwaardige desktopomgeving het beste van beide werelden bieden, maar lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk.

Video

http://www.youtube.com/watch?v=YooqpOqmT80

Bron: The Verge

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties