Androidworld
Androidworld
15 november 2013 15:26 uur
Iedereen wil een stukje van de Androidtabletmarkt die momenteel explosief groeit. De keuze is reuze voor de consument en nu komt Philips ook met een tablet op de markt.

Philips

Voordat we over de tablet praten, het gaat hier niet om de Philips uit Eindhoven. Men heeft in Brabant de tak die de mobiele telefoons maakt jaren geleden al verkocht aan een Chinees bedrijf die nu onder de Philips merknaam toestellen uitbrengt.

De tablet die op de markt gebracht gaat worden krijgt de naam Amio mee en zal in het onderste deel van de markt zijn plek vinden. De Philips Amio is een 7 inch-tablet met een resolutie van 1024 x 600, verder ligt er een onbekende dual-core-processor in met een kloksnelheid van 1.5 GHz en 1 GB aan werkgeheugen(RAM).

Het interne geheugen is 8 GB groot en wanneer dat niet genoeg is kun je het via de microSD uitbreiden. Er is ook nog een hoofdtelefoonaansluiting, microHDMI-en microUSBaansluiting aanwezig. De tablet zal van stroom worden voorzien door een 3000 mAh grote accu en het systeem draait op Android 4.1.

Philips tablet

Beschikbaarheid

Er wordt ook nog melding gemaakt van een feauture met de naam FullSound. Deze functie zorgt ervoor dat gecomprimeerde audio-files in een verbeterde kwaliteit zal worden afgespeeld. Deze Philips Amio zou in Europa in de winkels komen voor rond de 100 Euro.

Via

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Huh?

  Al die goedkope tablets met inferieure specs liggen volgend jaar te verstoffen in de kast. Net als netbooks van een paar jaar geleden.
  Spaar toch even door en koop een goede tablet! Daar heb je echt plezier van en dat jaren lang.

  • sjaak_lult_maar_raak

   Bij jouw misschien, maar er zijn (kleine) mensen zat die er dol gelukkig mee zijn.
   De prijs moet alleen onder de €100,00

  • Huh?

   Een beetje zoeken en je het een tweedehands nexus 7 model 2012 voor iets meer, maar dan heb je meteen heel veel meer tablet.
   En zelfs voor kleine mensen. Daarvoor is het ook vervelend als hun vriendjes wel dat mooie spel kunnen spelen en bij hun hakkelt alles over het scherm.

  • sjaak_lult_maar_raak

   Gebruikt != nieuw. Dus die vergelijking loopt erg mank. Bovendien schijnt jij een glazenbol te hebben dat je nu al weet hoe goed of slecht spellen op deze Philips gaan lopen. Vraag me af of je kinderen hebt want je reactie doet anders vermoeden.

  • Huh?

   Ik heb geen kinderen, maar ik wil wel toegeven dat ergens Android op zetten niet genoeg is om een fantastische tablet te maken, zelfs als deze onder de 100 euro is. Ik heb genoeg aan goedkope tablets gezeten om te merken dat ze hakkelen. Android is niet het lichtste OS voor tablets. Dat heeft gewoon iets meer processorkracht nodig.
   En een tweedehands nexus 7 is veel beter dan een nieuwe philips. Daar kan echt geen enkele discussie over zijn. Maar als jij argumenten hebt waarom de philips beter is dan een tweedehands nexus mag je ze vertellen.

  • pintoil

   @Sjaak het is Philips met Android erop een doemscenario dus!

  • sjaak_lult_maar_raak

   Je draaft door zonder te lezen wat een ander schrijft.

   1. je kent deze philips niet. (niemand nog) Dus je doet ongefundeerde aannames of je hebt een glazen bol.
   2. jij bent in de veronderstelling dat wat goed is voor jou ook goed is voor een ander. Niet dus.
   3. gebruikt is niet gelijk aan nieuw. Die MAG je niet vergelijken. Je loopt bij het kopen van een gebruikt toestel nu eenmaal risico. (niet al alleen voor het apparaat maar ook om belazerd te worden). Bovendien wil niet iedereen een bekrast ding.
  • Martijn

   True.
   Een tablet van ca €100 heeft altijd gedateerde hardware; dat kan niet anders (zie die schermresolutie)
   En gedateerde hardware draait nooit op de meest recente OS versies (dat zie je al : draait op 4.1).
   En gedateerde OS versies draaien nooit alle games.

   Ik heb zélf kinderen en weet dat ze slechts een ding willen: spelletjes doen die op dit moment door klasgenootjes ook worden gebruikt. En als je dan plotseling niet meer kan minecraften of clash of clans kan spelen omdat de laatste versie jouw apparaat niet meer ondersteunt,... dan gooi de die tablet dus in de hoek. Bij ons ligt ook al zo'n Kurio-ding weg te rotten in de rommel lade.

   Gek dat Philips dit deel van de markt wil bedienen terwijl ze met zo veel andere apparaten juist op een hel ander segment mikken. Dat lijkt me marketing-technisch niet heel slim.

  • sjaak_lult_maar_raak

   @Martijn
   Tja je moet wel een beetje research doen voor je een aanschaf doet, blind kopen is niet verstandig.
   Mijn kinderen spelen ook alle spellen. M.u.v. zware 3d games loopt alles vloeiend. In de meest goedkope hardware zit al voldoende GPU-power. Zelfs in het merk bokkiewokkie van intertoys. Dus dat jouw tablet in de la ligt te rotten ligt aan je zelf.

