Androidworld
Androidworld
10 mei 2012 13:13 uur
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over dat Samsung een streamingdienst heeft overgenomen, dat CoPilot een gratis GPS-app heeft uitgebracht en dat een appontwikkelaar 600% vaker zijn app verkocht nadat Samsung vergelijkbare functionaliteit demonstreerde tijdens de aankondiging van de Galaxy S III.

Samsung koopt streamingdienst mSpot

Gisteren maakte Samsung bekend dat het bedrijf de clouddienst mSpot heeft overgenomen. Deze dienst moet het streamen van video en muziek naar Samsung-toestellen makkelijker gaan maken. Samsung wil net als de concurrentie een graantje meepikken van de toenemende markt voor streaming-diensten. HTC-dochteronderneming Beats heeft recentelijk nog streamingdienst MOG overnomen om dezelfde reden. In de persverklaring geeft Samsung aan dat de dienst een belangrijk element gaat worden van Samsung-tablets en smartphones. mSpot laat gebruikers nu hun eigen muziek uploaden, waarna ze deze overal kunnen beluisteren. Deze dienst is vergelijkbaar met Google Play Music.

 

Bron: AndroidSpin

CoPilot brengt gratis GPS-app zonder turn-by-turn-navigatie uit

De makers van de populaire navigatie-applicatie CoPilot Live hebben een applicatie uitgebracht waarmee je kaarten kunt downloaden en kunt uitlezen. Je kunt de app die CoPilot GPS heet, ook gebruiken als routeplanner. Als navigatiesysteem is de applicatie pas te gebruiken na een in-app-aankoop. Omdat de applicatie offline werkt, is het een ideale manier om in het buitenland op ontdekking uit te gaan. De applicatie kan via deze link gedownload worden.

 

Bron: Google Play via Android Community

Ontwikkelaar Stickit! verkoopt 600% meer apps na aankondiging Galaxy S III

Tijdens de aankondiging van de Samsung Galaxy S III demonstreerde Samsung de mogelijkheid om video af te spelen terwijl je andere applicaties open hebt staan. Ontwikkelaar Cerrato Renaud had echter al een applicatie in de Google Play Store die dezelfde functionaliteit biedt. De verkopen van de app vielen schijnbaar nogal tegen, tót Samsung de Galaxy S III demonstreerde. De verkopen schoten toen met 600% omhoog! Er is een andere applicatie, genaamd OverSkreen, in de Google Play Store waarbij je de browser in aparte schermen kunt openen. Deze schijnt ook een stuk meer gedownload te zijn na de aankondiging van Samsung. Stickit! kun je via deze link kopen.

 

Bron: AndroidSpin

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • Marcel

  Om CoPilot te testen moet je een id aanmaken anders kun je niks :(

  • Eymert Versteegt

   Voorig jaar co-pilot navigatie aangeschaft. Werkt toch nog net even wat prettiger (en met een betere stem) dan Google Maps navigatie :). En is an sich niet te duur.

   • Required: Enter your name

    De gratis versie van copilot is wel erg beperkt, geen gesproken navigatie en er is maar 1 kaart gratis te downloaden. Als je toch niets wil uitgeven aan navigatie kan je beter naar navfree kijken. Die maakt gebruik van openstreetmap kaarten en voor west-europa zijn die best ok en meestal up to dater dan commerciele kaarten (elk half jaar een update)

    Maar het is wel open source, wat betekend dat het er net wat minder uit ziet en meestal net wat minder handig werkt. Als je hier tegen kan is het prima bruikbaar

    • Required: Enter your name

     Oh, navfree heeft 1 verschrikkelijk nadeel: voor zoeken naar bestemmingen heb je wel een dataverbinding nodig. Als de bestemmingen eenmaal op je telefoon gevonden is, dan kan je die blijven gebruiken.

    • Tucker

     De dataverbinding die Navfree nodig heeft om adressen te zoeken was rampzalig, niet alleen omdat dit geld kost maar vooral omdat hij om een internetverbinding bleef vragen ook al draaide die al. Ik vond het een draak van een programma.

   • Marcel

    Sygic werkt toch beter vind ik, Google maps 1x gebruikt daarna nooit meer.

   • Marcell

    ik gebruik de copilot premium app al 2 jaar en ben er zeer tevreden mee...

    • Jasper [SGW]

     Voor streaming gebruik ik Play Music, werkt ook nog offline

     • Erellip

      Wat een onzin die cloud muziekdienst. Ik heb gewoon een 32gb kaartje in mn SGS2 met mijn muziek. Ben ik ook niet afhankelijk van een eventuele internetverbinding. Wat doen al die mensen als ze in het vliegtuig zitten of in het buitenland zijn? Waardeloos dus.

      • Peter Bee

       Copilot is de ideale navigatie app voor iedereen die op zijn dataverbruik moet letten of niet afhankelijk wil zijn van goede of slechte verbinding. Beetje ouderwetse vormgeving maar erg betrouwbaar.

       • John

        Ik ben een tijdje MapFactor aan het uitproberen. Zeker wel de moeite waard om te testen!