Androidworld
Androidworld
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over Andy van LEGO, de eerste Unreal Engine-game van Gameloft en de op Jelly Bean gebaseerde launcher van Apex.

Andy the Android by Google and LEGO

LEGO CUUSOO is een soort van Kickstarter-website maar dan uiteraard LEGO Only. Ook op deze site kun je stemmen op projecten en er financieel aan bijdragen. De bedenker van het project is zowel LEGO- als Androidfan en heeft Andy geheel in LEGO gebouwd. Wanneer je het project met een fictief financieel bedrag ondersteund, kun je er na verloop van tijd één aan je eigen collectie toevoegen. Het project, nu nog bestaande uit 205 steentjes, is nog steeds in ontwikkeling en zal bij 10.000 stemmen wellicht door LEGO als bouwpakket met de juiste kleur steentjes worden verkocht. In de bronvermelding vind je de link naar het project en kun je Andy the Android by Google/LEGO steunen.

Tip: +Arvid Bron: LEGO CUUSOO

Gameloft: eerste Unreal Engine-game in ontwikkeling

Via een Facebook-pagina van Gameloft heeft de Franse game-ontwikkelaar laten weten met haar eerste Unreal Engine-game bezig te zijn. Unreal Engine is een veelgebruikte game engine die games er zeer realistisch uit laat zien. Om welke game het nu precies zal gaan en of het überhaupt ook naar Android komt is onduidelijk. Unreal Engine bevat wel de mogelijkheid om op verschillende platforms te kunnen draaien dus we hopen het ten zeerste. Vooralsnog hebben we alleen een teaserplaatje waarin volgens Gameloft ook nog een hint zit verstopt. Verder kun je nog een teaservideo vrijspelen.

Bron: OMG Droid

Bètaversie Apex Launcher gebaseerd op Jelly Bean

Naast de op ICS gebaseerde NOVA Launcher en Holo Launcher is er ook Apex Launcher alleen gaat de laatste nu een stapje verder richting, jawel, Jelly Bean. De bètaversie is geheel gebouwd op de standaard Android 4.1.1-launcher en bevat natuurlijk vele extra's als het snel verwijderen van apps door ze 'weg te vegen', het verbergen van apps in de applicatielade en verschillende overgangseffecten voor je homescreen. Er is een gratis en een pro-versie beschikbaar op XDA.

Bron: Android Spin

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties