Androidworld
Androidworld
22 augustus 2012 13:04 uur
Ze bestaan al bijna net zo lang als dat er betaalde applicaties zijn de Google Play Store (toen nog Android Market): websites en applicatiemarkten die betaalde applicaties gratis aanbieden. Deze websites zijn altijd erg populair geweest, maar de FBI heeft een aantal van deze (grote) websites gesloten.

Gratis betaalde applicaties

Ontwikkelaars steken vaak veel tijd (en geld) in applicaties en deze worden dan betaald aangeboden in de Google Play Store, een logische keuze. Niet iedereen wil of kan voor applicaties betalen en er zijn dus ook genoeg gebruikers die op zoek gaan naar andere manieren om gratis aan deze applicaties te komen. Een aantal grote partijen zijn hierop ingesprongen zoals bijvoorbeeld applanet.net. Een aantal van deze websites zijn vandaag offline gehaald door de Amerikaanse overheid. Naast applanet.net zijn ook snappzmarket.com en appbucket.net niet meer in de lucht. Voor het onderzoek heeft onder andere de FBI allerlei betaalde applicaties gedownload via de betreffende websites om de websites vervolgens gisteren uit de lucht te halen. Het is momenteel niet bekend of de personen achter de websites ook bekend en opgepakt zijn, of dat alleen de websites offline gehaald zijn.

Risico's

Het klinkt natuurlijk aantrekkelijk, een betaalde applicatie gratis gebruiken. Maar buiten het feit dat je de ontwikkelaar geen 'credits' geeft voor de moeite om een applicatie te ontwikkelen en updaten, kan er in deze applicaties ook kwaadaardige gezet worden, zonder dat jij dit door hebt. Op die manier kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot je toestel en gegevens en deze gebruiken voor criminele doeleinden. Wat ons betreft dus sowieso een goede zaak dat deze verspreiders van illegale software gestopt zijn. Mocht je geen creditcard hebben, dan kun je een prepaid-kaart aanschaffen, zodat je toch applicaties kunt aanschaffen. Via: PCworldHet is niet de bedoeling om in de reacties alternatieven of verwijzingen naar illegale applicaties te plaatsen, deze worden dan ook direct verwijderd.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • HBP

  Ik vind het dan nog steeds wel apart dat Google het toestaat dat er nog legio apps in Google play staan die hun bestaansrecht ontlenen aan gratis mp3's en programma's downloaden.

 • jelle

  goh, zoiets hebben we eerder gezien met limewire. die werd ook uit de lucht gehaald terwijl er genoeg, veel beter werkende manieren zijn die ik hier niet zal noemen...

  • Metal-Ace

   Google moet eens werk maken van betere manieren van betaling. Lees: paypall en/of via telefoon rekening betalen zouden wat mij betreft geen overbodige luxe zijn. Ik denk dat als er meer betalings mogelijkheden zouden zijn ook meer mensen apps, games etc zouden kopen.

  • Arjo

   Man man man, wat een trieste vertoning. Ik ben zelf een regelmatig applanet gebruiker voor die 2 apps die ik niet via de website kan kopen maar toch echt nodig heb. Zolang Google geen normale betalingsmethoden toestaat (paypal zou gewoon het makkelijkste en beste zijn) vind ik niet dat ze zo achterlijk moeten doen om elke andere methode onmogelijk te maken.

   • Jurgen

    Een regelmatige gebruiker voor 2 apps.

    Iets zegt me dat dit heel tegenstrijdig is :-)

   • Igor

    Prepaid creditcard aanvragen is ook heel makkelijk hoor.

   • Alex

    Credit Card is een hele normale manier van betalen hoor! Normaler dan PayPal als je het mij vraagt, kan met PayPal niet aankomen bij een restaurant maar mijn credit card wordt gewoon geaccepteerd. Nou ben ik zeker geen moraal ridder maar als je apps gebruikt of er zelfs geld mee verdiend(door effectiever te kunnen werken) hoor je er gewoon voor te betalen, en dan niet gaan zeuren dat creditcards omslachtig is of een buitensporig betaalmiddel. Tevens zijn de kosten van de apps zijn meestal zo laag dat je wel een hele cheap ass m!@f#$%^r moet zijn om gejatte software op je telefoon te installeren.

  • karel

   Wanneer halen ze Google uit de lucht? Je kan alle apk's gewoon googlen...

  • Johan

   Alternatieve site om gratis apps te downloaden is: http://www.anti-piracy.nl/

  • bartjuhhh

   Tim Kuik kom d'r maar in

   • Sander

    Hier zijn er gewoon twee schuld voor slechte omzetten. Google door de betalings(on)mogelijkheden en de piraterij. Ik koop alles. Zou het zelf ook niet fijn vinden als mijn moeite niet wordt beloont. Los van miljarde bedrijven, daar download ik ook wel eens wat van.

    • Jan-Willem

     Tja dat klopt wel maar microsoft zou niet groot geworden zijn als je vroeger niet via.sys a: hun besturingssysteem (msdos) kon kopiëren. Kijknaar het downloaden van muziek en de slimme oplossing van spotify.

   • bartjuhhh

    zouden de kaartjes uit amerika ook werken bij nederlandse toestellen ? anders haal ik er ff een paar

    • Rubenn

     gelukkig zijn er nog andere vervangers.. :)

     • django

      Boeiend gebruik toch niet.
      Ik gebruik aptoide

      • Jasper (SGWUser)

       Met de anderen eens: Google moet gewoon Paypal toevoegen aan betaalmethodes. Ik download soms ook wel eens illegaal, maar dat is omdat ik geen creditcard heb.

      • Spot-the-dog

       Wrm dan?

      • ati

       Bij na elke apk is ook te vinden op 4 s shared Downloader. en de app is gewoon gratis verkrijgbaar op Google playstore lekker makkelijk.

       • Jan-Willem

        Tja ik schrijf zelf ook apps, maar als men in de gratis app schrijft "meer functionaliteit in de betaalde app" installeer ik meteen hier ook de betaalde app om te zien of het de moeite waard is. Tja mijn mening door apps gratis te kunnen gebruiken worden ze populair en daarna zou er en betaalde app van gemaakt kunnen worden.

        • phandroid

         Koop gewoon een prepaid Mastercard creditcard van Skrill(voormalig moneybooker) voor €20 eenmalig voor 4-5 jaar. Gewoon als een volwaardig creditcard te gebruiken. Geen extra kosten of honorarium bij elk gebruik ofzo. Direct vanuit ideal geld overzetten, onmiddellijk op je creditcard, kan je gelijk een app kopen. In en in triest om te gaan piraten voor iets dat waarschijnlijk maar één of twee euro gaat kosten. De ontwikkelaar verdient het!

         • RL010

          Potjandorrie, nu is het natuurlijk nergens meer te vinden

          Zal het er maar bij zetten dat dat sarcasme was ;)

          • G-Member

           Ik betaal helemaal nergens voor.....en was ik ook niet van plan.

          • madbull

           Niet geschoten is altijd mis, ik was tevreden gebruiker van snappzmarket.
           Dit neemt niet weg dat er genoeg manieren zijn om ze als nog gratis te krijgen.
           Beetje dweilen met de kraan open is het, zelfde als bij torrent sites je verwijdert er 5 en er komen er 10 voor in de plaats.
           Dit geeft onze vriendelijke programeurs alleen maar een leuke uitdaging :)
           "onkruid vergaat niet"

           • Franklin

            Welke programmeurs heb je nou liever? De programmeurs die de apps ontwikkelen, of de programmeurs die illegale websites in elkaar draaien? Blijkbaar heb je een voorkeur voor de tweede groep ...?

          • Erik V

           Ook ik ben(was) regelmatig gebruiker van beide. Meestal omdat het toch wel lkkr was om niet te hoeven betalen maar vaak heb ik toch ook, na een app enige tijd gebruikt te hebben, de officiële versie uit de playstore gekocht... Ik vind het jammer maar niet getreurd, meerdere wegen naar gratischhhh apps

           • HBP

            Ik zou wel eens willen weten of de schrijver van het artikel vroeger ( hangt er wel vanaf hoe oud hij is ) nog nooit een LP of CD van bv. een klasgenoot op een cassettebandje heeft gezet. Dat is namelijk ook ten nadele van de auteur/artiest.

            • Franklin

             Artiesten verdienen tegenwoordig een groot deel van hun inkomsten met optredens. Heb jij wel eens een app developer op een podium bij jou in de buurt op een podium zijn kunsten zien vertonen tegen betaling? Vast niet.

           • Peter

            Wat een onzin

            • nickcob111

             Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen illegaal apps gratis binnen gaat halen.

             Maar ik doe het ook wel is, en vind dit weer een zeer trieste vertoning van de FBI. Dit is weer een zwarte dag voor de internet vrijheid... :( Gelukkig zijn er nog vele andere alternatieven. *Google is your friend.

             • Joop

              2 dagen geleden was het bericht dat alle 100 Android,van de 100 best verkopende apps, gehackt waren. Voorzien van virussen en /of spyware worden ze verspreid via de illegale kanalen.
              http://www.net-security.org/secworld.php?id=13456
              Vooral blijven doen dat illegaal downloaden, maar wees dan niet verbaasd dat je zelf ook een oor aan genaaid wordt

              • kelleci

               "Wat ons betreft dus sowieso een goede zaak dat deze verspreiders van illegale software gestopt zijn." Wat een waardeloos FBI meegaand publiek,wedden dat er mensen onder jullie zijn die dit ook gebruiken. Bespaar jullie meningen het is toch afgeknepen;)

               • Franklin

                Het zou mij verbazen als er ook maar één persoon is bij het team van Androidworld.nl die illegale apps gebruikt. Dit zijn namelijk mensen die ook contacten hebben met developers, en die dus weten dat het illegaal downloaden van mensen als jij één van de redenen is dat app developers tegenwoordig liever niet ontwikkelen voor Android.

                Bovendien zijn ze niet te beroerd om een enkele euro voor een app te betalen hoor. Het zijn heus geen schooiers zeg ...

               • iFandroid

                @ Franklin: no comment (ben blij dat ik een andere mening heb) ;-)