Androidworld
Androidworld
06 november 2011 10:13 uur
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over Swype BETA met voorspelling, Need for Speed Hot Pursuit in de Market, benchmark Transformer Prime en SwiftKey X op de nieuwe Motorola-tablets.

Swype BETA 3.26 brengt “Context Prediction Engine”

Swype is bij de meesten wel bekend als een alternatief voor de standaard tekstinvoerapplicatie die wordt meegeleverd op je toestel. In oktober hebben ze een nieuwe bètaversie vrijgegeven die OTA-updates zou ondersteunen welke het verwijderen van de oude versie overbodig maakte en waarbij de instellingen intact bleven. Deze update brengt tevens een “Context Prediction Engine” (CPE) met zich mee die, net als SwiftKey X, leert van de woorden die je eerder hebt ingevoerd om je zo te kunnen voorzien van betere voorspellingen. Deze CPE zal continu blijven leren van hetgeen je hebt ingetypt. Helaas zijn de voorspellingen alleen beschikbaar voor de talen Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans maar Swype geeft aan dat meerdere talen snel zullen worden toegevoegd.

 

Bron: The Verge

Need for Speed Hot Pursuit in de Market

Voor alle racers onder ons, Electronic Arts heeft Need for Speed Hot Pursuit voor €5,49 in de Android Market gezet. Je kunt in deze NFS racen als een crimineel door de regels van de wet te overtreden met oliesporen of meet je krachten op de verschillende tracks in verschillende superauto's. Need for Speed Hot Pursuit maakt gebruik van de gyrosensor in je Androidtoestel om de auto te bedienen. NFSHP is hier te downloaden vanuit de Market (de prijs is uiteindelijk hoger dan aangegeven omdat er nog 19% BTW overheen komt).

Bron: Phandroid

Benchmark Transformer Prime gelekt

De Transformer Prime spreekt toch wel tot onze verbeelding mede omdat het de eerste Androidtablet is die een Tegra 3-chip van NVIDIA bevat, Ice Cream Sandwich meekrijgt en hopelijk net zo goed ondersteund wordt door ASUS als zijn voorganger. Nu is er een screenshot gelekt van een benchmarkttest van deze tablet. De Transformer Prime in de afbeelding bevat een 1.4GHz processor en staat bovenaan maar er is ook een Prime overgeklokt naar 1.6GHz die een score van 12872 behaalt. Nu weten we dat we benchmarktesten met een flinke korrel zout moeten nemen maar.... Onze nieuwsgierigheid naar deze tablet met quad-core-chipset blijft onverminderd groot.

Bron: Engadget

SwiftKey X voorgeïnstalleerd op Motorola XOOM 2 en XOOM 2 Media Edition

Eén van de meest populaire toetsenbordvervangers op dit moment is toch wel SwiftKey X. Ook Motorola heeft dit in de gaten en zal op haar nieuwste Androidtablets deze applicatie standaard meeleveren. SwiftKey X voorspelt niet alleen, maar het leert terwijl je typt en herinnert zich hoe je schrijft. Deze Fluency-technologie zal na verloop van tijd woorden en zinnen die je regelmatig kiest, zich eigen maken zodat het de voorspelling nog sneller en accurater aan je kan voorschotelen. Wanneer je er toestemming voor geeft, leert SwiftKey X ook van je berichten in Gmail, Twitter, Facebook of SMS. De  XOOM 2 en Motorola XOOM 2 Media Edition zijn vanaf half november beschikbaar in Engeland en Ierland. We hebben nog geen nieuws over de beschikbaarheid in Nederland of België.

Bron: Pocket-lint

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • MI©HEL

  Lekker handig, Need for Speed - Hot Pursuit, niet vekrijgbaar in Nederland...geef er dan ook GEEN aandacht aan ofzo?!

 • Rami

  NFS hot pursuit is gewoon beschikbaar op mn Belgische SGS 2 met NL sim..

 • Luuk

  Hoe kan ik een nieuwe versie van swype installeren op mijn samsung galaxy mini? Ik heb nu: 2.21.63 en dan nog wat cijfers.

  • Mounty_078

   Ik gebruik swiftkey x allang en de predictions zijn egt MEGAAAAA FANTASTISCH 1 op de 30 keer ofzo maakt ie soms een foutje als ik erg scheef typ!

  • remco

   vaag dat een tablet met telefoons wordt vergeleken in de benchmarks..

   • Dennis

    SwiftKey X vind ik ook echt heerlijk typen echt ideaal, Dat swype enzo vind ik echt niks dan typ ik nog liever.
    @Vincent je vind het uiterlijk lelijk je kan 3 of 4 verschillende thema's kiezen, SwiftKey X kan ik echt aan iedereen aan raden om te proberen.

    • iAndries

     Voor alle racers onder ons, Electronic Arts heeft Need for Speed Hot Pursuit voor €5,07 in de Android Market gezet.

     Kan ook gewoon downloaden , alleen de prijzen kloppen niet ,staat €5.49 en als je wilt kopen staat er Totaal €6.53

     Beetje vaag

     • Dragonskiss

      Als ik met mijn tab 10.1 naar de link ga van bed for speed, en druk op douwnloaden start er: 'item niet gevonden' dus......

      • Marcel

       Ligt aan mij of is de 3d score van de tegra 3 gelijk aan de andere apparaten?

       • Tom

        Dat ligt aan de gebruikte benchmark-test. Die heeft namelijk een limiet/bovengrens waardoor een betere 3D score eenvoudigweg niet kan worden uitgedrukt. Er is dus een betere test nodig om de betere prestatie op 3D gebied tot uiting laten komen. Dat is dus ook een van de redenen dat je dit soort scores met een korreltje zout moet nemen. Het slechte nieuws over de Prime is trouwens dat hij in NL pas op 6 januari uit zou worden gebracht. Verder lijkt het me een top apparaat.