Androidworld
Androidworld
09 oktober 2012 09:26 uur
De laatste tijd vliegen de Nexus-geruchten in het rond: meerdere fabrikanten die een Nexus-toestel zouden maken, keuzemogelijkheid tussen 'standaard Android-uiterlijk' en aangepaste grafische schil en meer. Nu is er een foto opgedoken van wat het volgende Nexus-toestel zou zijn: de LG Optimus G Nexus, ook wel LG E960 genoemd.

LG Optimus G Nexus

Een Nexus-toestel is in dit geval een smartphone die uitgebracht wordt door Google in samenwerking met een fabrikant en gaat altijd gepaard met een nieuwe versie van het Androidsysteem. In juni zijn Jelly Bean (Android 4.1) en de Nexus 7 aangekondigd. De laatste paar weken komen er talloze Nexus-geruchten voorbij, sommige waar, sommige complete onzin. Nu hebben we een foto van een Nexus-toestel van LG, de LG Optimus G Nexus genaamd, maar of dit de officiële wordt is niet bekend.

Meer info

De LG Optimus G Nexus (of Optimus Nexus G) die we op de foto zien draait op Android 4.1.2, waar nu Android 4.1.1 de laatste beschikbare versie is. Of dit ook de uiteindelijke versie gaat worden die op het volgende Nexus-toestel gaat draaien is niet bekend. Nu is het natuurlijk de grote vraag wanneer Google dit bekend gaat maken. Andy Rubin, geestelijk vader van Android, spreekt aan het einde van de maand op een conferentie waar we wellicht meer duidelijkheid krijgen over een nieuw Nexus-toestel, of twee, of drie. Vooralsnog lijkt het dat de grootste geruchten onzin zijn: twee van de meeste 'zichtbare' Androidontwikkelaars bij Google hebben gereageerd op de geruchten met een simpele 'LOL'. Dan Morrill en Jean-Baptiste Queru bleken de geruchten vooral erg amusant te vinden. Het probleem zit 'm volgens de heren in het feit dat er ergens speculaties opduiken, die dan weer naar geruchten worden vertaald en dan ergens anders als feit worden gepubliceerd. Queru liet ook nog weten (vertaald):
Door mijn werk weet ik toevallig de plannen voor de volgende release. Het versienummer, de releasedatum, de hardware en de features. Het is hilarisch om deze te vergelijken met de geruchten.
 
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Vallinny

  welke serie het ook is nooit meer een LG mobiel voor ons. ik ben momenteel tevreden over me note2 ;).

  • Daniel B

   Blijf het een rare keus vinden lg als nexus. Maar misschien dat als je de 2 slechtste eigenschappen wegneemt namelijk sotware en update beleid, dat je dan wel een topphone krijgt?

  • Machiel

   Voor mij ook geen LG. Heb er al jaren geen meer gehad maar in de tijd van de LG Chocolate en LG Cookie om maar 2 befaamde toestellen te noemen was het echt droevig gesteld met LG. Een Nexus van LG zal ik ook niet aan gaan schaffen. We blijven maar hopen op een range aan nexus toestellen dit jaar. Een Sony, HTC of Samsung Nexus toestel zou voor mij wel een optie zijn.

  • Albert van Ee

   ja ik ben ook niet zo,n lg fan... mar ie weet

   • androidboy

    volgende word van mij weer een nexus van samsung. De Galaxy nexus is geweldig.

    • orph

     Ik wil een veel betere camera. Betere integratie van siftware en hardware en een betere batterijduur. Ik twijfel tussen de lumia 920 en de note 2. De note1 is eigenlijk te breed...

    • Mathijs

     ik houd mijn galaxy nexus denk ik, deze ziet er te opzichtig uit, de prijs en er is te weinig vernieuwend (hoewel ik graag zo'n processor zou willen hebben in mijn telefoon, maar de galaxy nexus doet het ook prima en ik ben geen gamer)

     • Quinten

      Die achterkant. Is dit de Gerard Joling versie? Zoiets komt er nooit in bij mij. LG kan zeker mooie dingen maken. Toen ze een poos terug met de LG optimus 7 kwamen stond ik versteld van de goede kwaliteit.

      Ik twijfel ook zeker niet aan de kwaliteit van een mogelijk nexus toestel van LG. Maar die looks. Het is dat ik nog niet ontbeten heb. Anders had ik denk ik overgegeven.

      • Sha-iv

       als LG een goede hardware maakt, dan haal ik de 'optimus g nexus'. Software wordt toch door Google geupdated en dat is de reden waarom ik voor een nexus ga, altijd de kale versie van android, geen andere UI

       • Egon

        LG service zuigt! En inderdaad die achterkant lijkt wel ontworpen voor LA The Voices!
        Voor mij never een LG en ik zou lekker wachten op HTC, Samsung en Sony (Motorola...)!!!

        • Ryan

         Een LG Nexus... hun staan niet hoog op mijn populaire fabrikanten lijstje maar het is vaak gebleken dat de software brak is en niet de hardware.. er zijn genoeg mensen die heel blij zijn met hun optimus 2x sinds ze custom roms gebruiken.. wie weet.. maar als er daadwerkelijk meerdere Nexus telefoons komen dan is voor mij de kans groot dat het geen LG wordt.. puur voor de zekerheid.

         • Axl

          Lijkt op een BlackBerry...hoef em nie

          • luc

           lg service zuigt???? het is bij een nexus toch GOOGLE die de updates van software verzorgt? Of heb je t over garantie etc??

           • Marcus

            Ja LG is qua software erg slecht. Maar qua hardware is LG toch wel aan de top! Aangezien dit een Nexus smartphone is zal het toch onder het updatebeleid van Google vallen. Samen met de orginele stock zal dit zeker een top toestel worden! Ben benieuwd :)

            • Rscahakim

             Jullie zijn blijkbaar niet voor lg. Het ziet er toch een goede smartphone uit die optimus g. Ze hebben er hun werk van gemaakt en scoren qua benchmark zeer goed. De software is van Google dus zal het een top telefoon worden.

             • Rolph

              Ik begrijp dat LG veel fouten heeft gemaakt in het verleden maar laten we niet vergeten dat de hardware meestal prima in orde is. Het scheelde dikwijls aan de software, maar daar hoeft niemand zich zorgen over te maken als dit daadwerkelijk een Nexus wordt want dan krijgen we de pure android software! :D

              • Richard

               Samsung galaxy kopie

               • ferrariking

                lelijk!!!!!
                en geen lg voor mijn!!!
                ik wacht wel een jaar;P

                • luc

                 nieuwe fotos op androidplanet vandaag. Ben eigenlijk wel benieuwd of het scherm een LED display is of een LCD, voor mij liever LED! Jammer dat er geen uitbreidbaar geheugen is mgv een ext SD kaart...dat wordt Clouden...