Androidworld
Androidworld
17 oktober 2011 12:05 uur
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over ChatON, Hyves, Chrome voor Android en 22 miljoen verkochte Xperia-Androidtoestellen.

ChatON beschikbaar

Eind augustus werd deze nieuwe messenger door Samsung aangekondigd en nu is hij dan te downloaden uit de Market. Met deze messenger kun je  (animatie)berichten, foto’s, video's, spraakopnames, contactpersonen, maar ook notities en je locatie delen. Je activeert ChatON door je telefoonnummer in te geven en dan de code, die je via sms ontvangt, in de applicatie in te voeren. De personen die ChatON op hun toestel hebben geïnstalleerd worden net als bij WhatsApp automatisch toegevoegd. Download ChatON hier. We krijgen nog wel wat foutmeldingen bij sommige functies maar vooralsnog werkt ChatON prima. Laat in de comments weten wat je ervan vind.

Hyves

Na al die tijd testen, intern maar ook met Androidworld-lezers, is het dan eindelijk zo ver: de Hyves-app staat in de Market. Hyves vertelt er het volgende over:
Dit is de eerste app die volledig hybride is, geschreven in HTML5. Het kent alle belangrijke functionaliteiten die de website heeft, zoals Nu & Straks, en het zeer succesvolle Hyves Voorspellen (al meer dan 10 miljoen voetbalwedstrijden voorspeld). Voordeel van de hybride strategie van Hyves is dat nieuwe functionaliteiten over alle platformen tegelijk uitgerold kunnen worden zonder dat gebruikers updates hoeven te downloaden.
De vernieuwde Hyves-applicatie is hier te downloaden vanuit de Market.

Chrome voor Android

Google Chrome op je Androidtoestel, het komt steeds dichterbij. Volgens ConceivablyTech zal de Androidversie van Google Chrome namelijk al  op 19 oktober gaan plaatsvinden tezamen met de aankondiging van Ice Cream Sandwich en het nieuwe Nexus-toestel. Natuurlijk hopen we via de Androidversie van Chrome games te kunnen spelen, implementatie van tabs-navigatie maar bovenal meer synergie tussen de webversie en de Androidversie. Eigenlijk is met de activatie van meer dan 190 miljoen Androidtoestellen op dit moment (nog 130 miljoen in juli) Google Chrome niet meer weg te denken binnen het Androidplatform dus laat maar komen.

 

 

Bron: ConceivablyTech

Sony Ericsson heeft 22 miljoen Androidtoestellen verkocht

Van de bovengenoemde 190 miljoen Androidtoestellen en -tablets zijn 22 miljoen stuks afkomstig uit de fabriek van Sony Ericsson. Zo'n 80% van de totale verkopen bestaat uit de verkoop van Xperia-smartphones waardoor Sony Ericsson heeft besloten om zich te gaan toespitsen op die markt. Volgens de fabrikant heeft ze in het derde kwartaal zo'n 12% van de gehele Androidmarkt in handen gehad. Alhoewel ze een kleine tegenvaller in de winst van Q3 hadden te verduren in vergelijking tot het voorgaande jaar zien ze wel in dat de smartphonemarkt hun geen windeieren al leggen.

Bron: TechCrunch

Cubestormer II lost Rubiks kubus op

Als toegift vermelden we nog even onderstaand filmpje dat we op Engadget zijn tegengekomen. In de video zie je de CubeStormer II die de Rubiks kubus in 5 seconden oplost, sneller dan het huidige (menselijke) wereldrecord. De Androidapp op de Samsung Galaxy S II fungeert als het brein van de robot. Meer info over het filmpje vind je op YouTube.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • len

  Leuke nieuwtjes! Bedankt

  • len

   Weet iemand de exacte tijd van de CubeStormer? Want volgens mij is het menselijk wereldrecord net iets sneller (5.66 seconden) :-)

   • Kars81

    Staat op het scherm; 5.352 sec

    • Pascal

     Het lijkt mij dat ChatOn niet gaat aanslaan, iedereen is tegenwoordig vertrouwt met Whatsapp. Wanneer ik nu ChatOn ga gebruiken heeft waarschijnlijk een heel groot gedeelte van mijn contactpersonen deze app niet, dus heeft de app ook totaal geen nut.
     Ik vind Samsung met ChatOn een beetje achter de feiten aanlopen...

     • Nb lange

      Hoeze betalen voor wats app snap hem niet echt

     • Imark

      met astro delete en opnieuw installeren = weer een jaar gratis whatsapp...

