Naar content

Dropbox komt met twee-staps-authenticatie

· 27 augustus 2012

Ook Dropbox is in de laatste tijd wel vaker in het nieuws geweest in verband met beveiligingsvoorvallen zoals het versturen van spam, of de mogelijkheid tot inloggen met elk wachtwoord. Dropbox heeft daarom, net als Google, twee-staps-authenticatie toegevoegd. Met deze extra stap wordt het een stuk lastiger voor kwaadwillenden om op jouw account in te loggen, zelfs als ze je wachtwoord hebben! Momenteel is er een testversie van Dropbox te verkrijgen die deze nieuwe functie ondersteunt.

Dropbox

Dropbox is een grote online opslagdienst waarmee je je bestanden online kunt opslaan. Uiteraard is het vereiste nummer één dat je erop kunt vertrouwen dat dit veilig gedaan kan worden. Daarom heeft Dropbox vandaag twee-staps-authenticatie toegevoegd aan deze dienst. Hiermee dien je eerst in te loggen met een wachtwoord en vervolgens een toegangscode die je ontvangt via SMS of een speciale applicatie. Op deze manier is er dus een extra stap ingebouwd om de veiligheid van je bestanden en de daarbij behorende accountgegevens te garanderen.

Google Authenticator

Er zijn een aantal applicaties die gebruikt kunnen worden om in te loggen bij Dropbox. Zoals we hierboven genoemd hebben, biedt Google ook twee-staps-authenticatie aan als extra beveiliging. Hiervoor heeft Google een speciale app ontwikkeld. Google Authenticator is de verificatietool van Google die ook gebruikt wordt om diensten aan je Google-account toe te voegen of een nieuwe apparaat te registreren. Hiermee kun je voor een bepaalde applicatie, dus ook Dropbox, een verificatiecode genereren waarmee je toegang krijgt tot de online opslagdienst. Meer informatie over Google Authenticator is terug te vinden in dit artikel. Om Google Authenticator te gebruiken voor Dropbox, krijg je nadat je je hier hebt aangemeld voor twee-staps-authenticatie en deze hebt ingeschakeld bij de instellingen onderaan een 2d-barcode (QRCode). Als je Google Authenticator hebt geïnstalleerd, kun je via 'Account toevoegen' in de app deze code scannen. Deze wordt dan automatisch toegevoegd aan het lijstje van accounts, zoals je ook op de screenshot hiernaast kunt zien. Daarna kun je de code (het getal dat je van de app krijgt) invullen op de website en wordt twee-staps-authenticatie ingeschakeld. Wel is het belangrijk om de back-up-code die je krijgt op te schrijven, voor het geval je je telefoon kwijtraakt.

Beschikbaarheid

Mocht je deze versie van Dropbox alvast willen testen, dan kun je de build uit deze forumtopic downloaden en je vervolgens hier aanmelden om mee te doen met de twee-staps-authenticatie. Dropbox zet hiermee een goede stap om de beveiliging voor haar gebruikers te waarborgen, hetgeen essentieel is voor het voortbestaan van deze dienst. Via: Nu.nl

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Beter beveiligd op Facebook, Google, Twitter, Snapchat en meer! Zo stel je verificatie in twee stappen in voor veiliger inloggen

Handig: slechts één keer inloggen met tweestaps-authenticatie op Android

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...