Androidworld
Androidworld
Precies een week geleden is de Nexus 7 aangekondigd, de eerste tablet gemaakt door Google in samenwerking met fabrikant ASUS. Dit nieuwe Nexus-apparaat draait de laatste nieuwe versie van Android, Jelly Bean genaamd, en beschikt over een quad-core processor. We hebben al eerder geruchten gezien over een 10 inch-variant van de Nexus waar we vandaag weer een gerucht aan kunnen toevoegen.

Nexus 10

De Nexus 10 zou beschikken over een quad-core NVIDIA Tegra 3-chipset en uiteraard draaien op Android 4.1, Jelly Bean. Daarnaast zouden er, net als bij de Nexus 7, een tweetal verschillende modellen komen qua opslag, 16GB en 32GB. Of er een extra geheugenslot aanwezig zal zijn is vooralsnog onbekend. Bij het gerucht worden ook prijzen genoemd, $299 voor het 16GB-model en dat is slechts $50 meer dan de Nexus 7 16GB-versie. Voor deze prijs zou je dus gelijkwaardige specificaties krijgen maar een 3 inch groter scherm. Wanneer je meer verknocht bent aan het 10 inch-formaat lijkt het ons het geld meer dan waard. Het toestel zou in de herfst van 2012 op de markt komen.

Gerucht

Het bovenstaande is volledig gebaseerd op geruchten, dus of het waar is, is lastig aan te geven. Het zijn natuurlijk wel erg logische specificaties voor een grote broer van de Nexus 7, dus ze zouden zomaar eens op waarheid kunnen berusten. Deze geruchten komen van een Taiwanese fabrikant van schermen, waar Google een order geplaatst zou hebben van 500.000 stuks. Alleen Google zou hier op dit moment uitsluitsel over kunnen geven, maar de zoekgigant heeft hier nog niets over bekend gemaakt. Bron: Androidauthority
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties