Androidworld
Androidworld
De reacties op de laatste update van de officiële Facebook-app zijn gemengd. De toevoeging van de extra snelkoppelingen zijn voor de één een welkome aanvulling en geven de ander een opdringerig gevoel. Hoe dan ook, de snelheid blijft nog steeds onder de maat. Fast Facebook (Beta) claimt hier een antwoord op te hebben, ze garandeert namelijk snelheid, hoge snelheid.

Review

Belangrijk om te weten is natuurlijk de functionaliteit van Fast Facebook ten opzichte van de officiële Facebook-app. Fast Facebook verkeert nog in bètafase dus een aantal mogelijkheden is dus nog niet geïmplementeerd. De meest belangrijke functies zijn in Fast Facebook wel terug te vinden. Zo heb je toegang tot nieuws, je prikbord, statusupdates, foto's, messenger en kun je zoeken naar profielen van vrienden, personen maar ook pagina's.

Fast Facebook vs Facebook

Een belangrijk voordeel ten opzichte van de Facebook-app is het kunnen delen van andermans status-updates. Daarnaast is het weer niet mogelijk om mensen te taggen in een status-update, iets dat sinds de vorige update van de officiële Facebook-app wel mogelijk is. Het taggen van foto's is ook niet mogelijk in Fast Facebook. Wel zijn er 4 thema's aanwezig waarmee je de app van uiterlijk kunt veranderen en kun je een eigen afbeelding als achtergrond selecteren. Verder kun je ervoor kiezen om de prestaties van de app te verhogen door bij instellingen de kwaliteit en het laden van bepaalde onderdelen uit te zetten. Er is een Messenger aanwezig met tril- en geluidnotificatie die prima werkt. Daarnaast kun je foto's en links delen via het Fast Facebook-icoontje in het deelmenu vanuit bijna elke app. Met video's is dit helaas nog niet mogelijk. Links en video's kun je vanuit de app wel weer makkelijk en snel openen. Bijna overal krijgen we een toast-notificatie wanneer je eenlike hebt gegeven of een bericht hebt geplaatst. Alleen bij het inchecken wordt dit achterwege gelaten. Lastig, want je weet niet of je nu daadwerkelijk ergens bent ingecheckt. Helaas zijn push-notificaties en evenementen nog niet geïntegreerd.

Snelheid en prestaties

Toegegeven, de snelheid is prima. Alleen blijft de app soms hangen in een bepaald scherm en wordt de laatste updates niet altijd in het nieuws-overzicht weergegeven.

Ice Cream Sandwich-interface

Ook doet de interface, welke geïnspireerd is op Android 4.0, nogal onlogisch en rommelig over. De icoontjes in de ActionBar zouden heel goed kunnen worden geplaatst in een beginscherm. De icoontjes in de onderste balk kunnen in een menuknop kunnen worden weggewerkt in de ActionBar. Helaas zien we de vreemde zijbalk ook weer in Fast Facebook terug en zien we overal pop-up-venstertjes die gedeeltelijk het scherm en dus de tekst en/of foto's bedekken. Een mooi concept zoals we in dit artikel hebben beschreven is Fast Facebook zeker niet.

Screenshots

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Laat ons vooral weten of Fast Facebook de plaats van jouw applicatie inneemt.
Friendcaster Gratis
Friendcaster Pro € 3,78
Facebook Gratis

Conclusie

Het idee achter Fast Facebook is zeer goed, alleen de visuele uitwerking is zeer matig. De app is naast enkele 'vastlopers' wel erg snel en kan nog veel sneller zijn wanneer je bepaalde onderdelen bij instellingen uitschakelt. Wanneer snelheid voor jou een groot goed is en de interface van minder belang, dan zal Fast Facebook een prima alternatief zijn. Degene die een mooie interface in combinatie met snelheid prefereren, zullen nog even moeten wachten op een dergelijke update van de officiële app of een goed alternatief. Een in bèta verkerende app is natuurlijk in ontwikkeling en nieuwe updates zijn dan ook zeer altijd welkom.
Versie:1.36
Omvang/SD-kaart:1.9 MB/Ja
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.0.4)
Marketrating:[rating:3.9/5]
Ons eindoordeel:[rating:3.0/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Bron: Lifehacker
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties