Androidworld
Androidworld
Sinds een paar dagen is er weer een officiële update voor de eerste Samsung Galaxy S beschikbaar. Deze update brengt voornamelijk bugfixes. De update kan via Samsung Kies worden geïnstalleerd en is momenteel alleen nog beschikbaar voor niet-providergebonden toestellen en toestellen van KPN.

Nieuw in deze update

Volgens Galaxy S-eigenaren op ons forum voelt het toestel na de update een stukje sneller aan. Verder bestaat de update voornamelijk uit bugfixes. In versie 2.3.6 is onder andere een belangrijk beveiligingslek in Android gedicht. Ervaringen met deze nieuwe Androidversie horen we natuurlijk graag. Deze update zal waarschijnlijk één van de laatste updates voor de eerste Galaxy S zijn. Samsung heeft eerder aangegeven geen volledige upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voor de Galaxy S uit te brengen, in verband met ruimteproblemen. Door het toevoegen van de eigen schil, TouchWiz, is er voor Samsung niet genoeg ruimte in het interne geheugen om Ice Cream Sandwich volledig naar de Galaxy S te brengen. Opvallend is dat de Google Nexus S, een toestel met nagenoeg dezelfde hardware als de Galaxy S, de update wél krijgt, omdat dit toestel de TouchWiz-schil niet heeft. Wel zal er hoogstwaarschijnlijk nog een value pack-update voor de Galaxy S uitgebracht worden, die verschillende functies van Ice Cream Sandwich bevat.

Beschikbaarheid

De update is nu beschikbaar voor toestellen die niet providergebonden zijn. Het updaten moet gebeuren via Samsung Kies. Dit programma kan hier voor OS X en Windows gedownload worden. Wanneer Kies aangeeft dat er geen update beschikbaar is terwijl je nog niet op Android 2.3.6 zit, heb je waarschijnlijk een toestel dat wél providergebonden is en zul je nog even geduld moeten hebben. De providers (Vodafone en T-Mobile) testen de update namelijk eerst zelfs nog. Bedankt voor alle tips over dit onderwerp! Bron: Samsung Nederland
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties