Androidworld
Androidworld
01 februari 2012 11:06 uur
Sinds een paar dagen is er weer een officiële update voor de eerste Samsung Galaxy S beschikbaar. Deze update brengt voornamelijk bugfixes. De update kan via Samsung Kies worden geïnstalleerd en is momenteel alleen nog beschikbaar voor niet-providergebonden toestellen en toestellen van KPN.

Nieuw in deze update

Volgens Galaxy S-eigenaren op ons forum voelt het toestel na de update een stukje sneller aan. Verder bestaat de update voornamelijk uit bugfixes. In versie 2.3.6 is onder andere een belangrijk beveiligingslek in Android gedicht. Ervaringen met deze nieuwe Androidversie horen we natuurlijk graag. Deze update zal waarschijnlijk één van de laatste updates voor de eerste Galaxy S zijn. Samsung heeft eerder aangegeven geen volledige upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voor de Galaxy S uit te brengen, in verband met ruimteproblemen. Door het toevoegen van de eigen schil, TouchWiz, is er voor Samsung niet genoeg ruimte in het interne geheugen om Ice Cream Sandwich volledig naar de Galaxy S te brengen. Opvallend is dat de Google Nexus S, een toestel met nagenoeg dezelfde hardware als de Galaxy S, de update wél krijgt, omdat dit toestel de TouchWiz-schil niet heeft. Wel zal er hoogstwaarschijnlijk nog een value pack-update voor de Galaxy S uitgebracht worden, die verschillende functies van Ice Cream Sandwich bevat.

Beschikbaarheid

De update is nu beschikbaar voor toestellen die niet providergebonden zijn. Het updaten moet gebeuren via Samsung Kies. Dit programma kan hier voor OS X en Windows gedownload worden. Wanneer Kies aangeeft dat er geen update beschikbaar is terwijl je nog niet op Android 2.3.6 zit, heb je waarschijnlijk een toestel dat wél providergebonden is en zul je nog even geduld moeten hebben. De providers (Vodafone en T-Mobile) testen de update namelijk eerst zelfs nog. Bedankt voor alle tips over dit onderwerp! Bron: Samsung Nederland
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • apieschapie

  Dat hij sneller is geloof ik nu wel een keer. Want dat is logisch, hij is weer helemaal schoon. Als je een factory reset doet voelt hij ook weer sneller aan.

  • patrickvanv

   Wel netjes van samsung dat ze hun toestellen nog zo lang blijven updaten. Bij mijn htc desire was het al gauw afgelopen

   • Bastiaan

    Ook voor de Galaxy S Plus?

    • luc

     Merk weinig van de update wat betreft snelheid. Wat veranderingen: notification bar is zwart, icoontjes erop iets doffer, blauwe gloed bij einde scrollen, menuknoppen zijn donker. Batterijleven lijkt met ongeveer 2 dgn hetzelfde

     • luc

      @bastiaan, nee, samsung zegt op fb dat deze update nu alleen voor de S is. Ze geven op hun fb pagina vanzelf aan wanneer de s plus aan de beurt is.

      • Ivo

       graag horen we wanneer er de update voor vodafone gebruikens is.

       • Lupus

        Lees ik het goed? In deze update is een beveiligingslek gelekt. Zal wel een schrijffout zijn zeker.

        • Lupus

         Ah ik zie dat het al is aangepast.

         • taco

          Mooi niet doen!!!! Tijdens de update werd de verbinding verbroken en verscheen er venster dat de kabel verwijderd moest worden en de batterij er uit moest. daarna krijg je via kies en de verkenner geen verbinding en blijft het scherm van de galaxy s staan op een (telefoontje, ! en computertje) Op diverse fora wordt er dan gerept over 4 weken je mobieltje kwijt omdat hij opgestuurd moet worden. Dus denk goed na voordat je gat upgraden en verbreek nooit de verbinding ook al wordt het in een schermpje gevraagd!!!!!

          • Marlies

           Een galaxy s is niet met Kies op OSX te updated. Kies op OSX ondersteunt slecht dit zeer beperkte lijstje:

           Model Compatibility List with Kies (Mac):
           Galaxy S II (GT-I9100)
           Galaxy Tab (GT-P7510)
           Galaxy Tab (GT-P7500)

           Maar het is al langer bekent dat software niet de sterke kant van samsung

           • Ricardo

            Mijn zus heeft de update gewoon kunnen doen en heeft als provider T-mobile.

            • N.Temming

             Ik kan helemaal niet updaten via kies !!
             Wat doe ik verkeerd #dtv ??

             • Laurens

              Moet je met HTC en Sony ook met updates via zoiets als kies?
              Lijkt me erg naar, waarom kan het niet gewoon draadloos? Dat doet mn nexus wel:s

              • Miracal

               Ik heb drie SGSen en allemaal probleemloos geüpdatet via KIES, ik hoefde geen accu te verwijderen o.i.d.

               • LokiBnds

                Ik heb de SGS met T-mobile en gisteren de update binnengehaald via kies.

                • Robert

                 Gisteren deze update geinstalleerd, de volgende changes gevonden:

                 Positief (in mijn opinie):
                 - Het eerste Homescreen kan nu ook naar links geschoven worden.
                 - De videocamera neemt nu weer in 3GP op ipv MP4.
                 - Ik heb geen factory reset gedaan maar vind hem wel sneller reageren.
                 - Auto screen rotate lijkt sneller te reageren.

                 Negatief (in mijn opinie)
                 - Browser en andere slide-menus bouncen niet meer maarkrijgen de blauwe waas te zien. Erg jammer dit maar het hing volgens mij samen met een patenten kwestie.
                 - Geen Face unlock (had ik wel verwacht)

                 • Robert

                  Bedoelde natuurlijk dat je nu het eerste homescreen naar rechts kon schuiven...

                  • JJ

                   Ik heb de update zonder problemen erop gekregen via Kies, hij lijkt iets sneller maar dat is een gevoel. Ook bovenstaande veranderingen herken ik en zijn prima.
                   Bij mij werkt mijn FB app wel heel veel beter. Voorheen duurde het tientallen seconden voordat ik kon scrollen in FB en kreeg ik vaak de melding dat het programma was vastgelopen. Nu kan ik meteen scrollen en heb nog geen melding gehad. Al met al ben ik erg blij met de update.

                   • Ronald

                    Gisteren de update uitgevoerd, dat ging probleemloos. Nu wil de standaard browser niet meer starten en geeft een foutmelding. Heb inmiddels een andere browser geïnstalleerd en die werkt wel.

                    • Ronald

                     Pfft, ik kom steeds meer problemen tegen na de update. Whatsapp geeft foutmeldingen, hij kan Wifi niet meer vinden (terwijl de PC waarop ik dit bericht maak "gewoon" verbinding heeft en de al eerder gemelde problemen met de standaard aanwezige browser. Vraag mij inmiddels af wat het volgende is dat niet werkt...

                     • Jan Bemelmans

                      Dat ontgrendelen middels gezichtsherkenning zit wel in een andere, op 29 december 2011 gedateerde firmwareversie, I9000XXJVU. Daarin zit ook een foto-editor voorgeïnstalleerd. Ik heb deze versie op mijn toestel staan.

                      • JvdV

                       Als ik via mijn W7 machine en de meest recente versie van Kies de update uitvoer krijg ik steeds de melding 'Onvoldoende ruimte beschikbaar op schijf (ten minste 3000 MB vereist). Welke schijf bedoelt men hier. In Kies heb ik mijn standaard map gewijzigd en daar is meer dan voldoende ruimte. Op het geheugen van mijn telefoon is ook nog 1,5 GB beschikbaar. Daarna stopt het dus. Iemand hier een oplossing voor?

                       • Robert

                        Hier de update al geïnstalleerd, werkt volgens mij duidelijk beter dan de vorige. Het lijkt allemaal net even wat soepeler te gaan..

                        • Rodoriginal

                         IK HAAT SAMSUNG. LEKKERE KUT KLANTENSERVICE hebben ze. Mijn telefoon doet het nu niet meer. BEDANKT ANDROID WORLD voor jullie update bericht. Omdat jullie het hebben doorgegeven heb ik het dus geprobeert. Zonder succes. Ik moest namelijk mijn cabel uittrekken omdat kies daar om vroeg, omdat het niet mijn telefoon herkende. Nu kan ik er niks meer mee, en heb het nou NU NET nodig. GODVERDOMME!!!!! Ik wordt ik zo kwaad over!!!!!!

                         • SL

                          Waardeloze zooi, dat Kies programma. Bleef midden in de update hangen en herkende de SGS niet meer en verbrak de verbinding. Gaf advies om SGS los te koppelen en daarna opnieuw verbinding te maken, wat dus niet lukte en daarna was er ook niets meer met de SGS te beginnen. Startte niet meer op. Gelukkig vond ik een site met een handleiding om de SGS te herstellen en weer werkend te krijgen: http://www.theandroidsoul.com/xxjvp-android-2-3-4-firmware-galaxy-s-install-and-download . Heb nu dus 2.3.4 en moet nog wel al mijn apps opnieuw er op zetten.