Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Nokia 8

 • LG G7

 • LG Q6

 • Samsung Galaxy S8+ Dual Sim

 • Samsung Galaxy S8 Dual Sim

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

AW Forum Bits week 38: How-to unlock/root Nexus 7, Criskelo ROM voor SGS3 en uitleg home- en backknop

· 20 september 2012

Androidworld is een enthousiaste en grote community met gebruikers die veel kennis van zaken hebben. Deze kennis wordt in de comments gedeeld, maar ook vaak op het forum en in onze Wiki. Dat is ook de reden waarom we tweewekelijks een aantal interessante, leuke of handige topics van onze community willen uitlichten in deze Forum Bits.

How to unlock en root de Google Nexus 7

De Nexus 7, is de eerste tablet die is ontwikkeld door Google in samenwerking met ASUS, en bevat een 7 inch scherm. De Nexus 7 is onlangs uitgebracht in Nederland, en zal waarschijnlijk in oktober in België te krijgen zijn. De populariteit is ongekend en dat uit zich al een tijdje in lege (digitale) winkelschappen. Logisch ook, gezien de prima specificaties: Een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor, 16GB opslaggeheugen en de verbeterde Android 4.1 (Jelly Bean)-ervaring. En dat alles voor een betaalbare prijs ver onder de concurrerende toestellen. In deze review kun je meer lezen over de Nexus 7-tablet. De Nexus-reeks is ooit begonnen om de ontwikkelaar, en later ook de gebruiker, te laten werken met het kale Android-systeem, zonder toevoeging van een extra grafische schil die veel fabrikanten ontwikkelen om zichzelf te kunnen onderscheiden van de rest. Denk bijvoorbeeld aan TouchWiz van Samsung en Sense van HTC. De Nexustoestellen geven dan ook de pure Androidervaring en krijgen over het algemeen als eerste een update naar nieuwe Androidversies. Voor veel mensen is het rooten (het verkrijgen van administrator-rechten) van belang om deze ervaring en functionaliteit uit te breiden. Met rootrechten kun je alles aanpassen binnen de software. Zelfs het veranderen van voltages van je accu op verschillende processorsnelheden tot aan het op afstand besturen van je toestel via een internetbrowser. Alles is mogelijk. Daar komt dan ook gelijk het gevaar bij kijken, want met rooten kun je veel kapot maken als je niet goed weet wat je doet (denk aan een oververhitte processor, malware, etc). Ondanks de risico's (niet aan knoppen zitten waar je geen verstand van hebt) is rooten voor velen een must. En om dat mogelijk te maken is er onlangs op ons forum een handleiding geschreven die het rooten van de Nexus 7 uitlegt. Dit gebeurt met een kant-en-klare toolkit, waar je stapsgewijs eerst de bootloader unlockt en vervolgens de tablet rootmogelijkheden geeft. Wil je meer weten, kijk dan op het forum!

Criskelo ROM voor de Samsung Galaxy S III

De Criskelo ROM is een populaire custom (niet officiële) ROM of firmware die is uitgebracht voor verschillende Samsung toestellen, waaronder de Note en de Galaxy S3. Criskelo ROMs zijn gebasseerd op officiële Samsung ROMs die uit elkaar zijn getrokken en van alles aan is gesleuteld ter verbetering van de gebruikerservaring. Deze ROMs onderscheiden zich door het kunnen instellen van verschillende thema's: er is een basis ROM, en daarna is het mogelijk verschillende 'mods' of thema's te installeren. Op het forum is de discussie over de Criskelo ROM één van de populairste ROM-topics voor de Galaxy S III van dit moment. Er is dan ook een grote gebruikersbasis die elkaar kan helpen bij het installeren van de ROM of om mogelijke problemen en tips te bespreken. De onderstaande video geeft een korte introductie over hoe de ROM er uit ziet. Als je vragen hebt, neem gerust deel aan de discussie op het forum.

http://www.youtube.com/watch?v=Am9Num30HtA&feature=player_embedded

AWiki: uitleg home- en backknop

Op het forum wordt vaak gesproken over verschillende knoppen op Androidtoestellen, zoals de 'home', 'back', 'menu' of 'multi-tasking' knop. Deze toetsen kunnen hardwarematig op je toestel zitten, of softwarematig op je scherm. Voor de beginners kan het lastig zijn om deze gesprekken te volgen omdat vaak wordt aangenomen dat deze termen bekend zijn. En hoewel de 'home' en 'back' knoppen vaak hetzelfde resultaat geven (terugkeren naar je homescreen), is er wel degelijk een groot verschil tussen beide. Zo blijven de applicaties op de achtergrond actief wanneer deze worden 'afgesloten' met de 'home'-knop (handig voor multi-tasken), maar worden werkelijk afgesloten wanneer deze applicaties worden gesloten met de 'back'-knop. Op de AWiki staat een artikel waarin duidelijk staat uitgelegd wat het verschil is tussen de 'home'- en 'back'-knoppen. Heb je na het lezen nog een vraag hierover, schroom dan niet deze te stellen in de daarbij horende discussie!

Eerdere versies van de AW Forum Bitsvind je hier.

Androidworld Reader-app

Download de officiële Androidworld-app en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en interessante apps!

Download nu

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...