Androidworld
Androidworld
De Samsung Premier (GT-I9260) is een toestel dat de laatste tijd over internet 'zwerft'. In september werd nog aangenomen dat het de opvolger zou zijn van de Galaxy Nexus, omdat het versienummer (GT-I9260) in de range lag van de Galaxy Nexus (GT-I9250). Nu komt het toestel weer naar voren met de naam Galaxy Premier, dus of het een Nexustoestel zal worden is nog niet bekend.

Samsung Premier

Kondigde Samsung gisteren nog de Samsung Galaxy S III mini aan, komt de volgende smartphone alweer om de hoek kijken. De Samsung Premier heeft, net als de Galaxy Nexus, een 4,65 inch scherm met 1280x720 pixels. De Premier wordt aangedreven door een 1,5Ghz dual-core ARM Cortex-A9 chipset waarschijnlijk in combinatie met 1GB aan RAM. Daarnaast zal er aan de achterzijde een 8 megapixel-camera te vinden zijn en is er de keuze tussen 8GB en 16GB aan opslag. De Samsung Premier draait op Android 4.1 (Jelly Bean), uiteraard met de grafische schil van Samsung, TouchWiz. Qua uiterlijk heeft Samsung Premier wel iets weg van de Samsung Galaxy S III.

Beschikbaarheid

Er is helaas nog weinig bekend over de beschikbaarheid, dus ook niet of en wanneer het toestel in Nederland leverbaar zal zijn. Wel is het vierde kwartaal van 2012 als doel gesteld om het toestel op de markt te brengen. Ook qua prijs is er nog weinig bekend, maar 'ergens tussen de € 400 en € 500' zou logisch kunnen zijn. Via Mobilegeeks
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties