Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Drie apps: makkelijk foto's aan contactpersonen toevoegen

· 29 april 2012

Het is voor ontwikkelaars erg eenvoudig om een applicatie in de Play Store te zetten. Eén van de voordelen daarvan is dat je vaak veel keuze hebt: er zijn veel applicaties die voor het uitvoeren van dezelfde taak gemaakt zijn. De keerzijde van de medaille is dat je vaak veel keuze hebt, maar geen zin hebt om uit te zoeken wat elke applicatie nu precies kan. Om dit probleem wat minder groot te maken, hebben we een nieuwe rubriek in het leven geroepen: 'Drie apps'. Deze week behandel ik een drietal apps waarmee je makkelijk foto's bij je contactpersonen kunt zoeken.

Synchronisatie van contactpersonen

De volledigheid van de standaard synchronisatie-functie die wordt meegeleverd bij elke Androidversie is afhankelijk van de foto's die je zelf toevoegt aan je contactpersonen, via je pc of je Androidtoestel. Heb je vele honderden contactpersonen? Dan is het ondoenlijk om deze allemaal handmatig te voorzien van een foto, als je die foto's al voorhanden hebt. Wanneer je externe apps installeert, zoals Facebook, Hyves, Skype of LinkedIn, dan kun je via 'Accounts & synchronisatie'  in het menu deze apps de beschikbare foto's voor je laten synchroniseren met je contactpersonen. Maar niet iedereen is lid van een dergelijk sociaal netwerk, heeft zijn profiel op privé ingesteld of heeft er geen profielfoto aan toegevoegd. Zo zul je nog steeds standaard 'lege' plaatjes tegenkomen in je contactpersonenlijst. Deze functies en meer bespreek ik in de drie apps van deze week. Ik hoop dat het zoeken naar foto's voor je contactpersonen een stuk gemakkelijker voor je wordt met deze apps.

SyncMyPix

SyncMyPix is een losstaande app die je handmatig of gepland kan laten zoeken naar foto's van je Facebook-vrienden. Je kunt SyncMyPix dus ook op vastgestelde tijden laten zoeken (dagelijks, wekelijks, maandelijks) zodat je altijd de laatste foto's van je vrienden bij de hand hebt.

Instellingen

Er zijn ook nog een aantal handige synchronisatie-instellingen. De optie Smart name Matching koppelt foto's aan personen waarvan de voor- en achternaam niet identiek aan elkaar zijn. Dim Vleugel en Dimitry Vleugel ziet hij dan als één contactpersoon. Verder kun je onder andere alleen je contactpersonen met een telefoonnummer laten synchroniseren en ervoor kiezen om plaatjes te downloaden met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Vierkante plaatjes van 96 pixels kun je ook automatisch laten bijsnijden.

Resultaten

Helaas heeft SyncMyPix vooralsnog alleen maar Facebook toegevoegd aan de zoekmogelijkheden maar wellicht worden andere sociale netwerken in de toekomst nog toegevoegd. Wel is de resultatenlijst erg handig. Je ziet meteen welke contactpersonen succesvol zijn geüpdatet, welke zijn overgeslagen (geel) en van welke contactpersonen er geen foto is gevonden (blauw). De gekoppelde foto's zijn in SyncMyPix trouwens ook te verwijderen. Wanneer je een resultaat lang ingedrukt houdt, kun je een aantal mogelijkheden bekijken zoals de foto bijsnijden, de foto handmatig aan een contactpersoon koppelen of juist ontkoppelen. Je kunt de contactpersoon ook bekijken. Wanneer je voor het koppelen aan een contactpersoon kiest, dan zul je deze eerst moeten zoeken in je contactpersonenlijst. Er worden dus geen suggesties weergegeven. Soms wordt er een foutmelding weergegeven bij het opnieuw synchroniseren. Wanneer je de gegevens van de app verwijdert, zal hij wel weer synchroniseren nadat je opnieuw ingelogd bent via Facebook. De gevonden en gekoppelde foto's worden gecached op je sd-kaart.

Screenshots

Conclusie

SyncMyPix is een prima contactfoto-managerdie naast een herstart hier en daar prima werkt. De opties zijn ruimschoots voldoende om zoveel mogelijk contactpersonen van de juiste foto te voorzien. Helaas ben je wel aangewezen op je Facebook-vrienden. Hopelijk worden er snel andere sociale netwerken of zoekfuncties toegevoegd. Om SyncMyPix te installeren, klik je op onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner. Om deze applicatie te installeren, heb je Android 2.2 of hoger nodig.

[qrcode name="com.nloko.android.syncmypix"]

HaxSync - ICS Facebook Sync

HaxSync is speciaal ontwikkeld voor Android 4.0. Zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn er een aantal apps wel beschikbaar om toe te voegen in het menu 'Accounts & synchronisatie' maar zie je ze vervolgens niet terug in de lijst. Facebook en Skype zijn hier voorbeelden van. Dit probleem is ontstaan door het niet voldoen aan bepaalde eisen die Google stelt om contactpersonen in de Android people app te synchroniseren. In tegenstelling tot andere apps maakt de Facebook-app geen gebruik van de Google API om gegevens in te laden. Helaas heeft Facebook nog steeds geen verandering in deze situatie gebracht en ben je voor synchronisatie aangewezen op andere apps. HaxSync is daar een prima voorbeeld van.

Instellingen contactpersonen

Via het menu menu 'Accounts & synchronisatie' kun je HaxSync toevoegen. Je ziet de app niet terug in je applicatielade. HaxSync synchroniseert niet alleen je contactpersonen maar ook je agenda. Naast het instellen van de frequentie van het synchroniseren (via wifi) kun je ook van alles instellen voor je agenda en contactpersonen. Zo kun je onder andere alleen bestaande contactpersonen, status-updates/volledige tijdlijn, je eigen gegevens en adressen laten synchroniseren. Net als bij SyncMyPix kun je de manier van synchroniseren voor contactpersonen instellen (zie screenshot hiernaast). Hoe sterker je het instelt, hoe meer incorrecte koppelingen er zullen opduiken in je contactpersonenlijst. Tevens kun je Facebook-vrienden die niet in je contactpersonen voorkomen laten synchroniseren. Ook hier kun je de foto's automatisch tot een vierkant plaatje laten bijsnijden en Face Detection gebruiken om de app het gezicht te laten vinden.

Instellingen agenda

Wanneer je een afspraak of verjaardag in je agenda wilt maken, kies je voor de agenda HaxSync Events of Birthdays. De kleur van deze agenda-items en verjaardagen is in te stellen. Synchroniseren van verjaardagen van alleen de contactpersonen op je Androidtoestel behoort ook tot de mogelijkheden.

Screenshots

Conclusie

HaxSync doet wat wat de Facebook-app zou moeten doen, je contactpersonen en agenda synchroniseren met Facebook en vice versa. Er zijn voldoende opties aanwezig en daarnaast werkt het prima. Een contactfoto-managerzoals de andere twee apps is het niet omdat er bij afzonderlijke contactpersonen weinig aan te passen is. Maar totdat de Facebook-app wordt aangepast, zal dit een must-have zijn voor de Facebook-gebruikers. Om HaxSync te installeren, klik je op onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner. Om deze applicatie te installeren, heb je Android 4.0 of hoger nodig.

[qrcode name="org.mots.haxsync"]

Contact Photo Finder

De derde applicatie de we bespreken is Contact Photo Finder. Deze applicatie is van de drie in dit artikel de meest uitgebreide qua zoekmogelijkheden. Werkelijk overal op het Internet worden mogelijke foto's gevonden die zouden kunnen matchen met jouw contactpersoon.

Instellingen contactpersonen, afbeeldingen en zoeken

De instellingen zijn zeer uitgebreid. Wanneer je de app opent en een foto zoekt, kun van tevoren instellen of je de volgorde in de lijst wilt sorteren op bijvoorbeeld naam, laatst gebeld. Ook kun je extra weer te geven velden bewerken.
Vooral de te gebruiken zoekbronnen zijn interessant. Bij de instellingen kun je aangeven of er moet worden gezocht op LinkedIn, Hyves en Facebook maar ook op type foto (foto, gezicht, tekening) en grootte. De gevonden en gekoppelde foto's worden gecached op je sd-kaart. De maximale grootte van de foto voor opslag  kan ook ingesteld worden.

Resultaten

Je kunt vanuit de app zoeken naar foto's maar ook in de Android people app een contactpersoon bewerken en dan kiezen voor Contact Photo Finder. De app opent meteen met de gevonden resultaten. Je kunt deze lijst filteren op alleen foto's, alleen gezichten, alleen Twitter et cetera. Eigenlijk wordt het gehele Internet afgestruind voor mogelijke kandidaten. Zo heb ik bijvoorbeeld bij bedrijven al vele passende bedrijfslogo's kunnen vinden. Daarnaast kun je vanuit de app je eigen Gallery bekijken en daar een foto selecteren. Ook kun je standaard een pictogram kiezen en een gevonden foto aan je favorieten toevoegen. Wanneer je een foto hebt gevonden die niet vierkant is, kun je hem handmatig tot een vierkant plaatje bijsnijden. Face Detection zorgt ervoor dat het gezicht zichtbaar is in een vierkant zodat je de foto makkelijk met het gezicht in het midden kunt bijsnijden.

Screenshots

Conclusie

Contact Photo Finder is een erg complete contactfoto-manager.Je kunt per contactpersoon werkelijk overal zoeken naar een passende foto. Dat kan dus ook betekenen dat de resultaten erg breed zijn maar gelukkig kun je dan filteren op meerdere mogelijkheden. Vooral voor het zoeken van bedrijfslogo's is deze app zeer geschikt vanwege de uitgebreide resultaten. Om Contact Photo Finder te installeren, klik je op onderstaande QRCode, of scan je deze met de barcodescanner. Om  deze applicatie te installeren, heb je Androidversie 2.1 nodig.

[qrcode name="com.eclipson.ContactPhotoFinder"]

Eerdere versies van ‘Drie apps' vind je hier.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (8)
Bezig met laden van reacties...