Androidworld
Androidworld
19 juli 2012 14:11 uur
Na de introductie van de HTC One X als eerste Androidsmartphone lijkt het hek van de dam, overal zien we quad-core toestellen en tablets opduiken zoals bijvoorbeeld de Nexus 7. De Fuhu Nabi 2 is een tablet die ook beschikt over een quad-core processor, op zich niet zo bijzonder, maar wel dat deze tablet zich volledig op kinderen richt.

Fuhu Nabi 2

De Fuhu Nabi 2 is een tablet met een 1024*600 scherm van 7 inch en draait op Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Onder de motorkap zit een quad-core processor, 1GB aan RAM, 8GB geheugen en beschikt deze over een 4000 mAh batterij. Qua specificaties doet de Fuhu Nabi 2 het erg goed, dit in combinatie met een prijs van $ 199, die we inmiddels herkennen van de Nexus 7, lijkt deze tablet een interessant apparaat. Op de Fuhu Nabi 2 staat standaard extra software geïnstalleerd die het speciaal gericht zijn op kinderen en leren. Daarnaast heeft de Fuhu Nabi 2 een opmerkelijk uiterlijk. Een volledige (Engelstalige) review van de Fuhu Nabi 2 is te lezen op AndroidPolice.

Beschikbaarheid

De Fuhu Nabi 2 is in de VS te koop voor een prijs van $ 199. Wij hebben nog geen shop kunnen ontdekken waar deze ook in Nederland te koop is, maar wellicht heb je contacten in de VS zodat je deze tablet toch kunt bemachtigen. Dit is natuurlijk een zeer interessante markt voor fabrikanten, deze apparaten hebben toch de toekomst, wellicht ook in het onderwijs. Zou jij een dergelijke tablet kopen voor je kinderen?

Via: AndroidPolice

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Th0mas

  ik snap niet zo goed waarom de one x genoemd wordt, de eerste smartphone met quadcore processor, dit is toch geen telefoon maar een tablet? de asus transformer prime ook al een quadcore..

  • quinten

   maar ze zeggen vanaf toen duiken er ineens veel quad core tablets en smartphones op, de prime was al veel langer beschikbaar en heet ene tijd het enige quad core toestel met android geweest

  • Marcus

   Offtopic zelf denk ik dat de Htc One X een haast klus is geweest..

  • androidboy

   Leg uit.....

  • Marcus

   Nou maar mijn mening is een Htc telefoon nooit echt superieur of blinkt nooit uit tegenover de concurentie.

  • Daniel B

   Je mag je mening hebben hoor, maar ik ook vind het echt onzin wat je hier roept. Ook lekker onderbouwd zeg htc was toevallig wel de eerste phone met android! En naar mijn mening op dit moment juist de trentsetter verklaar je nader dan met wat meer onderbouwde punten.

  • Marcus

   Ze draaien verlies. Geen uithaalbare batterij. Als ik een Htc in mijn handen heb vind ik het maar niks. Het is het net weer niet en sense vind in er nogal kinderachtig en rommelig uitzien maar dat is mijn mening en andere hebben weer een andere mening ;) ik hou het bij de Nexus series

 • Patrick

  Jammer dat hij hier (nog) niet verkrijgbaar is, eventjes op de fiets naar de USA is mij te ver.

 • Daniel B

  Als mijn kleine wat ouder zou zijn zou ik deze gelijk halen ziet er kind-proof uit met die rand zo. En goede specs voor games enz.

  • Beertje

   Ligt aan de software, mijn dochtertje van 2,5 kan prima voorzichtig met mijn iPad omgaan, zodat een speciale kindereditie niet echt nodig lijkt.

   • Vincent

    Als ik kinderen krijg gaan ze echt niet zo jong met tablets om hoor....

   • Stropdas

    Scherm heeft wel een mindere resolutie. Ik ga er maar vanuit dat de software voor kinderen ook geld kost en dat ze dat er ook uit moeten halen. Minimaal 1280x720/800 is wel handig om websites op normale groote te kunnen zien

   • Vinz3nt

    @Vincent: dan gebruik je je telefoons en tablets niet meer, zodra ze kunnen zien willen ze je telefoon, tablet, afstandsbediening hebben en als je 2 seconden niet kijkt ligt je telefoon of tablet op de grond. Kun je ze maar beter leren hoe ze er wel mee moeten omgaan.

    • Vinz3nt

     gezien de specs levert een Nexus 7 wel meer bang for your buck.