Androidworld
Androidworld
30 juli 2012 16:18 uur
De LG Optimus 2X zou volgens de laatste berichtgeving pas in het derde kwartaal een update naar Ice Cream Sandwich krijgen. Ook in het updateschema werd dit eerste dualcore-Androidtoestel nog vermeld. Het Twitteraccount van LG Canada geeft een geheel andere melding omtrent deze update.

LG Optimus 2X

Het tweede kwartaal werd als tijdsbestek doorgegeven voor de upgrade naar Android 4.0 maar dit kon LG niet waarmaken. In antwoord op een vraag van een gebruiker gaf LG op Facebook aan dat de uitrol was uitgesteld naar het derde kwartaal. Inmiddels heeft de LG PRADA, welke een 1Ghz dual-coreprocessor bevat, al wel mogen proeven van Ice Cream Sandwich. De Optimus 2X, met een NVIDIA Tegra 2 chipset, zou volgens LG Canada vervolgens achterblijven.

Communicatie LG

Waarom LG tegenstrijdige berichten communiceert is ons onbekend. Ook de reden van het uitblijven van de firmware-upgrade voor de Optimus 2X is helaas niet bekend gemaakt. We hebben contact gezocht met LG Nederland en hopen zo spoedig mogelijk definitief uitsluitsel te kunnen geven. Dit artikel zal dan vervolgens worden geüpdatet. We hebben inmiddels een reactie van LG ontvangen. Deze vind je hieronder:
Het is ook nieuws voor ons. LG Electronics Benelux zoekt op dit moment de upgrade planning voor Nederland uit met HQ en komt er later deze week op terug.
Bron: AllAboutPhones
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

  • ati

   Slim zijn en weg blijven van lg en dit bewijst weer waarom.

   • Ronald

    Thnx voor de link Bart. Mooie aanvulling.. Maar goed, dit is ook mijn (eerste en dus) laatste LG.

    Volgende keer kies ik wel voor een Samsung Nexus. Dan krijg je de updates wel namelijk...

    • karam

     Daarom nooit een LG toestel kopen terwijl wel een goeie smartphone kan zijn qua specificaties

     • Wiroko

      "Daarom nooit een LG toestel kopen terwijl wel een goeie smartphone kan zijn qua specificaties".
      Ik vond de spec wel goed maar het resultaat, de telefoon, was minder.

    • Menno Slaats

     Op 10 mei 2011 werd er nog enthousiast gereageerd op het nieuws dat Google ism HTC, Motorola en Samsung minimaal anderhalf jaar na release van een smartphone updates zouden uitbrengen.

     De LG Optimus 2x is volgens Tweakers.net op 11 januari 2011 op de markt gekomen in Nederland. Oftewel een jaar, 6 maanden en 19 dagen geleden.
     Maar als je gaat kijken wanneer ICS is uitgekomen dan is dat op 19 oktober 2011. Iets meer dan 9 maanden na de release van de LG Optimus 2x.
     Maar nu 9 maanden later na het uitkomen van ICS blijkt er geen upgrade (update is kleine versie wijziging, upgrade is update met grotere impact) te komen naar ICS toe.

     Bovenstaand is een klassiek voorbeeld van Android toestellen en upgrades naar nieuwere versies van Android.

     De T-Mobile Pulse, precies zo'n zelfde verhaal, maar ook de HTC Desire. Er zijn nog meer toestellen op te noemen die zo geen upgrade krijgen naar nieuwere versies van Android.
     Door de grote verscheidenheid aan toestellen en specificaties zal dit alleen maar erger worden.
     Veel toestellen wachten nog op een upgrade naar ICS toe, terwijl JellyBean al op 9 juli 2012 beschikbaar is gekomen.

     Er was in het verleden van het 'opknippen' van het besturingssysteem zodat de grafische schil van het besturingssysteem in stand gehouden kon worden en Google er alleen een nieuw stuk van Android in hoefde te schuiven zeg maar om het gehele systeem te upgraden.
     Hier heb ik tot op heden nog niets van gezien, erg jammer want dit komt Android niet ten goede.
     Veel consumenten maakt het niet uit, versie naam of nummer, maar ontwikkelaars van applicaties wel en die houden het niet meer bij al die verschillende specificaties van Android toestellen en versies van Android!

