Androidworld
Androidworld
04 juli 2012 14:18 uur
Precies een week geleden is de Nexus 7 aangekondigd, de eerste tablet gemaakt door Google in samenwerking met fabrikant ASUS. Dit nieuwe Nexus-apparaat draait de laatste nieuwe versie van Android, Jelly Bean genaamd, en beschikt over een quad-core processor. We hebben al eerder geruchten gezien over een 10 inch-variant van de Nexus waar we vandaag weer een gerucht aan kunnen toevoegen.

Nexus 10

De Nexus 10 zou beschikken over een quad-core NVIDIA Tegra 3-chipset en uiteraard draaien op Android 4.1, Jelly Bean. Daarnaast zouden er, net als bij de Nexus 7, een tweetal verschillende modellen komen qua opslag, 16GB en 32GB. Of er een extra geheugenslot aanwezig zal zijn is vooralsnog onbekend. Bij het gerucht worden ook prijzen genoemd, $299 voor het 16GB-model en dat is slechts $50 meer dan de Nexus 7 16GB-versie. Voor deze prijs zou je dus gelijkwaardige specificaties krijgen maar een 3 inch groter scherm. Wanneer je meer verknocht bent aan het 10 inch-formaat lijkt het ons het geld meer dan waard. Het toestel zou in de herfst van 2012 op de markt komen.

Gerucht

Het bovenstaande is volledig gebaseerd op geruchten, dus of het waar is, is lastig aan te geven. Het zijn natuurlijk wel erg logische specificaties voor een grote broer van de Nexus 7, dus ze zouden zomaar eens op waarheid kunnen berusten. Deze geruchten komen van een Taiwanese fabrikant van schermen, waar Google een order geplaatst zou hebben van 500.000 stuks.  Alleen Google zou hier op dit moment uitsluitsel over kunnen geven, maar de zoekgigant heeft hier nog niets over bekend gemaakt. Bron: Androidauthority
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Maka

  Als die komt koop ik die gelijk...betere voor dat geld kan je niet kopen!

  • KoalaBear

   Dit is de eerste keer dat ik serieus nadenk over een tablet. Deze is goedkoper als een laptop, met de nieuwste android. Perfect.

   • Bart

    True, maar ik vraag me wel af wanneer deze tablets ons land zullen bereiken. Tot nu toe lijkt het erop dat deze alleen verkocht gaan worden in landen waar je ook (officieel) toegang hebt tot muziek, boeken, en films in de Play Store. Ik vraag me af of we de nexus 7 voor de herfst hier überhaupt tegen gaan komen.

   • Marc

    Uit ervaring kan ik zeggen dat een laptop toch fijner werkt, kan meer tegelijk. Spellen draaien daarop ook beter.

   • RD

    ik hoop dat ze de introductie van de nexus tablets juist gebruiken om dan ook meteen alle content van de play store te promoten.

    zodat de nexus niet alleen is om de nieuwe android te showen maar ook de mogelijkheden van de play store

  • Twan

   Zal de Nexus 10 nog eerdere komen dan de Samsung Galaxy Note 10.1?
   Het is dat ik de laatste 3 jaar Samsung fan ben geworden, anders had ik al lang wat anders gekocht.

  • ewa

   Als de Nexus 10 komt, zal die voor najaar 2012 Nederland niet bereiken, ene tegen die tijd is er ap weer een Tegra 4. Ik hoop dat ze hem dan de Tegra 4 geven.

   • Vincent

    Thanks God

    • Jasper [SGW]

     Das me wat te groot. Ik ga gewoon voor de Nexus 7, daar is trouwens op XDA ook een tweak voor gevonden hoe je heel simpel de tabletlayout kunt krijgen :)

     • M.M.M

      Goed nieuws, nog maar even wachten dan. Is zeker de moeite waard!

      Ik hoop dat Google ook snel iets bekend gaat maken over een opvolger voor de Nexus S. Ben toe aan een nieuwe smartphone, maar versies met een skin als in de HTC One X of de Galaxy S III begin ik niet meer aan. Dit levert op termijn altijd problemen en verlate updates op. Gewoon een standaard ROM zonder poespas.

      Iemand al iets vernomen over een nieuwe Nexus S ... II (?)

     • Paulmes

      iemand idee wat er nieuw is aan google play store 3.7.13?
      sinds week op mijn note

      • Frederik

       De updates zullen incrementeel gebeuren. Het zal dus enkel downloaden wat er moet veranderd worden. Uiterlijk is er niets gebeurd. Ook kan je nu apps van je smartphone verwijderen via google Play op computer, maar ik weet niet of de update daarvoor heeft gezorgd

     • RD

      @paulmes kun je tijdschriften of muziek zien in de play store? dat schijnt te kunnen vanaf 3.7.11. lees het bericht hiervoor

      • django

       wat zijn de nadelen als ik de nexus 7 koop in het buitenland?
       ik woon in nederland.