Androidworld
Androidworld
20 april 2012 17:40 uur
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over de toesteluitleendienst van Sony voor ontwikkelaars in de Verenigde Staten en Canada, het feit dat Android volgens Google-baas niet van kritiek belang is voor het leveren van Google-diensten en over dat de games van Madfinger korte tijd uit de Google Play Store verdwenen waren.

Sony biedt ontwikkelaars Noord-Amerika leentoestel

Smartphonefabrikant Sony ziet het belang in van het goed testen van applicaties. Aangezien Sony het uiteraard belangrijk vindt dat applicaties goed werken op haar toestellen, heeft het bedrijf besloten ontwikkelaars een handje te helpen. Dit doet Sony door het uitlenen van Sony-toestellen. De toestellen die momenteel te leen zijn, zijn: Xperia S, Xperia arc S, Xperia active, Xperia PLAY, Xperia arc, Xperia X10 Mini Pro, Xperia X10a Xperia X8 en de LiveView. Ontwikkelaars mogen de toestellen gratis 30 dagen gebruiken om hun applicaties op te testen. Vooralsnog is de dienst alleen beschikbaar in Noord-Amerika. Wanneer je een toestel aanvraagt buiten de Verenigde Staten en Canada, krijg je te maken met internationale verzendkosten en invoerrechten. Mogelijk wordt de dienst op een later tijdstip wel uitgebreid tot andere landen.

 

Bron: Sony Developer World

Larry Page: Android is niet van kritiek belang voor levering Google-diensten

In de rechtszaak die momenteel gaande is tegen Google en aangespannen is door Oracle, mocht Google-baas Larry Page gisteren aantreden. Op de vraag of Android kritiek is voor Google zei hij:
Ik geloof dat Android erg belangrijk geweest is voor Google. Ik zou niet willen zeggen dat Android van kritiek belang was.
Dat klinkt in eerste instantie niet zo best voor de toekomst van Android, maar wanneer we even rustig nadenken, komt het eigenlijk neer op de volgende vraag: had Google het ook zo goed gedaan zonder Android? Het antwoord daarop is natuurlijk giswerk, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat Google het zeker zou hebben gered zonder het mobiele besturingssysteem. Daarbij kun je ook denken aan het feit dat Google veel verdiend met diensten voor de concurrerende besturingsysstemen, zoals iOS en Windows Phone.

 

Bron:  Android Community

Spellen Madfinger Games korte tijd uit Play Store verdwenen

Madfinger Games heeft met games als Shadowgun en Samurai II  een geweldige prestatie neergezet op het gebied van Androidgames. Deze spellen behoren op grafisch gebied tot de beste games voor Androidapparaten. De schrik zat er dan ook even goed in toen de games van de Tsjechische ontwikkelaar uit de Google Play Store verdwenen. Gelukkig brachten de ontwikkelaars al snel opheldering. Aangezien het in Tsjechië officieel niet mogelijk was om applicaties te publiceren in de Play Store, stond de account van Madfinger geregistreerd in Zwitserland. Bij het overzetten van de account van Zwitserland naar Tsjechië en het overzetten van de munteenheid heeft de Play Store blijkbaar wat verwerkingstijd nodig. Hierdoor waren de games enkele uren niet te vinden. Geen paniek dus, maar wel een interessante les voor ontwikkelaars.

 

Bron: Droid Gamers

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • H. J.

  Leuk hoor, hoe Sony ontwikkelaars te hulp komt maar ondertussen zit je met hun nieuwe 'paradepaardje' de Xperia S voorlopig nog op 2.3.7 Wat een ontzettende misser van ze. Superdeluxe toestel waar je bepaalde app's niet eens op kunt zetten omdat 't niet 'compatible' is. Ja klopt...ik baal!

  • Troy

   Ik heb nou inmiddels een paar ics versies getest op mijn sgs2. Ik heb nu na 6 versies eindelijk een stabiele maar ik kan nog steeds niet echt zeggen dat ics beter is dan 2.3.7. Ik draaide hiervoor een poosje checkrom revoHD v6 en die was superstabiel, totaal geen bugs en snel. Misschien ga ik nog wel weer terug als ik nog bugs ontdek in deze ics. De originele software hoef ik sowieso als niet. ICS reageert misschien iets sneller en dan vooral in de instellingen van het toestel maar daar houdt het ook wel mee op.

  • Koekblik

   Waarom neem je zo'n toestel dan en wacht je niet gewoon tot ze wel over zijn op ICS?

 • Marco

  Wat kan je niet draaien op de xperia? Waarom zo nodig ics.

  • H. J.

   @Marco bv de twitterclient Boid (die echt heel goed wordt) maar ook diverse games!

   • Aan die Twitter-app mis je nog weinig. Die crasht om de haverklap en mist veel features. Games die alleen op 4.0 werken ken ik niet. Ben overigens wel met je eens dat het veel te lang duurt.

   • teuntje

    Het is ook nog een Alpa versie, voor beta dus. Er komen nog goede dingen en fixes. Hij krijgt alles van de gewone twitter app maar dan beter.

  • H. J.

   @Sander bv Ice Age Village, deze week hier besproken; Boid vind ik nu al erg oké, had 'm vanaf eerste beta op m'n Galaxy Nexus die ik reeds weer kwijt ben ;)

   • Sander

    Volgens mij ligt dat niet aan Sony (of dat het toestel geen Android 4.0 heeft). Volgens mij ligt dat aan Gameloft. Gameloft heeft er sowieso een handje van om in het begin slechts een paar toestellen te ondersteunen. Hij werkt inderdaad niet op mijn Xperia S, maar wel op een ander toestel met Android 2.3.

  • friso

   hij werkt wel op mijn Samsung galaxy gio. Alleen vindt ik 7mb aan data terwijl de game zelf maar 1 mb is toch wat veel (hij staat op de sd kaart ). dat is trouwens al na een paar min spelen. dus delete

  • friso

   heb het trouwens over ice age village