Naar content

Bad Piggies: nieuwe game in Angry Birds-universum nu beschikbaar

· 27 september 2012

We kunnen niet om Angry Birds heen. De meeste mensen met een smartphone zullen de game wel eens hebben gespeeld en zelfs mensen zonder smartphone kennen de boze vogels van bordspellen en knuffeltjes op de kermis. De slechterikken in de Angry Birds-serie, de varkens, proberen altijd de eieren van de vogels te stelen. In Bad Piggies spelen deze varkens de hoofdrol. Ze hebben inmiddels de eieren te pakken gekregen en hebben deze verstopt, maar zijn de (verscheurde) schatkaart kwijt. In de game moet je proberen een wagen te bouwen uit een aantal verschillende onderdelen, om zo onderdelen van de kaart terug te vinden.

Bad Piggies

In de nieuwe game van gamestudio Rovio spelen de varkens een hoofdrol. Je krijgt aan het begin van elk level een aantal grondstoffen, zoals wielen en houten hokjes. Deze voeg je samen tot één geheel. In eerste instantie zou je denken dat dit concept wel heel erg lijkt op dat van Amazing Alex, een andere game van Rovio. Bij Bad Piggies is het bouwen echter vrij beperkt, je hebt maar een aantal mogelijkheden om onderdelen te plaatsen. Dit zorgt er voor dat het vooral in eerste instantie puzzelen is waar de onderdelen het beste tot hun recht komen. Bad Piggies is echter niet alleen een kwestie van een wagentje of vliegmachine in elkaar zetten, maar bevat ook actie-elementen. Waar we bij Angry Birds nog op het scherm moesten drukken om bijvoorbeeld de zwarte vogel tot ontploffing te brengen, hebben we bij de stoute varkens blaasbalgen en ballonnen die we op kunnen blazen danwel laten knappen. De stijl van Bad Piggies is overduidelijk Rovio: van de herkenbare riedeltjes tot de cartoon-stijl figuurtjes. Bad Piggies lijkt alle ingrediënten in huis te hebben voor een topgame: leuke stijl, eenvoudig te leren en de game is ook nog eens erg verslavend. Net als bij Angry Birds ga je voor het halen van een driesterrenscore. De eerste ster behaal je door je varkentje over de finishlijn te laten komen, de andere sterren haal je door de door de level verspreide sterren te pakken, maar ook door een level binnen een bepaalde tijd te halen. Genoeg uitdaging dus, maar omdat je ook naar het volgende level kunt met een enkele ster weinig reden tot frustratie.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=DjZPIIlC9TM

Screenshots

Beschikbaarheid

Zoals we gewend zijn van Rovio is ook deze game gratis te spelen. Je zult het dan wel moeten doen met advertenties. In het verleden heeft de gamesstudio steeds een premium-versie uitgebracht die geen advertenties bevat, maar deze is nu nog niet te koop. Er zijn twee versies van Bad Piggies, de 'normale versie' en de HD-versie. Voor fans van de Angry Birds-serie en casual games in het algemeen is Bad Piggies zeker een aanrader. Klik op één van de QRCodes hieronder, of scan deze met de barcodescanner om Bad Piggies te installeren.
[qrcode name="com.rovio.BadPiggies"]Bad Piggies
[qrcode name="com.rovio.BadPiggiesHD"]Bad Piggies HD

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Angry Birds krijgt nieuwe 'Bad Piggies'-levels

GW: The Moron Test, ben jij een genie of een...?

Reacties (32)
Bezig met laden van reacties...