Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Couverts, restaurants uitzoeken en reserveren vanaf je telefoon

· 08 februari 2012

Vers van de pers: een compleet nieuwe applicatie waardoor het voor gebruikers makkelijker moet worden om restaurants te vinden en er te reserveren Couverts had al langer een uitstekende webapp, en zowel een desktopversie als een mobiele variant. Zojuist is de officiële mobiele applicatie ook voor Android uitgekomen en wij nemen een kijkje.

De service

Pakweg een jaar terug is de dienst in het leven geroepen met als doel het makkelijker maken van het uitzoeken en reserveren bij een restaurant. Tot nu toe was er altijd alleen de webservice beschikbaar, welke op de volgende manier werkt. Wanneer de website wordt geopend, kun je je plaats invullen, waarna de tijd en datum, de keuken van voorkeur en het aantal personen volgen. Daarbij geeft de mobiele site meteen de keuze om de plaatsbepaling te vergemakkelijken door je positie in te schatten door middel van je GPS-sensor (de desktopsite heeft deze optie niet). Mocht je een specifieke gelegenheid zoeken, kan er ook op naam worden gezocht. Wanneer je op zoeken drukt, zal Couverts een keuze van restaurants aanbieden waaruit je kunt kiezen. Hierbij worden de restaurants die zijn aangesloten op hun businessmodel als eerste voorgelegd. Dit is een logischer keuze aangezien er bij deze eetgelegenheden meteen kan worden gezien wat de uitstraling is, of ze nog plek hebben en wat hun menukaart inhoudt. Bij deze restaurants kan er dus ook online gereserveerd worden, wat niet mogelijk is bij restaurants die niet zijn aangesloten. Als back-up-mogelijkheid wordt hier dan wel voor een telefoon nummer gezorgd, maar verdere informatie ontbreekt.

De applicatie

Wanneer de applicatie wordt geopend, zal men meteen de mobiele site in de app herkennen. Na het startscherm dienen er bij het eerste keer opstarten, de gebruiksvoorwaarden te worden geaccepteerd. Hierna kom je in nagenoeg in dezelfde omgeving als dat we gewend zijn op de mobiele webapplicatie. Zoeken op naam of op plaats en datum, gaat op dezelfde manier, op een klein detail na: de zoekknop is verdeeld in twee delen, waardoor er kan worden gekozen voor de lijst met restaurants of voor een kaart waarop de gelegenheden ten opzichte van jou worden getoond. Dit is ook mogelijk op de mobiele website, echter is dit niet vanaf het beginmenu bereikbaar. Verder ziet men boven in het scherm de Actionbar, welke de opties 'terug naar het zoekscherm' en 'meer informatie' geeft. Helaas is hier verkeerd gebruik gemaakt van de Androidrichtlijnen en daardoor voelt de navigatie wat houterig aan en niet als 'echt Android'. Waarna je een restaurant hebt uitgezocht kom je op de detailspagina, waarop uitgebreide informatie is te vinden over de gelegenheid. Op de website zal al deze informatie direct onder elkaar worden getoond, waarop de mobiele applicatie de keuze geeft per onderdeel. Zo kun je kiezen voor het reserveermenu (hierin begin je), de menukaart, foto-impressies en verdere informatie. Helaas zijn hierbij de iPhone-interface-elementen duidelijk herkenbaar. Het subtiele gebruik van het filmicoontje onderaan het impressieplaatje op het reserveer-tablad, laat wel zien dat er is nagedacht over hoe informatie verschilt in een mobiele applicatie ten opzichte van een webapplicatie. Mocht je echt besluiten om te reserveren, kun je dat zeer gemakkelijk doen door op de reserveerknop te drukken. Hierna volgt een simpel menuutje dat net wat geraffineerder is dan de webapp-versie. Daarna word je op de hoogte gehouden per SMS of e-mail, welke verschilt naar gelang je keuze.

Screenshots en video

http://www.youtube.com/watch?v=paCUCN_nveU&hd=1

Alternatieven

Mocht Couverts niet de ervaring bieden die je zoekt hebben we voor het gemak nog een aantal alternatieven opgezocht. Zo biedt de app van Smulweb buiten uitstekende recepten ook de mogelijk tot online reserveren bij een groot aantal restaurants door Nederland. Zo staat ook SeatMe zijn mannetje, maar legt deze applicatie de nadruk op de Randstad. Laat ons vooral weten of Smulweb of SeatMe de plaats van Couverts voor jou inneemt.
[qrcode name="com.seatme.mobile"]SeatMe Restaurants Reseveren Gratis
[qrcode name="nl.smulweb"]Smulweb Gratis

Conclusie

Couverts was voor mij een aangename verrassing toen ik er voor het eerst in contact mee kwam. De webapp zag er goed uit en was makkelijk te bedienen, buiten dat ik geen alternatief kende dat eenzelfde ervaring bood. Nu dat de mobiele applicatie uit is gekomen ben ik nog steeds positief, maar minder tevreden. De app heeft duidelijke kenmerken van een iPhone-interface, welke niet alleen esthetisch gezien minder is, maar ook qua interactie voor de gebruiker wat lastiger is. Ondanks dat dit cru klinkt, voelt het ontbreken van enige functionaliteit bij zowel de menuknop als de zoekknop als onwennig aan. Om Couverts toch een duim te geven, moeten we wel aangeven dat de service handig in elkaar steekt en een solide ervaring geeft. De webapplicatie was al van zeer hoge kwaliteit, dus is het moeilijk om dat te toppen met een mobiele applicatie. Toch is deze er gekomen en dat is zeker positief voor de frequente restaurantbezoeker.
Versie:1.0.1
Omvang/SD-kaart:2.9 MB/Ja
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Nexus S i9023 (4.0.3)
Marketrating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:3.5/5]
[qrcode name="nl.rtl.couverts"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...