Androidworld
Androidworld
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over ChatON, Hyves, Chrome voor Android en 22 miljoen verkochte Xperia-Androidtoestellen.

ChatON beschikbaar

Eind augustus werd deze nieuwe messenger door Samsung aangekondigd en nu is hij dan te downloaden uit de Market. Met deze messenger kun je (animatie)berichten, foto’s, video's, spraakopnames, contactpersonen, maar ook notities en je locatie delen. Je activeert ChatON door je telefoonnummer in te geven en dan de code, die je via sms ontvangt, in de applicatie in te voeren. De personen die ChatON op hun toestel hebben geïnstalleerd worden net als bij WhatsApp automatisch toegevoegd. Download ChatON hier. We krijgen nog wel wat foutmeldingen bij sommige functies maar vooralsnog werkt ChatON prima. Laat in de comments weten wat je ervan vind.

Hyves

Na al die tijd testen, intern maar ook met Androidworld-lezers, is het dan eindelijk zo ver: de Hyves-app staat in de Market. Hyves vertelt er het volgende over:
Dit is de eerste app die volledig hybride is, geschreven in HTML5. Het kent alle belangrijke functionaliteiten die de website heeft, zoals Nu & Straks, en het zeer succesvolle Hyves Voorspellen (al meer dan 10 miljoen voetbalwedstrijden voorspeld). Voordeel van de hybride strategie van Hyves is dat nieuwe functionaliteiten over alle platformen tegelijk uitgerold kunnen worden zonder dat gebruikers updates hoeven te downloaden.
De vernieuwde Hyves-applicatie is hier te downloaden vanuit de Market.

Chrome voor Android

Google Chrome op je Androidtoestel, het komt steeds dichterbij. Volgens ConceivablyTech zal de Androidversie van Google Chrome namelijk al op 19 oktober gaan plaatsvinden tezamen met de aankondiging van Ice Cream Sandwich en het nieuwe Nexus-toestel. Natuurlijk hopen we via de Androidversie van Chrome games te kunnen spelen, implementatie van tabs-navigatie maar bovenal meer synergie tussen de webversie en de Androidversie. Eigenlijk is met de activatie van meer dan 190 miljoen Androidtoestellen op dit moment (nog 130 miljoen in juli) Google Chrome niet meer weg te denken binnen het Androidplatform dus laat maar komen.

Bron: ConceivablyTech

Sony Ericsson heeft 22 miljoen Androidtoestellen verkocht

Van de bovengenoemde 190 miljoen Androidtoestellen en -tablets zijn 22 miljoen stuks afkomstig uit de fabriek van Sony Ericsson. Zo'n 80% van de totale verkopen bestaat uit de verkoop van Xperia-smartphones waardoor Sony Ericsson heeft besloten om zich te gaan toespitsen op die markt. Volgens de fabrikant heeft ze in het derde kwartaal zo'n 12% van de gehele Androidmarkt in handen gehad. Alhoewel ze een kleine tegenvaller in de winst van Q3 hadden te verduren in vergelijking tot het voorgaande jaar zien ze wel in dat de smartphonemarkt hun geen windeieren al leggen.

Bron: TechCrunch

Cubestormer II lost Rubiks kubus op

Als toegift vermelden we nog even onderstaand filmpje dat we op Engadget zijn tegengekomen. In de video zie je de CubeStormer II die de Rubiks kubus in 5 seconden oplost, sneller dan het huidige (menselijke) wereldrecord. De Androidapp op de Samsung Galaxy S II fungeert als het brein van de robot. Meer info over het filmpje vind je op YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=_d0LfkIut2M&hd=1

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties