Androidworld
Androidworld
Ze bestaan al bijna net zo lang als dat er betaalde applicaties zijn de Google Play Store (toen nog Android Market): websites en applicatiemarkten die betaalde applicaties gratis aanbieden. Deze websites zijn altijd erg populair geweest, maar de FBI heeft een aantal van deze (grote) websites gesloten.

Gratis betaalde applicaties

Ontwikkelaars steken vaak veel tijd (en geld) in applicaties en deze worden dan betaald aangeboden in de Google Play Store, een logische keuze. Niet iedereen wil of kan voor applicaties betalen en er zijn dus ook genoeg gebruikers die op zoek gaan naar andere manieren om gratis aan deze applicaties te komen. Een aantal grote partijen zijn hierop ingesprongen zoals bijvoorbeeld applanet.net. Een aantal van deze websites zijn vandaag offline gehaald door de Amerikaanse overheid. Naast applanet.net zijn ook snappzmarket.com en appbucket.net niet meer in de lucht. Voor het onderzoek heeft onder andere de FBI allerlei betaalde applicaties gedownload via de betreffende websites om de websites vervolgens gisteren uit de lucht te halen. Het is momenteel niet bekend of de personen achter de websites ook bekend en opgepakt zijn, of dat alleen de websites offline gehaald zijn.

Risico's

Het klinkt natuurlijk aantrekkelijk, een betaalde applicatie gratis gebruiken. Maar buiten het feit dat je de ontwikkelaar geen 'credits' geeft voor de moeite om een applicatie te ontwikkelen en updaten, kan er in deze applicaties ook kwaadaardige gezet worden, zonder dat jij dit door hebt. Op die manier kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot je toestel en gegevens en deze gebruiken voor criminele doeleinden. Wat ons betreft dus sowieso een goede zaak dat deze verspreiders van illegale software gestopt zijn. Mocht je geen creditcard hebben, dan kun je een prepaid-kaart aanschaffen, zodat je toch applicaties kunt aanschaffen. Via: PCworld Het is niet de bedoeling om in de reacties alternatieven of verwijzingen naar illegale applicaties te plaatsen, deze worden dan ook direct verwijderd.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties