Androidworld
Androidworld
De laatste tijd vliegen de Nexus-geruchten in het rond: meerdere fabrikanten die een Nexus-toestel zouden maken, keuzemogelijkheid tussen 'standaard Android-uiterlijk' en aangepaste grafische schil en meer. Nu is er een foto opgedoken van wat het volgende Nexus-toestel zou zijn: de LG Optimus G Nexus, ook wel LG E960 genoemd.

LG Optimus G Nexus

Een Nexus-toestel is in dit geval een smartphone die uitgebracht wordt door Google in samenwerking met een fabrikant en gaat altijd gepaard met een nieuwe versie van het Androidsysteem. In juni zijn Jelly Bean (Android 4.1) en de Nexus 7 aangekondigd. De laatste paar weken komen er talloze Nexus-geruchten voorbij, sommige waar, sommige complete onzin. Nu hebben we een foto van een Nexus-toestel van LG, de LG Optimus G Nexus genaamd, maar of dit de officiële wordt is niet bekend.

Meer info

De LG Optimus G Nexus (of Optimus Nexus G) die we op de foto zien draait op Android 4.1.2, waar nu Android 4.1.1 de laatste beschikbare versie is. Of dit ook de uiteindelijke versie gaat worden die op het volgende Nexus-toestel gaat draaien is niet bekend. Nu is het natuurlijk de grote vraag wanneer Google dit bekend gaat maken. Andy Rubin, geestelijk vader van Android, spreekt aan het einde van de maand op een conferentie waar we wellicht meer duidelijkheid krijgen over een nieuw Nexus-toestel, of twee, of drie. Vooralsnog lijkt het dat de grootste geruchten onzin zijn: twee van de meeste 'zichtbare' Androidontwikkelaars bij Google hebben gereageerd op de geruchten met een simpele 'LOL'. Dan Morrill en Jean-Baptiste Queru bleken de geruchten vooral erg amusant te vinden. Het probleem zit 'm volgens de heren in het feit dat er ergens speculaties opduiken, die dan weer naar geruchten worden vertaald en dan ergens anders als feit worden gepubliceerd. Queru liet ook nog weten (vertaald):
Door mijn werk weet ik toevallig de plannen voor de volgende release. Het versienummer, de releasedatum, de hardware en de features. Het is hilarisch om deze te vergelijken met de geruchten.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties