Naar content

Cubie Messenger, chatten, tekenen en meer

· 06 juli 2012

Messengers schieten als paddenstoelen uit de grond, want hoewel we ontzettend aan het delen zijn op social media blijft er een grote behoefte bestaan aan snelle één-op-één-communicatie met de vrienden. Sinds de opkomst van het mobiele internet zijn er heel veel messengerapplicaties gemaakt. In dit artikel kijken we naar Cubie Messenger: een leuk alternatief voor de populaire messengers.

Cubie Messenger

Je kunt Cubie het best omschrijven als een goed huwelijk tussen WhatsApp en Draw Something, want naast berichten kun je elkaar ook tekeningen versturen die je in de applicatie kunt maken.  Daarnaast kun je met deze messenger ontzettend veel emoticons versturen, naast de standaardsmiley's zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je zwart-wit-emoticons versturen en enorme geanimeerde afbeeldingen van uilen en bevers. Waarom ze precies voor deze dieren hebben gekozen zal misschien met het logo te maken hebben. Ze zijn heel even leuk maar daarna nemen ze alleen maar ruimte in beslag in je chatscherm. Je kunt overigens wel extra animaties downloaden. Naast tekst, tekeningen, video en foto's kun je elkaar ook spraaknotities versturen en exclusief op de Androidapplicatie kun je elkaar ook muziek zenden en dat is een functie die we nog niet zijn tegengekomen binnen een andere berichtendienst. Aanmelden voor Cubie gaat door middel van je telefoonnummer en een activatie-sms die je ontvangt. Via het vriendenmenu zie je ook de "People you may know", dat zijn vrienden van vrienden. Hoe Cubie deze mensen precies selecteert is mij niet duidelijk.

Screenshots

Beschikbaarheid

Cubie Messenger zou moeten werken vanaf Androidversie 2.2 en hoger en je kunt deze app rechtstreeks downloaden uit de Play Store. De berichtenapp werkt prima en snel en heeft veel mogelijkheden. In Azië heeft Cubie binnen drie maanden meer dan twee miljoen gebruikers gekregen, maar of het Westen ook voor deze messenger gaat vallen is moeilijk te zeggen. Het uiterlijk van Cubie is niet erg strak en ik krijg er een beetje een "Hello Kitty"-gevoel bij, en al die geanimeerde beestjes zullen snel gaan vervelen. Daarnaast hebben ze niet echt rekening gehouden met de richtlijnen van Android betreffende het ontwikkelen van apps, maar dat wil  niet zeggen dat de applicatie niet goed is. Omdat ik het wereldrecord berichten ontvangen wel eens wil verbreken hebben jullie hierbij mijn Cubie ID: k46063.

[qrcode name="com.liquable.nemo"]

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Update voor Samsungs messenger-applicatie ChatON

LINE: Free Calls & Messages, een all-in-one messenger

Reacties (15)
Bezig met laden van reacties...