     • Justintime

      Typisch LG... geen van hun producten krijgen 1 euro van mij.

      • RRRobert

       @ Menno: die 'update-verplichting' van 18 maanden die Google verlangt, is wél onder het voorbehoud dat de hardware dergelijke updates aan kunnen. In de praktijk zal dit vooral worden beperkt tot zaken als de omvang van het geheugen en (in de toekomst) de aan- of afwezigheid van hardwarematige grafische ondersteuning.

       • Gilbert

        Was tevreden over de telefoon zelf en met veel plezier mee gespeeld. Maar er moest wel een custom rom aan te pas komen. Nu met mijn Galaxy SIII heb ik geen behoefte aan een custom rom en in augustus of oktober krijg ik Jelly Bean. Updates bij deze telefoon is wel een ander verhaal dan bij de Optimus 2X. Voor mij inderdaad nooit meer LG.

        • Vinz3nt

         Tot de s4 uitkomt, dan kun jij ook fluiten naar updates, Samsung update namelijk net zo sloom of helemaal niet als de rest

        • gjb1981

         De S2 wordt anders nog goed ondersteunt hoor. Zal vast meevallen, mensen kunnen veranderen en hardware steeds beter dus meer mogelijk. Zo krijgt de S2 ook gewoon JB.

       • Bert

        Dat was dus mijn eerste en tevens laatste LG Phone!

        • W.

         Geld ook voor de LG Optimus Black.. :/

         • Thom

          Geld bij mij ook voor LG GT540.

         • Steve

          Ben ik blij dat ik op het laatste moment toch voor de HTC ben gegaan...

          • Emile

           Ook ik heb de LG Optimus 2X Speed gekocht toen hij net uit was, Op dat moment was het dé telefoon met geweldige specificaties. Het gebrekkige imago van LG nam ik dan ook maar voor lief. Nu weet ik helaas beter, er komt nooit meer iets van LG in mijn huis, scheelt me een hoop irritatie achteraf. U bent gewaarschuwd ;)

           • gjb1981

            Ik ook, doorslag gaf de VIPservice. Had ik het maar niet gedaan, want 3x gebruik van gemaakt. Toen nog niet goed, daarna na 2 maanden zeuren een klacht ingediend bij leidinggevende en Twitter, toen binnen 2 dagen een coulanceregeling en geruild voor HTC Sensation. Helaas moest ik toen al wel bijbetalen.

          • Vincent

           Een dual core

          • Theo

           LG laat zich echt van de goede kant zien wat een kansloos merk

           • Jan

            Ik kan me best voorstellen dat een toestel dat uitgebracht wordt op Android 2.2 wat langer duurt om naar 4.0, maar dit is gewoon ronduit slecht. Toestel is wat goedkoper dan andere, maar ook goedkopere toestellen krijgen de updates. Draai al ruim een half jaar 4.0 op mijn iconia tab, dus ook een tegra2 toestel. Probleemloos en zeer smooth.

            • Milo

             Eerst HTC nu LG, schrik niet dat sommigen het Android schip verlaten. Zeer slechte evolutie die veel kritiek zal opleveren en terecht.
             Zal ook bij mijn volgende phone eens goed nadenken of het nog een Android zal worden.
             Draai om m'n GS II nu CM9 maar dit is ook niet 100% betrouwbaar, heeft trouwens 6 maanden geduurd om CM9 te ontwikkelen waar het nu staat.
             Jammer deze evolutie en zal sommige smartphone makers wel eens de kop kunnen kosten (HTC doet het niet goed met bovenop het desire S gedoe).

             • Joost

              Zolang een toestel goed funtioneert heb je niet perse een update nodig naar mijn mening. Wil je zo graag een nieuwe versie, dan kan je een custom rom installeren. Ik zie het probleem niet zo

             • Peter

              Ja das probleem lg heeft lag mijn htc wildfire is net zo snel als mijn op black stock firmware :S
              Dat zegt wel iets he :S
              Koop nooit een lg meer

             • AmigaWolf

              Joost er is geen goede custom rom van Android 4.0 uit op de LG Optimus 2X Speed P990, omdat Nvidia de codes niet wil vrij geven van hun Tegra 2, hier heeft LG niks mee te makken, een Samsung en zo heeft geen Tegra chip, en daar draait wel Android 4.0 goed op.

            • Peter

             Custom roms draaien slecht op de lg o2x komt omdat de drivers niet zijn vrij gegeven door lg. Mijn volgende toestel wordt geen lg Meer.

             • Peter

              Net als mijn op black ics kunnen niet goed functuneren zonder dat ze drivers wille geven en ti map ook niet

             • AmigaWolf

              Nee Peter, ze zijn niet vrijgegeven door Nvidia, zij willen niet de drivers vrijgeven van hun Tegra 2.

              Want de Samsung Galexy S1 heeft ook niet Android 4.0 gekregen van Samsung, maar er is wel een Android 4.0 custom rom voor, omdat er geen Tegra chip op zit.

            • Edwin

             Inderdaad ik had de LG optimus 2x speed gekozen omdat deze een update zou gaan krijgen.
             Dit was inderdaad het eerste en het laatste LG toestel als er inderdaad geen update komt.

             • Richard

              Mijn LG 2x heb ik inmiddels ingeruild voor een HTC One S. De overstap naar de nexus heb ik vooralsnog niet gedaan vanwege de oudere hardware en het (te) grote scherm.

              • Dirk

               Juridisch vervolgen en dwingen tot schadevergoeding. Gegarandeerd dat er dan ineens wèl een update komt...... Eigenaren verenigt U!!!! Is er geen consumenten vereniging o.i.d. die hiermee aan de slag kunnen? Consumentenbond??? Dit gescharrel moet aangepakt worden!

              • Gilbert

               @Vinz3nt

               Weet jij iets wat alle andere mensen hier nog niet weten? Je praat hierover een S4, komt ie dan? Ik heb nu al 1 update gekregen van Samsung en die van LG moet nog steeds komen. In augustus (of oktober) is er al sprake van een Jelly Bean update voor de S3. Dus we zullen zien wie er gelijk gaat krijgen en heb nu al een vermoeden dat ik dat ben die dat gaat krijgen ;-)

               • vincent

                Gewoon omruilactie naar een LG O4X HD ;-)

                • Ruud

                 Als er dan al een omruilactie zou komen dan niet met weer zo'n ding waar LG op staat.
                 Jij gaat blijkbaar wel makkelijk overstag maar als je boodschap wil achterlaten moet je je eigen niet om laten kopen. (niet dat ik een omruilactie als mogelijke optie zie maar gewoon even om het idee)

                • Vincent

                 @Ruud....mee eens. Ik zal ook geen LG meer nemen. Zou alleen een mooi gebaar/tegemoetkoming zijn van LG voor alle gebruikers van de O2X...
                 Vind het zelf wel grappig dat een tweet van LG Canada zo wordt opgepakt op nieuwssites. Aan de andere kant duur het ook wel lang aan de kant van LG om dit bericht te ontkrachten.... misschien een bevestiging dat het waar is? wie zwijgt stemt toe.

               • Peter

                Dit is mijn laatste LG toestel als dit waar is. Ik heb hem gekocht om die reden dat hij de update wel zou krijgen.

                • Peter

                 Ik heb LG nederland een mail gestuurd. Dat ik in dat geval een gelijkwaardig vervangend toestel met android 4.0 eis of alsnog de update. Eerst zeggen dat de update komt en later intrekken is misleiding voor alle gebruikers die recent dit toestel hebben gekocht. Anders had ik namelijk de samsung S2 gekocht i.p.v. de LG 2x

               • Edwin

                Peter
                Geschreven op 1 augustus 2012 om 12:35 uur

                Ik heb LG nederland een mail gestuurd. Dat ik in dat geval een gelijkwaardig vervangend toestel met android 4.0 eis of alsnog de update. Eerst zeggen dat de update komt en later intrekken is misleiding voor alle gebruikers die recent dit toestel hebben gekocht. Anders had ik namelijk de samsung S2 gekocht i.p.v. de LG 2x

                Dit was voor mijn inderdaad ook de reden dat ik de LG 2x aangeschaft heb.
                Dus geen update zou wel erg zuur zijn.