Naar content

Firmware-update voor Samsung Galaxy S via Kies beschikbaar: Android 2.3.6

· 01 februari 2012

Sinds een paar dagen is er weer een officiële update voor de eerste Samsung Galaxy S beschikbaar. Deze update brengt voornamelijk bugfixes. De update kan via Samsung Kies worden geïnstalleerd en is momenteel alleen nog beschikbaar voor niet-providergebonden toestellen en toestellen van KPN.

Nieuw in deze update

Volgens Galaxy S-eigenaren op ons forum voelt het toestel na de update een stukje sneller aan. Verder bestaat de update voornamelijk uit bugfixes. In versie 2.3.6 is onder andere een belangrijk beveiligingslek in Android gedicht. Ervaringen met deze nieuwe Androidversie horen we natuurlijk graag. Deze update zal waarschijnlijk één van de laatste updates voor de eerste Galaxy S zijn. Samsung heeft eerder aangegeven geen volledige upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voor de Galaxy S uit te brengen, in verband met ruimteproblemen. Door het toevoegen van de eigen schil, TouchWiz, is er voor Samsung niet genoeg ruimte in het interne geheugen om Ice Cream Sandwich volledig naar de Galaxy S te brengen. Opvallend is dat de Google Nexus S, een toestel met nagenoeg dezelfde hardware als de Galaxy S, de update wél krijgt, omdat dit toestel de TouchWiz-schil niet heeft. Wel zal er hoogstwaarschijnlijk nog een value pack-update voor de Galaxy S uitgebracht worden, die verschillende functies van Ice Cream Sandwich bevat.

Beschikbaarheid

De update is nu beschikbaar voor toestellen die niet providergebonden zijn. Het updaten moet gebeuren via Samsung Kies. Dit programma kan hier voor OS X en Windows gedownload worden. Wanneer Kies aangeeft dat er geen update beschikbaar is terwijl je nog niet op Android 2.3.6 zit, heb je waarschijnlijk een toestel dat wél providergebonden is en zul je nog even geduld moeten hebben. De providers (Vodafone en T-Mobile) testen de update namelijk eerst zelfs nog. Bedankt voor alle tips over dit onderwerp! Bron: Samsung Nederland

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Value pack voor unbranded en KPN-versie Samsung Galaxy S Plus beschikbaar

Vooralsnog toch geen Ice Cream Sandwich voor Galaxy Tab en Galaxy S

Reacties (170)
Bezig met laden van reacties...