Androidworld
Androidworld
Het is goed mogelijk dat je nog nooit van GameFly gehoord hebt, aangezien dit bedrijf alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk opereert. GameFly is een dienst waarbij je voor een vast maandbedrag games voor consoles als de PlayStation 3 en XBOX 360 kunt huren. GameFly heeft gisteren bekend gemaakt met een nieuw financieringsplan voor gameontwikkelaars voor mobiele platformen te maken. Deze games zullen gepubliceerd gaan worden in de nog te verschijnen GameStore van GameFly.

GameStore en financiering ontwikkelaars

Door de GameFly GameStore op te zetten, wil het bedrijf een betere selectie van Androidgames aan gaan bieden. De games zullen door GameFly worden gecontroleerd, zodat er alleen hogekwaliteitsgames aangeboden zullen gaan worden. Daarnaast wil het bedrijf door het sociale netwerk dat het bedrijf nu al rond games heeft opgezet betere reviews, ratings en aanbevelingen door vrienden en andere games gaan aanbieden. GameFly zal ontwikkelaars op financieel gebied gaan ondersteunen om zo meer games naar Android te brengen. Het persbericht is er niet heel erg duidelijk over, maar het lijkt er op dat GameFly de GameStore als Google Play-concurrent in de markt zal zetten. Het is niet uitgesloten dat gamers alsnog naar de Google Play Store zullen worden geleid om de game aan te schaffen, maar het lijkt veel waarschijnlijker dat er een abonnementssysteem aan de GameStore, vergelijkbaar met de huidige verhuurservice, zal worden verbonden. Mede-oprichter Sean Spector zegt er het volgende over:
GameFly probeert consumenten de beste gebruikerservaring mogelijk te bieden en om een verzamelplaats te zijn voor alle gamewensen, of het nu op de console, PC of mobiel is. We proberen marktleider te worden in mobiele games door de GameStore voor Android te lanceren en door ontwikkelaars voor mobiele platformen ongeacht grootte te financieren om smartphone- en tabletgames te kunnen publiceren, promoten en verkopen.

Beschikbaarheid

GameFly hoopt deze zomer de eerste game via het nieuwe financieringsprogramma te kunnen publiceren. Ontwikkelaars die interesse hebben, kunnen mailen naar GameDev@GameFly.com. Of ontwikkelaars, wanneer ze gefinancierd worden door GameFly, exclusief vast zitten aan de GameStore, wordt uit het persbericht niet duidelijk. Overigens worden soortgelijke financieringsplannen ook aangeboden door andere partijen,zoals OpenFeint. Of de nieuwe GameStore ook naar Nederland zal komen, is door GameFly nog niet bekend gemaakt.

Bron: PR Newswire, via Android Police

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties