Androidworld
Androidworld
Het grote nieuws deze week was het verkoopverbod van de Galaxy Nexus in de Verenigde Staten. De rechter gaf Apple voorlopig gelijk, de Galaxy Nexus zou vier patenten van Apple mogelijk schenden. Direct gevolg van deze uitspraak was dat de Galaxy Nexus niet meer verkocht mocht worden in de winkels en dat de telefoon uit de Play Store in de VS gehaald moest worden. Samsung (producent van de Galaxy Nexus) kreeg de steun van Google in de poging om de ban op het toestel ongedaan te maken.

Jelly Bean is de oplossing

Om het verkoopverbod ongedaan te maken moeten Google en Samsung de Androidversie op het toestel zo aanpassen dat de patenten van Apple zeker niet meer geschonden worden. Het eerste plan was om de toestellen een update van Android 4.0 te geven, maar Google heeft bekend gemaakt dat alle toestellen die vanuit de Play Store verkocht worden, zullen worden voorzien voorzien van Jelly Bean, Android 4.1.

Het blijkt dat Android 4.1 alle geschonden patenten omzeilt en dat de Amerikaanse Galaxy Nexus naar alle waarschijnlijkheid volgende week weer te koop zal zijn in de Google Play Store. Of Google en Samsung deze oplossing ook zullen gebruiken voor de toestellen die naar de winkels in de Verenigde Staten gaan, vertelt het bericht niet. In Nederland wordt de Galaxy Nexus nog niet verkocht via de Play Store: de afdeling Play Store Devices is in Nederland nog niet beschikbaar.

Patenten

Dit is niet de enige patentzaak die loopt en er zullen er nog vele volgen. Patenten zijn belangrijke instrumenten geworden in de onderlinge strijd van bedrijven die met technische vernieuwingen komen. In deze zaak is het Apple die op zijn strepen gaat staan en een beroep doet op de rechter om het intellectuele eigendom te beschermen. In Nederland lopen ook verschillende zaken over en weer tussen Samsung en Apple. Natuurlijk vinden we dat niet zo aardig van Apple, maar er gaan steeds meer stemmen op om het systeem achter de patenten aan te pakken. Dit systeem zorgt er namelijk voor dat rechtszaken als deze gehouden worden. Het patentsysteem is ingevoerd om innovaties te stimuleren, maar door de verschillende patentzaken rondom softwarepatenten lijkt het systeem averechts te werken. Bron: Androinica
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties