Androidworld
Androidworld
29 september 2012 10:33 uur
DigiTimes is een website die de 'supply-chain' in de gaten houdt. Met de supply-chain worden alle goederen bedoeld die nodig zijn om bijvoorbeeld een tablet te maken. Wanneer deze website erachter komt dat een fabriek heel veel 7 inch-schermen koopt en je weet dat deze fabriek voor Google (en ASUS) werkt... dan heb je een gerucht.

Twee nieuwe Nexus-tablets

Het gerucht dat nu circuleert op het web is dat Google voor het einde van dit jaar met twee nieuwe tablets in de Nexus 7-serie op de markt zal komen. Het zou gaan om twee verschillende modellen met een prijs van $199 en $99. De website vertelt ons dat de nieuwe tablets een stuk dunner zullen zijn, omdat er gebruik zal worden gemaakt van andere schermen. De $199-versie van de Nexus 7 zal een upgrade zijn van de huidige Nexus 7 en het $99-model kunnen we bestempelen als érg low-budget. De berichten op DigiTimes zijn altijd heel kort en dat geeft ruimte voor speculatie en dat is precies wat er nu gebeurt. We kunnen ons dan ook afvragen wat een tablet voor $99 precies inhoudt.

Amazon-kloon?

Het kan niet anders dat wanneer er zo'n tablet tegen die prijs in de markt gezet gaat worden, er geld verdiend moet worden met content. Het doorontwikkelen van hardware is eindig, het lukt momenteel echt niet om een Nexus 7 te maken voor bijvoorbeeld $50. Er moet dus winst gemaakt worden met content uit Google Play, en dan gaat Google hetzelfde doen als Amazon doet met zijn Kindle Fire-tablets. Amazon heeft in deze wel een voorsprong, zij bieden veel meer content, maar beiden zijn niet over de hele wereld vertegenwoordigd. We hebben bijvoorbeeld in Nederland geen uitgebreide Google Play Store en we hebben geen Nederlandse Amazon. Diegene die het snelst nieuwe landen kan toevoegen aan zijn winkel zou goed de winnaar kunnen zijn. Een andere mogelijkheid is dat deze $99-tablet een 3G-tablet wordt in combinatie met een abonnement.

Gerucht of niet

Deze geruchten zijn inmiddels ontkent door ASUS en dat valt natuurlijk te verwachten. Of toch gaat blijken dat er nieuwe 7 inch-tablets van Google en ASUS op de markt komen, zullen we zien. Bron: Digitimes, Android Central    
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Gaauwe

  Is er ook al meer bekend over een 10 inch nexus tablet?

  • Duiv

   Ik dacht dat Google er van overtuigd is dat alleen met een 7inch tablet de markt te veroveren is. De verwachting is dat 10 inch tablets geleidelijk van de consumenten markt verdwijnen,en alleen in het zakelijk segment blijven.

  • RL010

   onzin, de meeste mensen willen nog gewoon een 10inch

   persoonlijk vind ik 7inch tablets kansloos, je ziet er geen fuck op (je moet nog alle pagina's inzoomen om wat te kunnen lezen.

   en voor onderweg vind ik het ook niet handig want dan mot je nog 2 dingen meenemen (phone & tablet) en aangezien de s3 / htc one x een groot genoeg scherm hebben voor onderweg.

   7inch zal het echt niet gaan winnen van 10inch

  • Vincent

   @RL010
   Helemaal mee eens +1

  • RL010

   Daarnaast kan een tablet geen laptop of desktop vervangen. Daarvoor zijn ze te beperkt.

  • Duvel

   wacht maar op Windows 8...

  • RL010

   ook die kan het niet vervangen, past sowieso geen 1 TB schijf in.

   niet aankomen met een extrerne schijf want dan ken je net zo goed een laptop nemen. Sowieso zijn de windows tablets belachelijk duur

  • Duvel

   als je er geen verstand van hebt maat reageer dan niet, de ARM versie (RT) is geen laptop vervanger , maar de reguliere versie die ook geoptimaliseerd is voor touch interface, zoals tablets dus ! absoluut wel...

  • RL010

   en zit daar dan een 1 tb schijf in ??? nee

   zolang de opslag capisiteit klein blijf zal het (zeker voor mij) geen vervanger zijn voor een tablet / desktop. Daarnaast zal ik nooit overstappen op windows 8 want IK vind het bagger (ja ik heb het allang getest) en welke debiel gaat er 1000 euro voor een tablet betalen.

  • RL010

   daarnaast is dit een android website

  • Duvel

   ja en als JÍJ het bagger vindt moet het voor iedereen bagger zijn, ... wat een intelligentie zeg.. zeker nog nooit gehoord van in the cloud werken??... online opslag en toegang tot je files waar dan ook... en desnoods via WiFi naar een NAS.. in mijn opinie zal Microsoft zeker meer bieden dan Android, dat in mijn opzicht een consumptieve en entertainment gericht OS is .

  • RL010

   Leer eens lezen, ik zeg nergens dat het voor iedereen bagger is alleen dat ik het vind.

   En IK (lees het even goed) heb niks aan in cloud werken. Ik heb mijn schijf ruimte nodig voor mijn downloads (series, films etc) en zo zijn er nog wel meer mensen.

   Daarnaast hebben clouds ook genoeg nadelen. Internet offline en je kan er niet bij, het is niet altijd even snel (hangt van je Internet snelheid af), het maakt het hackers makkelijker en zo zijn er nog wel een aantal dingen. Ga dit nou niet ontkennen want dan lieg je dat je barst.

   En nogmaals dit is een android website, dus ga ff lekker anders de windows 8 fanboy uithangen. Einde discussie

  • Duvel

   haha.. als jij zegt discussie klaar dan is het ook zo of niet knul?...moeilijk he een discussie voeren?...en je hebt qua tech er de ballen verstand van , ongeacht de mogelijkheden of het OS...

 • Chef

  Google is druk bezig landen toe te voegen. Op de Play Store twitter zag ik deze week twee keer iets over nieuwe landen (o.a. Zuid-Korea).

  Nu Nederland nog.

  • Vinz3nt

   Gezien er naar verwachting aan het einde van het jaar 8 miljoen Nexus 7's zijn verkocht was dit wel te verwachten.

   • gjb1981 #AndroidFreak

    Helaas nog steeds niet in de winkel kunnen proberen, en dat vind ik toch wel een must voordat ik er een koop. MM Enschede heeft 'm niet. Hoop dat die nieuwe nexus, hoewel ik dat betwijfel omdat deze nog maar net verkrijgbaar is, dan wel beter leverbaar zijn, en dat die ook met stock Android komt. Ben zelf ook erg benieuwd naar een Nexus10. :)

   • rop

    Ik heb afgelopen woensdag een Nexus7 gescoord bij de BCC. Vers vanaf de pallet. Wat een geweldig apparaat!! Het is wel een beetje zielig voor mijn Samsung S2. Die wordt alleen nog gebruikt in de auto en voor Whatsapp.

   • rop

    ik heb gisteren even geprobeerd of tetering ook lukt.... en ja dus! Daarmee is ook meteen het 3G probleem opgelost.