Androidworld
Androidworld
03 september 2011 17:35 uur
Op de IFA in Berlijn waar een team van Androidworld al enkele dagen aanwezig is om te bloggen is iets opmerkelijks voorgevallen. Schijnbaar in opdracht van de rechter heeft zojuist de Duitse politie de Samsung Galaxy Tab 7.7 van de stand van Samsung laten verwijderen. Ook al het reclamemateriaal inclusief foto's is inmiddels van de Samsung-stand verdwenen.

Verwijderen

Op verschillende websites verschijnen al foto's van personeel dat alle reclameuitingen van de 7.7 afdekt. Alle nieuwe 7.7-modellen zijn van de stand afgehaald en vervangen door de Note en de Wave. Alle foto's en ook het andere reclamemateriaal is inmiddels afgedekt of weggehaald.

Uitspraak Duitse rechter

De rechter in Duitsland heeft midden augustus bepaald dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 voorlopig niet mocht worden verkocht in Duitsland. Dit is vanwege de rechtszaak die Apple daar tegen Samsung heeft aangespannen vanwege het 'slaafs kopiëren' van het ontwerp van onder meer de iPad en inbreuk op verschillende patenten van het Amerikaanse technologiebedrijf. In afwachting van een definitief vonnis geldt nu een verkoopverbod in Duitsland. De rechter lijkt nu te hebben bepaald dat dit verkoopverbod ook geldt voor de Galaxy Tab 7.7. Omdat de IFA een Duitse beurs is, mag de Tab 7.7 blijkbaar daar niet eens gedemonstreerd worden. In Nederland geldt er geen verkoopverbod voor de Tab 10.1. Deze is momenteel dan ook volop verkrijgbaar. Afgelopen week bepaalde de Nederlandse rechter in een vergelijkbare rechtszaak dat er geen sprake zou zijn van 'slaafs kopiëren', maar dat er bij een aantal Galaxy-smartphones wel sprake is van patentinbreuk. Hierdoor is een algemeen verkoopverbod voor een aantal Samsung-toestellen aangekondigd dat vanaf half oktober geldt, tenzij Samsung voor die tijd de inbreuk heeft rechtgezet.

Video met reactie Samsung

Duitse Androidwebsite Androidpit.de heeft een video geplaatst met daarop beelden van de Samsung-stand en de reactie van een persvoorlichtster van Samsung. Zij zegt dat de tablets door Samsung zelf weg zijn gehaald om mensen beter kennis te laten maken met de, ook net aangekondigde, Samsung Note. De video vind je hieronder:

http://www.youtube.com/watch?v=IU1vDLBDs3k

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

 • Lev

  Waar slaar dat op duitsland

  • JAVE

   Apple zorgt wel voor een hoop reclame voor Samsung...

   • Cor

    Het gaat straks met Apple net zo bergafwaarts als met de gezondheid van Jobs.

    • Mitchell

     Ik vind dit zielig van duitsland/apple, maar apple gaat echt niet bergafwaarts geloof mij. dit is een doordacht zaakje van apple.

    • Daikenas08

     Klopt, apple is nog steeds reuzegroot en heeft een enorm markt aandeel.
     Maar wat doet een ipod tegenwoordig dat een android niet kan?
     Van mij mogen ze zelf groot blijven
     Bedrijven concurreren met elkaar in zowel prijs als technologie en daar komt de consument alleen maar ten goede van.
     Als android alleenheerser wordt waarom moeten ze dan nog met spoed inoveren?
     Om klanten te lokken?
     Ze hebben 100 procent van de markt.

   • Patrick

    erg overtrokken en overspannen reactie van apple en de duitse justitie...

     • DJ FLuFFy

      Volgens mij werkt de link naar de youtube video niet, of die is ook al verwijderd

      • Daniel

       Erg zielig, wat jammer dat het nou zo ver moet komen.

       • Ron

        Haha inderdaad flinke exposure voor de galaxy en ik begin die appelaars steeds meer zielige jankeballen te vinden.

        • Francis Limbourgh

         Als patent is geschonden dan heeft Apple gelijk. Ben geen fan van het dure merk, mede vanwege hun vasthouden aan het kleine display van de iPhone.

         • Anton

          Bizar hoor.. Echt triest trouwens deze patentoorlog, laat iedere fabrikant lekker zijn eigen producten verkopen.. Als het nou echt kopieën waren van elkaar oké, maar ik vind de Tab 7.7 echt geenszins lijken op de iPad, echt niet..

          • Peter

           Als samsung deze zaak weet te winnen, hoop ik dat Apple een fikse schadevergoeding moet betalen.. Vind het onzin dat ze deze versie van de beurs halen.. Hier is toch wel over nagedacht, want dit mag je niet zomaar officieel doen..

           • Nb lange

            Apple heeft gewoon die duitse rechter iets belooft anders steek je toch niet zow je nek uit

            • MRB78

             En o.a. dat nieuwe notificatie systeem in IOS 5 is zeker niet gejat van Android, meneer Jobs???

             • Jelle

              Levert zo weer lekker wat reclame op voor de galaxy tabs met dank aan apple. Normaal ben ik niet zo van 'android is alleen goed en apple slecht' maar ik hoop nu toch erg dat samsung die rechtszaak wint. De tab vind ik namelijk geen 'slaafse kopie'... Moet je de tab maar een vergelijken met zo'n chineze namaak ipad.

              • Daikenas08

               Slimme zet hoor dit vanuit apple en die rechter, slechte reclame is immers ook reclame en iedereen die de tab 7.7 nog niet had gezien heeft dit bij deze wel eh. Gaat van "moet je nou eens wat weten ze doekken de set van de tab 7.7 op omdat.. " mond op mond reclame eh
               Ok geen hands on meer maar, boeie hoor tis een tab zoals we hem kennen alleen ander formaat (en wat sneller?)
               Ook mooie poging van die verantwoordelijke om te zeggen dat ze de tab meer int licht willen zetten:')

               • Liekie

                wel grappig dat de rechter in Duitsland oordeelde dat de Galaxy tab "slaafs gekopieerd" is en dat de rechter in Nederland tegenovergesteld oordeelde.
                Het is trouwens niets nieuws, dat in Duitsland bij de gerenomeerde technologie beurzen (Cebit, IFA) de politie zogenoemde razzia's houdt. Tijdens deze razzia's wordt jacht gemaakt op gekopieëerde producten.

               • Michael

                Haha dat mens in dat filmpje lult maar wat je gaat toch niet een product weghalen omdat je een andere product meer wil verkopen ..

               • Peter

                Ik lees net op tabloidworld.nl dat Samsung zelf deze keuze heeft gemaakt!!

                • Frank

                 Mega publiciteit. Hopelijk houdt Apple dit nog even vol en dan wordt Samsung zo bang voor het dreigende verkoopverbod dat ze de voorraad gaan dumpen voor 99 euro in angst dat ze er straks mee blijven zitten! :-))

                 • Maarten

                  Idee: laten we met z'n allen met onze galaxy Sjes, S2tjes, tabs en andere toestellen massaal de ICentres bezoeken om te vragen om ondersteuning en accesoires. Gewoon even de hele verkoop daar stil leggen.
                  En als ze beweren niet te kunnen helpen: het is toch hetzelfde product volgens Apple?

                  • Dave

                   Ik geloof haar op haar blauwe ogen, die Anika :)

                   • WvanWaas

                    Wacht maar hier laat Google het niet bij zitten

                    • Menno

                     Er komt niks van apple mijn huis nog in ...

                     • Brecht

                      Pf samsung doet ook werkelijk de ipad wel na hoor alleen maar slechter,maar elk gsm merk heeft nu bijna een tablet maar het lijkt niet zo hard op de ipad als Samsung

                     • Anton

                      Klink vreemd maar ik krijg ook steeds meer deze neiging, je wilt toch geen producten van een bedrijf dat zielig de concurrentie probeert te dwarsbomen omdat ze soortgelijke producten maken?

                    • ivan

                     Vraag mij af hoeveel t schuift voor die moffenrechters om onder 1 hoedje te spelen met die appelaars... Bewijst alweer hoe bang Apple is van de concurrentie! Bende losers!

                     • Janneman

                      Slimme marketingstrategie van Samsung! Zo nemen de manier van Apple over: zorgen dat van alles 'wereldnieuws' wordt gemaakt. In de publieke opinie wordt geprobeerd van Apple de 'bad guy' te maken (en terecht overigens) en Samsung is iedere dag worldwide op het nieuws...

                      • Miguel

                       Ze mogen doen wat ze willen, maar ik blijf het zeggen Android wordt groot en steeds groter. Het is eigenlijk niet meer weg te denken. Je kunt het vinden op Smartphones, Tablets, Mediaplayers,Navigatiesystemen,In het vliegtuig op je beeldscherm & het wordt zelfs ook al in de ruimte gebruikt. Bij mij komt er ook geen Apple in huis ja wel appels om te eten, maar een I....., product dat kun je vergeten. Laten we even wachten op de Iphone 5 om te kijken wat zij hebben overgenomen van android. Er zullen heus wel dingen te vinden zijn.
                       Android is gewoon het beste, betaalbaar en heel veel keus in verschillende merken en inches schermen.
                       Bij Iphone heb je geen keus. Haha jammer voor de applelaars.
                       Bij Android als mij accu kapot is koop ik zelf een andere en plaats hem zelf erin, maar bij de Iphone haha ja dan moet je hem opsturen voor reparatie om nog eens een keer opgelicht te worden door de Customer Service van Apple.
                       Alle mensen die een Android Smartphone hebben die hebben een slimme keus gemaakt bij de aankoop.
                       Maakt niet uit al heb je een: Sony Ericsson, HTC, Samsung, LG, Motorolla.
                       En alle mensen die een Apple Product hebben zijn sukkels, want jullie gaan sukkelen in deze patent strijd.
                       Zeker als jullie al heel erg bang zijn voor top concurrentie.
                       Heb ik niet gelijk Android liefhebbers ???

                      • Barry132

                       Ja Miguel, jij bent een slimme jongen.

                      • Jelle

                       @Miguel.. Ik weet niet hoe oud jij bent, maar jij bent als ik het zo lees wel echt het levende voorbeeld van een android fanboy zeg :s
                       Kom op, apple maakt ook gewoon goede producten, ik heb zelf ook liever een android phone omdat je veel meer kan aanpassen en het veel opener is, maar er zijn enorm veel mensen die het niet zoveel uit maakt hoeveel ze kunnen aanpassen. Er zijn genoeg mensen die ik eerder een iphone zou aanraden dan een android telefoon, simpelweg omdat de iPhone nou eenmaal wat 'simpeler' (zoek er eigenlijk een ander woord voor) werkt.
                       Ik ben ook een fan van Android, maar ben niet zo blind als jij. Apple is niet voor niets zo groot geworden, dan moeten ze toch wel iets goed doen lijkt me eh? Ja enorm goede marketing hebben ze, maar met goede marketing en een baggerproduct kom je er ook niet.. dus dat zegt wel iets toch?

                      • Miguel

                       Hoi Jelle kijk maar eens wat de Galaxy Note zal doen als hij op fe markt komt. Hoeveel mensen zullen overstappen van Apple naar Android, omdat het gewoon weg simpeler is om 1 apparaat te hebben dan 2. BV Iphone & Ipad. Dat is er ook bij Android Smartphone & Tablet, maar er komt grote verandering in met de Galaxy Note je zal me gelijk geven wanneer het zo ver is.
                       Ja en ben het met je eens dat Apple goeie producten maakt, maar de manier hoe ze android willen breken en met hevige concurrentie omgaan schikt mij helemaal niet.
                       En toch is Android voor mij het beste en veel meer opener dan Apple.
                       En wil je jouw Apple iphone goed kunnen gebruiken moeten bijna al je apparaten ook van Apple zijn.
                       Bij Android is dat niet het geval.