Androidworld
Androidworld
06 december 2012 16:43 uur
Op 18 september brachten we het nieuws dat Google het bedrijf achter Snapseed had gekocht. Snapseed is een Instagram-concurrent maar met veel meer mogelijkheden wat betreft het bewerken van de foto's. Waar Instagram een keuze geeft uit filters die je niet kunt veranderen kun je met Snapseed deze bij wijze van spreken zelf samenstellen. Vanaf vandaag is de Androidversie van Snapseed beschikbaar

Snapseed

Met Snapseed kun je je foto’s van bepaalde effecten voorzien. Anders dan bij Instagram werkt de applicatie meer met het swipen over het beeldscherm om effecten aan te brengen en zoals we hierboven al schreven geeft de Snapseed-applicatie veel meer mogelijkheden om te bewerken. Bij Instagram draait het al lang voor veel mensen niet meer om de filters maar is het een soort van sociaal netwerk geworden. Jongeren die van hun ouders niet op Facebook mogen gebruiken Instagram zelfs om te communiceren. Snapseed gaat echt uit van de gebruikers die graag fotograferen en mooie dingen willen delen via Google+.

Foto's bewerken

Wanneer je de applicatie uit de Google Play Store gehaald hebt dan kun je een foto nemen of een foto kiezen uit je galerij. Daarna kun je uit de 'filmstrip' beneden een bepaald effect selecteren. De mate waarin een bepaald effect gebruikt wordt dan kun je bepalen door te swipen over het scherm van links naar rechts of boven naar beneden. Soms kun je door de vinger op het scherm te houden een menu oproepen waarin nog meer mogelijkheden zitten. Deze besturing lijkt in eerste instantie wellicht vreemd, maar blijkt in de praktijk erg goed te werken. Naast het toevoegen van effecten is het ook mogelijk om de foto aan te passen, de kleuren te wijzigen en bijvoorbeeld de saturatie in te stellen. Als de foto helemaal naar tevredenheid is bewerkt kun je hem direct delen via Google+ of downloaden. Via het menu kun je hem ook nog delen via andere apps zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook en zelfs Instagram.

Screenshots

Promotie

Google gaat dit product flink wat aandacht geven en bekend maken bij het grote publiek. Snapseed was al beschikbaar voor iOS tegen betaling van $4,99 maar zal daar vanaf vandaag ook gratis gedownload kunnen worden. Men verwacht dat product veel gebruikt gaat worden met het tevens vandaag gelanceerde Google+ product-communities waarin je interessegroepen kunt aanmaken om vervolgens te communiceren over bepaalde, specifieke onderwerpen.

Beschikbaarheid

Wil je Snapseed proberen, deze is gratis te downloaden uit de Google Play Store door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken. Om Snapseed te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.0 nodig.

[qrcode name="com.niksoftware.snapseed"]

 
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Arnold

  Top! Hebben hebben hebben, op mijn oude I-dinges werkte het ook super!

  • karel

   Iets meer dan 30% zal hier gebruik van kunnen maken omdat Android 4 en hoger ondersteund wordt!

  • Frederik

   Nexus 7 ondersteunt hij niet... crappy! En waarom is Snapseed niet onder Google uitgebracht? Beetje te snel naar buiten gebracht denk ik...

   • Dim Vleugel

    Dat si niet Crappy, maar wel jammer. Zal wel komen en de voornaamste reden is dat de N7 geen camera aan de achterzijde heeft en je dus alleen foto's uit je gallery kunt bewerken of diegene met de frontcamera gemaakt

   • Frederik

    Maar daarom heb je Beam and Google foto/upload zodat je altijd aan je inventory kan. Paar minuten later staan die op mijn tablet zodat ik van daaruit ook met Snapseed kan aanpassen. Daarnaast is het formaat vele malen aangenamer! Ze promoten dat Snapseed beter is voor een fotoliefhebber maar met de fotosensors die op de tablet staan is het slecht gesteld, dus ga dan all the way voor de nexus7! Ik blijf momenteel bij Pixlr Express.

   • Machiel

    Snapseed heb ik gewoon via de Play Store kunnen installeren op mijn Nexus 7. Daarnaast lijkt me de keuze om het onder Nik software uit te brengen opzettelijk gedaan. Nik is best een goed gewaardeerd merk voor foto filters. Een app van hun zal misschien meer aandacht krijgen van een bepaalde doelgroep.

  • Quinten

   Snapseed is nu nog anders dan instagram. Als het groter word dan krijg je precies hetzelfde. En om de kwaliteit hoef je het bij beide niet te doen natuurlijk dus ook dit is voor de echte foto liefhebber kut :) Wil je je mooie foto;s delen als foto liefhebber dan gebruik je geen apps als deze die je foto converteren naar een rotkwaliteit. Maar dan load jij je foto ergens up op bijv. flickr en deel je dan de link.

   Wat een liefhebber van foto's in ieder geval niet doet is filters in een mobiele app gebruiken dus als je het mij vraagt is dit een doodnormale concurrent van instagram zonder meerwaarde voor een liefhebber van fotografie maar dan met minder gebruikers.

   • kbus

    Bedankt voor je nuttige input. Echt professionele foto's maak je sowieso niet met een telefoon maar met een DSLR. Dus dit is een beetje appels met peren vergelijken, vind je niet? En ik ben zelf een echte liefhebber van fotografie en bezit over der nodige apparatuur, maar ik maak zo nu en dan toch echt fotos met Instagram.

   • Arnold

    Lol, ik ben fotograaf, maar ik sleep niet in mijn vrije tijd mijn dslr overal mee naar toe. Ik maak een fotootje met mijn telefoon en gooi hem hier ff doorheen, knal het op facebook en klaar. En voor dit soort doeleinden kun je er nog prima resultaten mee behalen. Gelukkig kun je met een gratis app en je telefoon nog geen echte foto kwaliteit krijgen, anders was ik nu werkloos :)

   • Dim Vleugel

    Ik heb het nog niet bekeken, maar je kunt de foto ook downloaden op je telefoon, wat is daar dan de kwaliteit van.
    Snapseed heeft geen eigen netwerk net als Instagram dus zal nooit hetzelfde worden.

  • leonard eshuis

   maar niet voor nexus 7 :(

  • Jurgen

   Op mijn nexus 7 kan ik zelfs geen foto maken met de front cam. Of toch geen app gezien die er standaard op staat. Al doe je niet veel met een 1.3 pixel foto..

   • MXdar [Evo 3D]

    Verlaat de foto mijn telefoon als ik deze app gebruik?

    • Peter D

     Gisteren vlak na het uitkomen van dit artikel een mail gestuurd na Nik software met de vraag waarom het niet op de Nexus 7 te installeren was. Binnen slechts 20 minuten antwoord gehad dat het opgelost was en dat de app nu ook op de Nexus 7 te installeren was.
     Vervolgens heb ik dat tot twee keer aan toe hier geplaatst vanuit de android app op de Nexus 7. Waarom die reacties blijkbaar in Cyberspace terecht komen maar in elk geval niet hier is mij een raadsel.
     Nu dus vanaf de computer geplaatst.