Androidworld
Androidworld
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over een nieuw homescreenconcept voor tablets dat gefinancierd wordt door middel van Kickstarter, dat de Galaxy S III al 9 miljoen keer ge-preordered zou zijn en over de besturing van Project Glass.

Nieuw homescreenconcept is contextgevoelig

De homescreens van Androidtablets zijn over het algemeen redelijk homogeen. Je kunt er widgets en snelkoppelingen op plaatsen en er is een launcher om apps mee op te starten aanwezig. Chameleon is een project dat het wat anders aanpakt. Deze homescreenvervanger is locatie- en tijdbewust. Wanneer je bijvoorbeeld op het werk aankomt en de tablet inschakelt, zul je direct alle apps en widgets zien die relevant zijn voor het werk. Chameleon maakt gebruik van de GPS-locatie, van de tijd en van beschikbare WiFi-netwerken. Een video van het project vind je hier. Om het project te bekostigen, heeft het bedrijf een Kickstarter-project opgezet. Door 5 dollar te steken in het project krijg je de homescreenvervanger voordat deze in de Google Play Store te vinden is. Als je 5000 dollar investeert, krijg je deze ook, maar dan inclusief een Samsung Galaxy Tab 2 (10.1). Daarnaast krijg je nog wat extra goodies.

Bron: Chameleon, via: Android Community

9 Miljoen pre-orders voor Samsung Galaxy S III

Nu de storm van geruchten over de Galaxy S III eindelijk is gaan liggen, is het tijd om de balans op te maken. Het toestel is dan misschien niet het revolutionaire toestel waar iedereen op had gehoopt, maar het wordt zeker één van de beste smartphones van dit jaar. Onze eerste indrukken van het toestel lees je hier. Reuters meldt dat het toestel al meer dan 9 miljoen keer is besteld door verkopers en providers. Daarnaast meldt het persbureau ook dat de smartphonefabriek van Samsung op zijn hoogste capaciteit draait en ongeveer 5 miljoen exemplaren per maand kan produceren.

Bron: Phandroid

Google patenteert besturing Glass door middel van ring

Voordat de officiële presentatie van Project Glass kwam, waren er al veel geruchten over dat Google zou komen met een augmented reality-bril. Met Project Glass wil Google voorop lopen in de ontwikkeling van deze techniek. We hebben inmiddels al foto's gezien van de brillen in het 'wild' en er komen ook steeds meer details over het project naar buiten. Eén van nieuwste stukken informatie dat naar buiten is gekomen, is een patent dat over de besturing van de augmented reality-bril gaat. Het patent gaat over de besturing van het systeem door middel van een ring of door middel van infrarood-tatoeages. De camera in de bril zou dan op zoek gaan naar speciale, vooraf gedefinieerde bewegingen die worden gemaakt met de ring. Of het handig zou zijn om nóg een nieuwe accessoire te moeten dragen naast de bril, is echter nog maar te bezien.

Bron: Android Community

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties