Androidworld
Androidworld
Het Canadese bedrijf Teknision had gehoopt zijn product Chameleon aan een bedrijf als Samsung of LG te verkopen, maar helaas was er geen belangstelling. Om geld bij elkaar te sprokkelen om het idee toch uit te voeren bracht het bedrijf Chameleon naar Kickstarter, waar het na een valse start toch al het geld bij elkaar kreeg. Men deed de belofte aan de donateurs van de app dat de bèta in de eerste week beschikbaar zou zijn en inderdaad vanaf gisteren zijn de 'lucky few' voorzien van Chameleon. De launcher bevat een nieuw homeschermconcept, waarbij de indeling van het scherm aangepast wordt aan de locatie waarop de gebruiker zich bevindt.

Chameleon tablet-launcher

Het idee achter deze applicatie is dat deze al je homeschermen vervangt door die van Chameleon, die er heel anders uitzien dan dat wij gewend zijn. De homeschermen van Chameleon zijn namelijk opgebouwd uit widgets die perfect op elkaar aansluiten. Je kunt elke pagina voorzien van de informatie die je in een oogopslag wil zien. Daarnaast kun je de homeschermen aanpassen aan de locatie waar je bent, op het werk zul je andere informatie willen zien dan thuis. Chameleon maakt gebruik van je locatie door middel van GPS, WiFi-netwerken en je kunt de tijd instellen wanneer een bepaald homescherm moet werken.

Screenshots

+Arvid heeft het Kickstart-project gesteund en heeft daarom de beschikking over de bètaversie van Chameleon en heeft speciaal voor ons de onderstaande screenshots op zijn Nexus 7 gemaakt.

Video

Deze video van Chameleon op een Nexus 7 was al eerder beschikbaar.

http://www.youtube.com/watch?v=9sTBdFrFusE

Beschikbaarheid

Alleen diegenen die het project via Kickstarter (ook wel backers genoemd) hebben ondersteund, hebben nu toegang tot de beta van deze applicatie. Wanneer de rest van de wereld zich zal kunnen vergapen aan deze applicatie is nog niet bekend. Ook weten we nog niet of Chameleon gratis of betaald in de markt zal komen. Naar alle waarschijnlijkheid zal er wel betaald moeten worden voor de launcher. Via de website van Chameleon is wel mogelijk om nog toegang tot de bètaversie te krijgen. Je kunt bètatoegang kopen voor ongeveer €8,35 en zult binnen een paar dagen een e-mail ontvangen waarmee je de applicatie kunt ontgrendelen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Reacties

Bezig met laden van reacties