Androidworld
Androidworld
13 oktober 2012 10:29 uur
Eigenlijk zou deze hybride tussen een telefoon en een tablet pas volgende week onthuld worden op een evenement in Milaan en Taipei, maar CEO Jerry Chen van ASUS kon het blijkbaar niet voor zich houden. Na een interview over Windows-laptops gaf hij Bloomberg de primeur van de nieuws ASUS Padfone 2.

ASUS Padfone 2

ASUS is enthousiast over dit concept en heeft geleerd van het eerste model van de  Padfone. Het ontwerp is nog steeds revolutionair omdat de telefoon dient als krachtbron voor de tablet en daarvoor aan de achterzijde van de tablet moet worden bevestigd. De Androidtelefoon zelf is bijna niet veranderd, het scherm is iets groter geworden en meet nu 4.7 inch. Ook de camera aan de achterzijde heeft een update gehad, je maakt nu foto's en video's met 13 megapixel in plaats van 8 megapixels. Het lijkt erop dat we op de onderstaande 'gelekte' persfoto ook een camera aan de achterzijde van de tablet zien. De grootste zichtbare verandering zit hem in de 10.1 inch tablet aan de achterzijde. In tegenstelling tot de eerste Padfone hoef je de telefoon nu niet meer op te bergen achter een klepje. In de nieuwe versie schuif je de telefoon met het scherm naar binnen toe achterop de tablet. Dit geeft een fikse ruimte en gewichtsbesparing en de tablet is dan ook een stuk dunner en lichter. In de onderstaande video zie je vanaf 1.45 de nieuwe Padfone 2 op beeld.

Toetsenbord

In de video wordt totaal niet gesproken over het optionele toetsenbord en ook op de gelekte persfoto's wordt deze niet afgebeeld. We gaan ervan uit dat dit toetsenbord nog steeds te gebruiken is, maar dat ASUS dit om marketingtechnische redenen niet heeft afgebeeld. Het hele pakket van tablet, toetsenbord en telefoon was ontzettend zwaar en dat was ook ons grootste struikelblok voor wat betreft de eerste Padfone. Tijdens de persconferentie van 16 oktober zullen we meer informatie krijgen over de Padfone 2. Bron: The Verge 
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • MijnAndroid

  in de zin voor 'in de onderstaande video...' staat 'da' in plaats van 'dan' :)

 • Sherlock

  Kijk, hier wacht ik op ;-)

 • Vincent

  Als ik geen s3 had had ik deze tablet genomen in de plaats van op de nexus 10 wachten

  • TRD

   Het ontwerp bevalt me wel en ziet er zeker netjes uit.

   • Jasper (SGWUser)

    Was het niet ook bij de eerste Padfone dat er een tekeningetje op stond hoe 'ie er in moet? Volgensmij is dat dus geen echte camera op de Station.

    • JohanC

     dat kan nooit geen echte camera zijn.. Want de hardware is toch gewoon de telefoon. Dus het grote scherm doet pas wat als je de telefoon er in doet. en dan zit die telefoon er voor...

     Want ik denk dat het grote scherm toch niks meer eigenlijk is dan extra batterij en een scherm, en eventueel wat poorten die direct na de telefoon gaat, dus een bedienbare zonder telefoon camera op de tablet lijkt me heel erg sterk

   • Ron

    gaaf! Kijk er naar uit. Hopelijk ook snel hier verkrijgbaar.

    • Zay

     Wauw, das leuk spul. Ik hoop dat deze padfone wél z'n weg naar Nederland zal vinden...
     Ik denk overigens ook dat op de tablet zelf geen camera zit. De telefoon was zover ik heb begrepen de computing part, dus zonder telefoon zou de tablet niets kunnen. En aangezien de telefoon op de 'camera' plek zit... (als ik het fout heb hoor ik het graag natuurlijk)

     • Desotho

      Wat een ontzettend mooi ding! Hier kijk ik zeker naar uit. Nu maar hopen dat de "oh zo wijze" providers besluiten dat er wel een solide afzetmarkt is voor dit apparaat, en het toch gewoon naar Nederland kan komen.

      • Maxim

       Ik vraag me af of de telefoon geen 'schuif' schade oploopt bij het in en uit de tablet schuiven. Net zoals bij veel carholders.

       Verder natuurlijk een top concept.

       • Iss@m

        Ik ben erg benieuwd!.

        • Dennis

         Ik vind die telefoon er echt mooi uit zien

         • Nordin

          Dat is duidelijk geen camera op de achterkant. De tablet werkt ook alleen als de telefoon is ingeplugd in de tablet. Foto's en video's die via de tablet gemaakt worden zullen via de telefoon gemaakt worden die in de tablet is ingeplugd.

          Ben benieuwd hoeveel groter het scherm is, ik vond het jammer dat het ''asus'' logo zo groot was op de onderkant van de telefoon, dit zorgde voor minder schermruimte, hier had beter gespeeld mee kunnen worden maar is jammer genoeg niet veranderd. Maar als het scherm groter is en deze verandering niet nodig heeft hoeven zijn, dan top!!! Asus is in ieder geval fantastisch.

          • pikkienoga

           Er komt wat hybride achtig spul aan op korte termijn, maar Asus lijkt met dit product uniek te zijn. Als het echt aan gaat slaan, hebben ze een topper in huis en maaien ze voor de concurrentie, het gras voor de voeten weg. Het feit dat er nog geen reacties uit de markt komen, maakt me huiverig.Na 2 weken ervaring met een tablet ben ik er achter, dat de massa met een handzame smartphone haar ding kan doen. Een tablet is interessant om als vervanger van een laptop te dienen. Zelf gebruik ik sinds kort een tablet die voor tv kijken en boeken lezen wordt gebruikt. Dan is zo groter scherm echt prettiger. Deze combinatie zou voor mij dus ideaal zijn. Het wordt echter wel een heel gesleep met 10 inch.
           Ik ben reuze benieuwd van de Padfone 2 gaat doen. Denk dat het niet zal aanslaan.

           • Wes

            Wow, ben zeer benieuwd naar de Padfone 2. Heb een nieuwe telefoon nodig en eigenlijk ook een tablet voor schoolwerk. Ik vraag me trouwens af hoe apps werken. Als de Padfone op de dock is aangesloten wordt dan de tablet versie van apps gebruikt of hou je de telefoon interface?

            • tharonald

             op zich leuk, persoonlijk vraag ik me af waarom Asus niet gewoon het telefoontje gewoon los verkoopt. die zet er erg strak uit

             • Niels

              video is privé word er vermeld