Androidworld
Androidworld
27 april 2012 14:15 uur
Techwebsite Boy Genius Report (BGR) zegt een gelekte roadmap voor de Amerikaanse provider Verizon in handen te hebben. Op deze roadmap zouden naast een aantal Droid RAZR-toestellen ook de Samsung Galaxy S III en een onbekend HTC-toestel staan. Interessant is dat het HTC-toestel volgens BGR een scherm zal krijgen dat qua grootte vergelijkbaar is met dat van de Samsung Galaxy Note, maar met een hogere resolutie en dat het apparaat te bedienen is met een actieve stylus.

HTC Scribe

De website heeft overigens geen afbeelding van de planning vrijgegeven, waardoor het nog maar afwachten is wat er waar is van deze geruchten. De geruchten zijn in ieder geval erg interessant voor de liefhebbers van HTC én grote toestellen.  Het toestel zou volgens BGR een actieve stylus, de Scribe, krijgen zoals ook de HTC Flyer (en concurrent Galaxy Note) dat heeft. Inmiddels zijn er al meer dan vijf miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy Note verkocht, waardoor de markt voor dit soort smartphones groter blijkt te zijn dan we in eerste instantie zouden inschatten. Persoonlijk zie ik wel de aantrekkingskracht van een groter scherm en vooral ook een optionele stylus, maar zou een 5 inch-scherm mij in eerste instantie te groot lijken. Veel mensen die een tijdje met de Note gewerkt hebben, willen echter niets anders meer.

Specificaties

De roadmap zou volgens BGR een quad-core chipset met Krait-kernen van Qualcomm bevatten met de Adreno 320 als grafische chip. Als deze geruchten zouden kloppen, zou het gaan om de APQ8064. Deze chipset zou volgens Qualcomm begin dit jaar beschikbaar komen voor fabrikanten en deze Snapdragon S4-chipset bevat kernen die tot 2,5 GHz geklokt kunnen worden. De processorkernen met de naam Krait, zijn vergelijkbaar met kernen gebaseerd op de ARM Cortex-A15-specificaties. Een dual-core-variant met oudere grafische chip wordt gebruikt in de HTC One S. Overigens zou het scherm volgens de roadmap een full HD-resolutie krijgen. Zoals altijd moeten we de geruchten maar weer met een flinke korrel zout nemen. Als de geruchten blijken te kloppen, zou dit wel eens het eerste toestel kunnen zijn dat gebruik maakt van een volgende generatie quad-core-processor. Bron: BGR
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Daniel B

  Wel interesant dit maar dacht dat de nieuwe strategie "weinig toestellen uitbrengen" zou zijn lol. Maar goed als er een markt voor is waarom niet.

  • Hans Brunssum

   Hallo die Daniel, hoe is het afgelopen met je accu, heb je nog steeds last dat hij vlugger leeg is op je HTC, na de update van 4.03
   Gr Hans

  • Daniel B

   Hey die hans ja heb nog steeds het idee dat mijn accu sneller leeg gaat sinds ics. Heb ook verschillende calibratie apps geprobeerd en zoals verwacht hebben die weinig uit gehaald, haal nog steeds de (werk) dag wel hoor maar gemiddeld 2 uur minder als voorheen. Eerst hing ik hem rond 23:00 aan het infuus nu dus rond 21:00 maar is nog steeds beter als de originele accu. Grtz

  • Hans Brunssum

   Hoi Daniel.
   Jammer, ik heb net het tegenovergestelde, bij mij gaat hij nu net gemakkelijker de dag mee, ik gebruik, staat vaak wel op wifi, facebook, mail na kijken, nu.nl, limburgsdagblad lees ik altijd, Android natuurlijk, zo af en toe wat foto's maken, en als ik weg ga staat het mobile net werk aan, dus ook altijd synchroniseren op de achtergrond., tegen 22.00 uur nog steeds op 37%.
   Gr Hans

  • Daniel B

   Tja het blijft verbazingwekend hoe verschillend het is onderling met die phones, de een haalt met gemak anderhalve dag de ander een halve met verglijkbaar gebruik. Ik moet wel zeggen dat ik hem ook erg vaak gebruik veel mailen, gamen, muziek luisteren, foto's en filmen. Maar als ik de dag maar haal ben ik al blij. Grtz

 • Sander

  Laat maar komen! Perfect voor mijn studie. Lekker aantekeningen maken bij PDF-bestanden en PPT's. Voor mij geen cheap-ass-looking Samsung meer. @ Daniel B, Dit zou de eerste tablet zijn sinds tijden die ze uitbrengen. Als dit de enige zou blijven die meteen goed in de smaak valt, dan past dit zeker binnen hun strategie. Ze komen echter nu weer met een HTC Wildfire (voor het gemak 3, weet de exacte naam niet meer). Dat is wel weer weggegooide moeite. Maargoed, als deze het ECHT lage segment haalt, zou je kunnen zeggen dat ze segmenteren op vier groepen. Best slim. Hoop dat ze gaan groeien!

  • Daniel B

   Dat hoop ik ook ben ook echt tevreden met mijn htc. Denk dat ze met de one lijn zekers een goed jaar gaan hebben nog even wachten wat de nieuwe galaxy gaat doen, maar denk dat er veel over gaan stappen van samsung

 • TeleCaster

  ach, die flyer met scribe is niet eens volwassen geworden, nu op naar de volgende "belofte".
  HTC moet eens wat meer sturen op écht kwalitatief goede apps (met scribe)

  • DG

   Volgens mij had ik een tijdje geleden geleden gelezen dat Peter Chou van HTC niet verder dan 4,7inch screens gaan produceren. Denk dat dit ook niet gaat gebeuren.

  • HBP

   Heb de Note nu enkele maanden en ik zou echt niet meer kleiner willen. Het is dat een tab niet in je broekzak past....

  • jannoww

   Ik heb ook met de Note gewerkt maar je kan dit apparaat niet als telefoon beschouwen qua grootte. ik zie hem als een tablet waarmee je ook telefoonfuncties hebt. ik heb nu de One X maar dat is het ideale formaat voor telefoons. ik heb dan wel een HTC Flyer ook als tablet.

   • Cobain

    Laat ze die Flyer eerst eens naar ICS updaten. Deze was het eerste kwartaal van dit jaar belooft.

   • DG

    Beter dat eerst de flyer komt, er wat benutten van de scribe technolie. Gebruik pen niet echt vaak.

    • mohamed

     hihi HTC ONE desire en samsung galaxy S2 is niet vergelijkbaar ik vin die samsung veel beter