      • Lars

       ChatOn zou nog best wel is kunnen aanslaan, heb hem geinstalleerd en werkt toch allemaal best fijn. Je kan je vrienden indelen in favorieten en op beginletter. Ook is het mogelijk om je account te linken aan facebook. Een ander voordeel denk ik is dat het van samsung is. Je mag er denk ik wel vanuit gaan dat ze hier wel gebruik maken van goede servers. Wat nog wel het probleem is bij whatsapp, waar berichten soms niet aankomen. Je kan ook best veel dingen aanpassen in de app. de tekstvensters en een achtergrond veranderen,

       • Nb lange

        Maar hoe werkt dat betalen dan heb er nooit iets over gelezen of gaat dat van je tel rek af

        • Nb lange

         Ja sorry heb het gelezen riep iets te hard maar dan valt het mee die paar cente werkt voor de rest super die app

         • John

          Whatsapp heeft de laatste tijd veel storing.. Nu ook weer bijvoorbeeld.. Maar het is verder los van de storingen een geweldige app.. Veel mensen hebben het.. Anderzijds zie ik niet veel mensen ineens overstappen naar een andere chat app. Tenzij chaton voor alle soorten smartphones beschikbaar wordt gesteld.. Google Talk heeft iedere android gebruiker en kan ook op alle smartphones gebruikt worden. Enig nadeel aan Talk is dat er alleen maar tekst verzonden kan worden en verder niks..

          • HBP

           ChatOn 8,7 mb , en niet naar SD verplaatsbaar ? Lekker handig, weet nog niet of ik 't laat staan, als het zo.blijft wordt het natuurlijk nooit een gedegen concurrent van Whatsapp of zelfs Ping .

           • MartijnGP

            @HBP Zoals ik al zei heb ik lange tijd een nog net wat prehistorischere (?) HTC Hero gehad, altijd actief gebruikt en veel apps gehad, en ik heb serieus pas één keer die melding gezien toen ik de hele telefoon had volgeladen met games en navigatiesoftware. Hoe je het voor elkaar krijgt om dan nog maar 11 MB over te hebben is mij werkelijk een raadsel, volgens mij doe je iets flink fout.

           • HBP

            @Martijngp : Mijn Desire draait niet met een custom-rom, en ook nog met Froyo. Heb laatst m'n toestel terug gezet op fabr.inst. en had toen 147. Mb vrij, nu heb ik (nadat ik nog een paar apps verwijderd heb ) +/- 24 mb over... Als ik bv van Angrybirds 2 spellen installeer ben ik het ook weer kwijt, maw. zoveel doe ik ( en aan diverse commentaren te zien bij andere artikelen velen met mij ....) niet verkeerd...

           • Thijs

            @ Martijn 768 mb ipv 1 GB

           • MartijnGP

            @Thijs: RAM geheugen van de Sensation is inderdaad 768 MB, maar het ging hier over opslag, en dat is 1 GB.

            @HBP: Je hebt dus 147 MB en niet 11. Een groot verschil.

           • HBP

            @Martijngp : Ik schreef ook dat ik de fabr.inst. had terug gezet, dat betekent dat er geen enkele app meer op staat,daarna heb ik alles er weer op gezet....

          • Ralph

           Let op! De nieuwe v2 van de Hyves-app heeft de contactsynchronisatie volledig achterwege gelaten! Niet installeren dus als je hier belang bij hebt (denk o.a. aan Whatsapp, die de foto's van deze contacten synct). De reden voor het achtwerwege laten is mij niet bekend. Moest op internet zoeken naar de voorlaatste versie, die gelukkig weer synct. Ben benieuwd of dit alsnog terugkomt.

           • Marcell

            weet iemand of er een of andere live stream is voor 19 okt?
            lijkt me leuk om te volgen...

            • Rein

             Wat is Hyves?

             • har

              Chrome op Android is toch al eens eerder voorbij gekomen op aw? volgens mij had ik toen al gezegd dat de combi van ics en Chrome een ideale release couple zouden zijn. en voila, wat wordt er nu voorspeld?

              • Hawbesh

               haha die video vind ik wel erg hoor haha die robot :P

               • luuk

                Ik heb wel zin in google chrome. en die hyves html5 versie werd al een weekje op internet gebruikt ;)
                ga op je mobiel maar naar: www.hyves.nl/hybrid
                of op je desktop maar dan ziet het er nogal vaag uit

                • Kevin

                 Is ChatON niet beschikbaar voor sony ericsson x8 met android 2.1? Ik kan m niet vinden in de market

                 • Tamara

                  Ik heb whatsapp én ch@tOn er op gezet, bij whatsapp heb ik wel bij contactpersonen foto's staan, maar hoe krijg ik ze nu ook bij ch@tOn? Heb de contactpersonen al gesynchroniseerd, maar mocht niet baten. Whatsapp is iets gebruiksvriendelijker, maar daar in tegen, heb je bij ch@tOn wat meer mogelijkheden.

                  • Androiddevil

                   bij chaton krijg ik zowel met de Galaxy S1 als met de Galaxy Gio geen verificatie Sms.