Androidworld
Androidworld
05 oktober 2012 15:01 uur
Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat Jelly Bean officieel aangekondigd werd tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O. We zien steeds meer toestellen en tablets die de update ontvangen hebben, of deze op de planning hebben staan. Zo heeft Acer aan JR Raphael aangegeven welke tablets de update al dan niet gaan ontvangen.

Jelly Bean

Jelly Bean is de laatste nieuwe Androidversie en heeft nummer 4.1 meegekregen. Acer heeft inmiddels al een aantal tablets op de markt waarvan het nog niet duidelijk was of deze ook daadwerkelijk Jelly Bean zouden ontvangen. Voor de Acer A700 zou de uitrol al gestart zijn, echter hebben we hier in Nederland nog geen berichten over ontvangen. Zeker is in ieder geval wel dat deze Jelly Bean zal ontvangen. Ook zullen de Acer Iconia Tab A110, Iconia Tab 210 en Iconia Tab 510 een update ontvangen naar de laatste Androidversie. Wanneer dit plaats gaat vinden is vooralsnog niet bekend, maar feit is wel dat deze er zal komen. Dit nieuws brengt ook met zich mee dat er een aantal andere Acer-tablets geen update zullen ontvangen naar Android 4.1. De Acer Iconia Tab A100, Iconia Tab A200 en de Iconia Tab A500 zullen helaas geen update naar Jelly Bean ontvangen.

Beschikbaarheid

Zoals aangegeven zijn er nog geen tijdslijnen bekend, maar gezien het feit dat de Acer Iconia Tab A700 in Duitsland al een update naar Jelly Bean ontvangen heeft verwachten we dat deze ook in Nederland de eerste zal zijn. In welke volgorde en tijdsbestek de Iconia Tab A110 en Iconia Tab A210 de update zullen ontvangen is niet bekend. Via Computerworld
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Vincent

  Waarom nemen ze niet meer mensen aan?

  • RoelErick

   waarom zouden ze dat wel doen?

  • Dennis

   Dat lost het probleem niet op dan nemen ze alleen mensen aan, Die moeten ze opleiden alles voor ze mee kunnen draaien.
   Dit kost allemaal tijd en geld en tegen die tijd is de volgende update er al weer, Ik weet verder niet hoe oud de tablets zijn maar misschien niet meer update waardig.

  • ric

   tja dat was wel duidelijk dat de a500 en a501 geen update zouden krijgen. acer was bij de vorige update al zo erg aan het kloten..... het was toen al duidelijk zichtbaar dat ze de iconia tab a500 en 501 niet meer wilden ondersteunen. veel geklungel,uitstel en onvriendelijk bejegenen van klanten.

   • ric

    ben blij dat ik geen opvolger van de a501 heb gekocht. ik ben overgestapt naar apple voor mijn tablet. heb nog wel de iconia a501 waar ik op dit moment dit commentaar mee schrijf en om toch nog wat android dingen te volgen.....en tja aan wie zou ik nog een acer tablet kunnen verkopen.....inderdaad niemand!
    nee acer is geen goede keus voor tablets. dan kun je beter op samsung overstappen of richting ipad gaan......alles beter dan een acer product

    • Machiel

     Het updatebeleid van asus is ook best aardig hoor. Dus naast de iPad en de Galaxy tabs zijn de transformer tabs ook nog ene mogelijkheid. En vergeet de Nexus 7 niet.

     Wat betreft Acer daar wil ik echt geen spullen van, in het verleden voor vrienden en familie zo vaak Acer laptops en desktops in handen gehad die vage mankementen vertoonden. Half vertaalde software etc. etc.

    • Dick

     Hoi Eric
     Ik heb misschien wel belang bij je tablet
     Mvg
     Dick

    • Dick

     Hoi Ric
     Ik heb misschien wel belang bij je tablet
     Mvg
     Dick

   • Martijn

    Tja voor mij ook geen Acer meer het gaat steeds kapot en de ondersteuning is ook bagger mijn vriendin heeft een tablet van de interrupts dat is zelfs beter dan een acer

    • Martijn

     Intertoys bedoel ik

     • Marc

      ik heb een acer a500 en zelden een probleem. alles werkt zoals het hoort. kijk wel altijd de kat uit de boom bij een update (ook bij mijn galaxy nexus) en zit dus nog op honeycomb 3.2, en die werkt goed. apps worden goed herkend. natuurlijk is 4.0 en 4.1 (op gn) mooi maar de updates gaan sneller dan hardware leveranciers kunnen aanpassen tegen redelijke kosten. je betaalt een prijs bij aankoop maar geen bedrag meer voor updates. als dat wordt ingevoerd ben je meteen de eeuwige discussie kwijt.

      • rob

       Ik heb een acer A 200 en die werkt perfect. op vakantie even geen stroom geen probleem accu houdt het lang vol.

       • Marcel

        Heb update op Iconia tab 700 vandaag ontvangen en geinstalleerd. alle app's zijn automatisch 'aangepast' werkt lekker snel, tot dusver erg tevreden. moet nog wel zien wat er allemaal nieuw is aan Jelly Bean.

        Groet, Marcel.