Androidworld
Androidworld
Op 18 september brachten we het nieuws dat Google het bedrijf achter Snapseed had gekocht. Snapseed is een Instagram-concurrent maar met veel meer mogelijkheden wat betreft het bewerken van de foto's. Waar Instagram een keuze geeft uit filters die je niet kunt veranderen kun je met Snapseed deze bij wijze van spreken zelf samenstellen. Vanaf vandaag is de Androidversie van Snapseed beschikbaar

Snapseed

Met Snapseed kun je je foto’s van bepaalde effecten voorzien. Anders dan bij Instagram werkt de applicatie meer met het swipen over het beeldscherm om effecten aan te brengen en zoals we hierboven al schreven geeft de Snapseed-applicatie veel meer mogelijkheden om te bewerken. Bij Instagram draait het al lang voor veel mensen niet meer om de filters maar is het een soort van sociaal netwerk geworden. Jongeren die van hun ouders niet op Facebook mogen gebruiken Instagram zelfs om te communiceren. Snapseed gaat echt uit van de gebruikers die graag fotograferen en mooie dingen willen delen via Google+.

Foto's bewerken

Wanneer je de applicatie uit de Google Play Store gehaald hebt dan kun je een foto nemen of een foto kiezen uit je galerij. Daarna kun je uit de 'filmstrip' beneden een bepaald effect selecteren. De mate waarin een bepaald effect gebruikt wordt dan kun je bepalen door te swipen over het scherm van links naar rechts of boven naar beneden. Soms kun je door de vinger op het scherm te houden een menu oproepen waarin nog meer mogelijkheden zitten. Deze besturing lijkt in eerste instantie wellicht vreemd, maar blijkt in de praktijk erg goed te werken. Naast het toevoegen van effecten is het ook mogelijk om de foto aan te passen, de kleuren te wijzigen en bijvoorbeeld de saturatie in te stellen. Als de foto helemaal naar tevredenheid is bewerkt kun je hem direct delen via Google+ of downloaden. Via het menu kun je hem ook nog delen via andere apps zoals bijvoorbeeld Twitter, Facebook en zelfs Instagram.

Screenshots

Promotie

Google gaat dit product flink wat aandacht geven en bekend maken bij het grote publiek. Snapseed was al beschikbaar voor iOS tegen betaling van $4,99 maar zal daar vanaf vandaag ook gratis gedownload kunnen worden. Men verwacht dat product veel gebruikt gaat worden met het tevens vandaag gelanceerde Google+ product-communities waarin je interessegroepen kunt aanmaken om vervolgens te communiceren over bepaalde, specifieke onderwerpen.

Beschikbaarheid

Wil je Snapseed proberen, deze is gratis te downloaden uit de Google Play Store door onderstaande QRcode te scannen of erop te klikken. Om Snapseed te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.0 nodig.

[qrcode name="com.niksoftware.snapseed"]

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties