Androidworld
Androidworld
Een Androidtoestel heb je tegenwoordig niet alleen meer om het nieuws te lezen en af en toe een spelletje te doen. Zoals je wellicht gelezen hebt in ons (papieren) Androidworld Magazine, is Quantified Self helemaal hot. Quantified Self is het meten of live-loggen van jezelf (lichaam, geest en gedrag) en je directe omgeving. Vooral ons gewicht is in de huidige Westerse samenleving een probleem geworden en Libra biedt hierin uitkomst.

Review

Voordat je begint, vul je je gegevens als lengte, eenheden en streefgewicht in bij instellingen. Hier kun je ook een Withings-weegschaal koppelen en grafieken instellen. Het gewicht dat je hebt gemeten nadat je op de weegschaal hebt gestaan, voor je in via tekst of via spraak met het plus-icoontje bovenin. Je kunt eerder ingegeven data ook veranderen of data in het verleden toevoegen. In het eerste scherm zie je dan meteen een schematisch overzicht van je gewicht in een bepaalde periode inclusief het de verwachte datum dat je je streefgewicht zult behalen. Daarnaast zie je onderin het scherm je Body Mass Index (BMI), trends en de hoeveelheid die je bent afgevallen/aangekomen. Het tweede icoontje bovenin geeft de complete database weer, die je tevens kunt delen met anderen als CSV-bestand. Hier kun je waardes ook toevoegen, aanpassen of verwijderen en een opgeslagen database importeren.

Statistieken

De grafiek in het beginscherm is in te zoomen via de optie Chart zoom op bepaalde intervallen als 15 dagen of een half jaar. Daarnaast kun je uitgebreide statistieken bekijken en de grafiek in png-formaat delen met vrienden.

Instellingen

Er zijn veel zaken in Libra in te stellen. Zo kun je een dagelijkse notificatie ontvangen om op de weegschaal te gaan staan en de gegevens automatisch te laten back-uppen. De reclame in de app kun je verwijderen door aanschaf van de Libra Plugin: Pro (€1,-).

Screenshots

[galleryold id="129679" link="file" order="DESC" columns="4" exclude="129681,129701"]

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Laat ons vooral weten of Libra de plaats van jouw applicatie inneemt.
Fooddler Gratis
Foodzy Gratis

Conclusie

Voor de mensen die willen aankomen of afvallen en daarnaast van (uitgebreide) statistieken houden, is Libra een perfecte app om het streefgewicht te behalen en ook de weg ernaar toe inzichtelijk te maken. De keuzes die je dagelijks maakt in voeding zullen direct zichtbaar zijn op de weegschaal en in de Libra-app. Meten is weten: het vastleggen van je gewicht kan volgens Quantified Self enorm helpen bij het verbeteren ervan en dus een gezonder leven stimuleren (indien je gevarieerd en gezond eet natuurlijk). Libra is een prima hulpmiddel hierbij.
Versie:Varieert per apparaat
Omvang/SD-kaart:-/Ja
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.1)
Marketrating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

Bezig met laden van reacties