  • Martijn

   @Sjaak_etc_etc : Je kent me niet en weet dus ook niet wat mijn beweegredenen waren bij aankoop. Die Kurio was op het moment dat ik hem kocht een van de eerste (en voor mij dus ook een van de laatste) low-budget tablets.

   Als je kinderen met een iPad of Samsung 10.1 hebben gespeeld ga je ze niet blij maken met dit Philips ding.

   PS. Je doet je trollennaam (volgens mij roeptoeter je ook onder de naam 'ikkuh61', niet?) in dit forum iig eer aan met al die persoonlijke aanvallen en ongefundeerde opmerkingen. Sowieso een hekel aan mensen die stoer gaan zitten doen in technologie-gerelateerde draadjes. Zijn win werkelijkheid vaak zielige, introverte nerds begreep ik uit recent onderzoek.

  • Franklin

   @sjaak_lult_maar_raak Erg mooi dat je constateert dat anderen aannames doen over de Philips-tablet zonder dat ze daadwerkelijk weten wat voor hardware het is. Vervolgens doe je zelf ook aannames over de tablet van Martijn als je zegt dat het aan hem ligt dat zijn tablet stof ligt te vangen. Een betere wereld begint bij jezelf, Sjaak.

 • sjaak_lult_maar_raak

  "Rond de €100,00"
  Ik mag toch hopen dat de prijs er ruim onder zal gaan. Anders voorzie ik weinig animo.

 • Vanderghost

  Verkoopt misschien alleen in Nederland voor die prijs een beetje omdat mensen (niet de kenners) de naam Philips zien.

  • pven

   Chinese rommel dus. Jammer dat Philips haar naam daar voor leent.

  • C64

   @Huh? we leven in een crisis dus niet iedereen kan die paar extra tientjes missen

   • Huh?

    Maar wel 100 euro weggooien (in mijn ogen) aan een ondermaatse tablet?

   • Rob

    Sorry, maar voor (jonge) kinderen voldoet een goedkope tablet (in mijn geval 6 tientjes, vanuit China) prima! Is ook niet erg als ie onverhoopt valt, en voor de spelletjes die ze hier spelen is de hardware meer dan toereikend.

   • HBP

    @Rob, mijn zoontje van drie speelt op dit moment met een iPad 4, simpelweg omdat een Apple lekker eenvoudig/simpel is, en er ( omdat Apple een grote schare fan(boy)s heeft) er erg veel apps voor worden uitgebracht. En mocht er onverhoopt iets mee gebeuren, dan is er gelukkig de inboedelverzekering. En voordat er weer een aantal ongenuanceerde Android fanboys beginnen te mekkeren, ikzelf had liever een Note tablet gehad, mijn vrouw en ik hebben ook ieder een Note 1 en de Apple-stickertjes die bij de iPad geleverd werden lagen dezelfde dag nog in de kliko.

   • sjaak_lult_maar_raak

    @HBP
    Dat jij je zoontje met een iPad laat spelen moet je zelf weten. Alleen sla je volledig te plank mis als je denkt dat kinderen niet met een Android tablet overweg zouden kunnen. Dat je vervolgens refereert naar je inboedel verzekering (want je beseft donders goed dat een €500,00 kostend apparaat niet in de handen van een klein kind hoort) vind ik ronduit stuitend.
    Dit heeft overigens niet met fanboyisme te maken maar met een allergie voor snobisme en nonchalance.

   • Maritjn

    In een crisis houden mensen geld op de knip. Over het algemeen betekent dat dus niet dat mensen alleen nog goedkope troep kopen. En ja, een tablet van €100 met Android 4.1 en een schermresolutie voor Donkey Kong (de C64 versie dan hè) riekt naar goedkope troep. Overigens komt dit ding op de markt aan had einde van de crisis. Dus (a) slechte positionering en (b) bad timing.

   • Franklin

    @sjaak_lult_maar_raak Eerder constateerde je dat iemand zogenaamd beweerde dat wat goed voor hem was ook goed is voor een ander. Nu val je HBP echter aan op het feit dat hij en iPad heeft gekocht voor zijn zoon. Je maakt je dus ook hier weer schuldig aan datgene waar je anderen op aanvalt, met zoals in je reacties hierboven. Ik denk dat ik je reacties verder dus maar niet met serieus moet gaan nemen.

  • luuk aalders

   Dit is nu precies het probleem van Philips, een bedrijf dat erg innovatief is , maar waardeloze rommel in de markt zet en zo de goede naam te grabbel gooit, dood zonde!

   • Blizzard

    Zonde dat Philips hier zijn naam mee te grabbel gooit. Marketing is nooit hun sterke kant geweest.

    • Zwartegat

     Haha, begin deze week met een hoop bombarie een opgepimpt oud logo presenteren... De nieuw slogan Innovation and you past toch echt niet bij dit soort producten!

      • Whandroid

       Heb al genoeg goedkope tablets gehad(heb er nu nog 2)en moet zeggen dat ze niet de tablet ervaring van een nexus 7 bieden. Constant vastlopen,traag in het openen van apps. Soms gewoon alles afsluiten.Van mij mogen ze die goedkope troep uit de handel halen en alleen de toptablets nog verkopen,die verdienen de goede Android naam en zijn te vergelijken met een appeltje. Juist zoals veel instap smartphone toestellen,bagger en brol. Als er nu eens alleen toptoestellen verkocht werden dan werd er niet zo gezaagd over vastlopen en lag.Neen voor ?100 heb je brol waar je niets anders mag van verwachten dan uitvallen,lag en traagheid.