Androidworld
Androidworld
Financieel gezien ging het bij HTC niet zo goed het laatste kwartaal. De nieuwe toestellen uit de HTC One-serie moeten daar verandering in gaan brengen. Het eerste toestel uit die serie dat op de markt is in Nederland is de HTC One X. Dit toestel is met zijn quad-core-processor meteen het vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant. De eerste update voor de HTC One X zou de accuduur van het toestel aanzienlijk moeten verlengen. Tevens zouden problemen met het scherm met deze update opgelost moeten zijn.

Update

De eerste berichten over een erg korte accuduur bij normaal gebruik van de HTC One X hoorden we al vrij snel na de lancering van het toestel. De problemen zouden komen doordat de vijfde processorkern die het HTC-toestel gebruikt wanneer het toestel weinig rekenkracht nodig heeft niet snel genoeg ingeschakeld werd. Het toestel draaide daardoor vrijwel altijd op de vier 'hoofdkernen' die nogal veel stroom vreten. Bij verschillende mensen waren ook problemen met het scherm aanwezig. Mensen meldden dat er soms strepen aan de zijkant van het scherm te zien waren. Ook deze problemen zouden met de update opgelost moeten zijn. Ook over de HTC Sense-widgets die je kunt plaatsen op je startscherm waren klachten. Deze zouden namelijk regelmatig crashen. Volgens de eerste berichten werken de widgets na de update wel prima.

Beschikbaarheid

De update is in Nederland reeds begonnen en bij onze redactieleden is de update inmiddels aangekomen. Overigens zijn er ook berichten van mensen die nog niet kunnen updaten. Dit komt omdat de update stapsgewijs wordt uitgerold. Ook als jouw toestel aangepast is door een provider kan het wat langer duren voordat je de update ontvangt. Handmatig controleren of de update beschikbaar is voor jouw toestel doe je als volgt. Ga naar 'instellingen'--> 'Over de telefoon'--> 'Softwareupdates'--> 'Nu controleren'. Wanneer je niet handmatig controleert, dan zul je binnen een paar weken een notificatie krijgen dat de update voor jou klaar staat. De update komt 'over the air' (OTA). Je hoeft je telefoon dus niet aan te sluiten op een PC. Het valt wel aan te raden om te zorgen dat je een WiFi-verbinding hebt. Dit omdat de update zo'n 30 MB groot is. Ben je nog aan het twijfelen of dit hét toestel voor jou is? Hier lees je onze uitgebreide review van de HTC One X. Via: Twitter, All About Phones
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

Bezig met laden van reacties