Androidworld
Androidworld
08 maart 2012 09:42 uur
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over de Viota M970, Apple ontvangt € 5,- to € 15,- per verkocht Androidtoestel, HTC Sense 4.0 op je Nexus S en een nieuwe toetsenbordvervanger Siine Keyboard.

Ice Cream Sandwich-tablet voor € 90,-

Populair zijn de goedkopere Androidtablets zeker maar of ze nu een complete Android-ervaring bieden? Vaak is dit niet het geval, Google Play ontbreekt vaak en/of er is een versie van Android gebruikt die niet geschikt is voor tablets. Dat het toch mogelijk is om voor een zacht prijsje een volwaardige Androidtablet te produceren, laat de Chinese fabrikant Viota Technology zien. De Viota M970 heeft een 9.7 inch IPS-scherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels en een 1,5GHz ARM Cortex-A8 processor.  De grafische chip is dezelfde die ook gebruikt wordt in de Samsung Galaxy S II, de Mali 400. Het DDR3 RAM-geheugen bedraagt 512MB of 1GB en het flashgeheugen 4 GB. Ook worden er een 5 en een 2 megapixel-camera, een HDMI- en microUSB-aansluiting meegeleverd. Hoe dit allemaal voor deze prijs mogelijk is? Wij weten het niet. We hopen in ieder geval dat de tablet snel naar Europa komt.

Bron: NU.nl

Apple snoept € 5,- tot € 15,- af van elk verkocht Androidtoestel

Steve Jobs vond, zo stond in zijn geautoriseerde biografie, dat het Android-systeem veel te veel elementen uit iOS over had genomen. Nu Steve Jobs overleden is, lijkt het erop dat Apple zich heeft kunnen vinden in een schikking met een aantal fabrikanten waarmee Apple een groot deel, zo niet alle lopende rechtszaken wil staken. Deze schikking zou inhouden dat Apple € 5,- to € 15,- per verkocht Androidtoestel zou ontvangen, afhankelijk van de prijs van het Androidtoestel. Alleen Samsung en Motorola zouden voor deze schikking zijn benaderd. Microsoft vraagt ook al een compensatiebedrag ter hoogte van ongeveer 10 dollar per toestel aan onder andere Samsung, dus erg ongewoon zijn deze licentiekosten niet.

Bron: Techzine

HTC Sense 4.0-ROM naar de Nexus S geport

Ja, je leest het goed, HTC Sense op een Samsung-toestel. Dit betreft ook nog eens de allernieuwste Sense-versie, Sense 4.0. Deze Sense 4.0 ROM is afkomstig van de HTC One X, een Androidtoestel met een Tegra 3 quad-coreprocessor en een 720p scherm. Specificaties die niet echt overeenkomen met de Nexus S, dus erg stabiel is het nog niet. Daarom betreft dit een pre-alpha, een erg vroege versie die veel fouten bevat. Desalniettemin is het leuk om te zien dat Sense 4.0 op een Nexus S draait en wanneer je dit zelf durft uit te proberen dan kun je hier terecht.

Bron: Phandroid

Siine Keyboard

Er is weer een alternatief voor je standaard toetsenbord opgedoken in Google Play. Siine heet het en het bevat een aantal interessante mogelijkheden zoals het makkelijk invoegen van tijd en datum, bladwijzers, favoriete contactpersonen en er is zelfs een mini-kalender waarmee je makkelijk een afspraak kunt inplannen. Verder zijn er snelkoppelingen naar icoontjes die je zelf kunt aanpassen en standaard teksten. Het ziet er naar uit dat deze toetsenbordvervanger een prima alternatief is voor de mensen die veel en snel korte berichtjes versturen. Siine is helaas alleen nog in het Engels beschikbaar en hier te downloaden.

Bron: AndroidSpin

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • Lars

  Interessante nieuwtjes weer, kom maar op met die goedkope tablet!

  • Apieschapie

   512 of 1ram, neem aan dat de prijs dan geen €90 meer zal zijn. Maar mocht dit 120euro worden of iets in die buurt wil ik hem best hebben! 512 zou ik sowieso niet meer aanraden in deze tijd.

 • Wil Coumans

  Wat betreft het Siine Keyboard: kijk eens bij de machtigen die de toepassing vraagt en het enthousiasme zal al snel minder worden. Wat moet een toetsenbord met volledige toegang tot het USB-opslagmedium en wil het alles weten van je telefoonnummer, nummers die je belt en ga zo maar door?

  • nanders

   dat komt omdat je contacten/call log geïntegreerd/opvraagbaar zijn in het toetsenbord. Om dat te kunnen heeft hij die machtigingen inderdaad nodig... USB opslag zou ik even niet weten waarom dat noodzakelijk zou moeten zijn.

 • Daniel B

  Ongekend weer van apple gewoon rijker worden van je concurent bizare wereld toch? En voor negen tientjes een tablet dan ga ik ook overstag een goeie ontwikkeling dit.

  • anno jan

   Ik denk dat die tablet is gemaakt van papier mache en asbest. maar interessant vind ik het zekers

  • Roeland

   Misschien moeten jullie je bronnen beter lezen.

   Het is een schikkingsvoorstel van Apple, en ze snoepen dus nog helemaal niets af.

  • tobor

   Gewoon onwijs goed ..... Appel zuigt ;-) 90 euries geen geld

   • tippie

    appel gaat steeds meer markt verliezen.....binnenkort ook over op android :-D

    • remcooo

     importactie door AW ...?

     • Marc

      Waar blijft die gefixte versie van ics nexus s google?!!

      • RobertNL

       Vergelijkbare tablets in China zijn op dit moment 200 dollar en worden de komende tijd alleen maar duurder (tekort aan 9.7'' IPS schermen)
       Aangezien hij pas met 2/3 maand uitkomt kan deze prijs best waar zijn.
       Reken boven de 120 dollar nog 60 dollar shipping + winst, en nog 30 euro douane kosten en je hebt de prijs die je er in Nederland voor betaald bij zelf importeren (via Aliexpress met DHL).

       Als je nu al opzoek bent naar een mooie budget tablet kan je beter naar de Ainol tablets kijken. Vooral de ELF en Aurora zijn bang for buck en hebben een goede firmware ondersteuning.

      • Audiowaste

       Leuk en aardig dat Apple misschien 5 tot 15 euro per toestel ontvangt van de leveranciers, maar hoeveel ontvangt Google per verkocht Apple toestel? Dus Iphone, Ipad, Itouch etc. aangezien deze allemaal de beschikking hebben over Google Apps.

      • e3lco

       en hoeveel krijgen de harde werkers hiervoor betaald? echt geen vetpot. en ook nog eens 12 uur per dag werken. schandalig.

       • tippie

        @e3lco robots hebben geen besefvan tijd :-)

        • tippie

         dus geen mensen in het spel

         • eric

          als die te koop is. moet ik hem hebben voor die prijs

          • remco

           na het bericht dat de padfone in nederland veel later gereleased word, is dit dus niet meer mjn 'ipadkiller'. toch maar die 'nieuwe ipad' kopen,...
           toch ben ik grote fan van android maar een paar kanttekeningen:
           - ios is af, android niet, zo is er nog steeds lag, met quadcores, lees maar in kritische reviews
           - bij android heb je creditcard nodig, ios is dit beter geregeld.
           - bij ios weet je zeker dat je een goed product hebt, ik vind het op android gebied vaak afwachten..

           zo zijn er nog meer punten, bijvoorbeeld de malware, op ios is de controle op apps misschien sterk, dit voorkomt ook behoorlijk, wat wel in android market(lees google play) zit