Androidworld
Androidworld
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over de update voor de officiële Wordpress-app, de leuke Androidlader die ook naar Europa komt, de gelekte versie van Flipboard voor Android en thema's voor CyanogenMod 9.

Update officiële Wordpress-app

De blogsoftware van Wordpress is erg populair. Ook Androidworld draait op de software van Wordpress. Om het makkelijker te maken om te bloggen 'on the go', heeft Wordpress een Androidapplicatie. De update brengt kleine verbeteringen op het gebied van de gebruikersinterface en een nieuw icoontje. Verder zijn er wat grotere verbeteringen: het is makkelijker geworden om reacties aan te passen en artikelen worden automatisch elke 60 seconden opgeslagen. Voor de gebruikers van Wordpress.com is nieuwe Reader-functionaliteit toegevoegd. De applicatie kun je hier vinden.

Via: Android Police

Android-lader komt ook naar Europa

Toen we voor het eerst de schattige smartphonelader in de vorm van de Androidmascotte tegenkwamen, waren we erg teleurgesteld dat de oplader alleen beschikbaar was voor de Verenigde Staten. Inmiddels heeft de maker van de leuke oplader die Andru heet, laten weten dat de lader ook naar Europa zal komen. Daarnaast liet hij weten dat de Androidlader in nog drie kleuren beschikbaar zal komen: wit, roze en zwart. Aan een Andru voor in de auto wordt ook gewerkt. Binnen vier maanden zou de Europese versie van de lader beschikbaar moeten zijn.

Bron: Android Police

Flipboard voor Android gelekt

Tijdens de aankondiging van de Samsung Galaxy S III afgelopen donderdag werd ook bekend gemaakt dat de populaire iOS-applicatie Flipboard naar Android zou komen. Met deze applicatie kun je op een grafisch mooie manier het laatste nieuws lezen in categorieën die jij zelf uitkiest. Op de demonstratietoestellen was Flipboard al te vinden. In eerste instantie zal Flipboard exclusief op de Galaxy S III te vinden zijn. Eén van de bezoekers van het XDA Developers-forum heeft Flipboard gekopieerd vanaf zijn testtoestel en op dat forum ter beschikking voor anderen gesteld. Aangezien Flipboard geen vrije software is, kunnen en zullen wij niet linken naar deze gelekte versie.

Bron: Android Community

Thema's voor CyanogenMod 9

De makers van CyanogenMod, de populairste niet-0fficiële softwareversie voor Android (of custom ROM), hebben aangegeven dat hun theme engine naar CyanogenMod 9 komt. Deze maakt het erg eenvoudig voor ontwerpers om met een eigen thema te komen voor de nieuwste versie van CyanogenMod. Voor gebruikers is dit erg handig om het systeemuiterlijk aan te passen aan hun smaak. Ze geven aan dat de theme engine spoedig beschikbaar zal zijn. Thema's voor CyanogenMod 7 zullen waarschijnlijk wel werken, maar zullen niet compleet zijn.

Bron: +CyanogenMod

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties