Androidworld
Androidworld
05 mei 2012 12:26 uur
AW Bits zijn korte nieuwsberichtjes die met Android te maken hebben. Omdat het geen grote gebeurtenissen zijn, hebben we ze samengevat in AW Bits-artikelen. Korte 'AndroidBits' voor tussendoor dus. In deze editie nieuws over dat de uiteindelijke specificaties van de Samsung Galaxy Tab 2 niet veranderd zijn, over de trailer van Asphalt 7 en dat de extra snelkoppelingen voor de Facebook-app zijn verwijderd.

Facebook verwijdert extra snelkoppelingen

Toen twee weken terug er een update verscheen voor de officiële Facebook-applicatie waren we hoopvol. Hoopvol dat de applicatie eindelijk eens sneller en stabieler zou zijn. De update leek er voor te zorgen dat de app íets sneller was. Helaas zaten er ook wat nadelen aan. Zo voegde de update twee extra snelkoppelingen aan het applicatiemenu toe. Eén voor de Messenger-applicatie die in de app zit en één voor de speciale camera-applicatie. Aangezien de extra snelkoppelingen niet te verwijderen waren en de applicatie geheel niet te verwijderen is op verschillende Androidtoestellen, waren de reacties niet mals. Facebook heeft daarom besloten de snelkoppelingen weer weg te halen. De update die hier voor zorgt staat nu in de Google Play Store. Als alternatief voor de officiële app kun je terecht bij Fast Facebook of Friendcaster. Overigens heeft de officiële Messenger-applicatie ook een update gehad: het is nu onder meer mogelijk om te zien wie van je vrienden een bericht ontvangen en gezien heeft.

Bron: Play Store, via Android Police

Specificaties Samsung Galaxy Tab 2 ongewijzigd

Een paar weken terug zagen we geruchten over de 10 inch-variant van de Samsung Galaxy Tab 2. De lancering van deze tablet zou vertraagd zijn, omdat er een quad-core-chipset in zou komen. Deze geruchten blijken niet waar te zijen: de tablet is namelijk vanaf nu te bestellen bij het Amerikaanse Office Depot met de specificaties die we bij de aankondiging tijdens de Mobile World Congress in Barcelona te zien kregen. Dat betekent dat het apparaat waarschijnlijk dezelfde chipset zal krijgen als de 7 inch-variant, met een dual-core 1 GHz-processor. Het lijkt overigens nog wel steeds waarschijnlijk dat de Samsung Galaxy Note 10.1, die ook in Barcelona aangekondigd werd, een verbeterde processor zal krijgen.

Bron: Android Community

Racegame Asphalt 7 komt naar Android

De Asphalt-serie behoort tot de populairste racegames voor Android. Het nieuwste deel uit deze serie, Asphalt 6, staat dan ook op nummer 1 in de categorie 'racegames'. Tijdens de aankondiging van de Samsung Galaxy S III kwam er heel kort een stukje van Asphalt 7 langs. Het zou goed kunnen dat de game, in ieder geval tijdelijk, alleen voor dit toestel beschikbaar zal komen. Verdere details over de game en over een eventuele lanceerdatum zijn nog niet bekend.

Bron:   Android Community

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Reacties

 • JohanC

  Samsung moet wel eens met wat iets beters komen op die tablet markt die hele Galaxy Tab 2 snap ik totaal niet, wat is er nu precies anders aan de Tab 2 tov de Tab 1?

  Ook de S3 van hun is voor mij wel een beetje teleurstellend, dat is toch echt gewoon een nexus met een betere processor en microsd. Voor mij geen WOW factor, maar daar hebben we tenminste nog wel echte highend specs. Dat kan ik niet zeggen van hun huidige tablets...
  Ik verwacht toch eigenlijk echt dat de Note 10.1 inch een quadcore A9 of liever nog een dual core 15 (Exynox 5) en een 1900x1200 scherm.. Verras ons nu eens met een echte vette tablet!
  (ik blijf voor nu maar wachten op de Infinity.. kom op asus wil je mijn geld nu of niet!)

  • Sander

   Volgens mij wil Samsung zich nu met de Tab 2-serie positioneren op de markt voor redelijk betaalbare tablets. De chipset zal vast een stuk sneller zijn dan die van de eerste Tab 10.1, maar is inderdaad allemaal huidige-generatie-techniek.

   Het wordt inderdaad tijd dat Samsung laat zien dat het technisch superieur is aan de concurrentie. We weten dat Samsung de techniek in huis heeft om een extreem goede tablet te maken... Nu nog maar eens zien. Ik denk dat een combinatie van erg goede specs én de S-Pen een killer-combo kan zijn die alle Androidtablets kan verslaan.

  • Angelus230

   Ik vind het ook jammer dat Samsung geen quadcore erin steekt, maar goedkopere tablets verkopen nu eenmaal veel beter dan duurdere tablets. Kijk maar naar de Kindle Fire en de iPad: redelijk goedkoop, maar ze verkopen gelijk zot. Ikzelf ga me ook de ASUS Pad Transformer Infinity 700 kopen i.p.v. de Galaxy Tab 2, omdat de specs veel beter zijn, maar niet iedereen geeft om het beste van het beste qua specs.

  • Dennis

   Ipad is niet goedkoop

  • Mafiatounes

   Ik hoop dat Samsung de Note high-end specs geeft om te kunnen concureren met de iPad/Infinity Pad.

  • Angelus230

   Bedoel je de tabletversie van de Note ? Die heeft dezelfde specs als de Tab 2. Alleen ietsje beter. De Infinity 700 blijft in het algemeen de koploper te zijn qua specs, vind ik persoonlijk. Quadcore, Full HD, toetsenbordje... Allemaal zaken die de Tab of de Note niet hebben.

  • Mafiatounes

   Ja bedoelde de Note 10.1, er waren geruchten dat deze een betere soc zou krijgen, maar ik denk dat ik voor de Infinity Pad ga het toetsenbord is wel handig.

 • Rosita

  Op m'n SGS was Facebook zooo traag!! (mja die telefoon was op het laatst ook bejaard) nu op mn Xperia S werkt ie erg fijn moet ik zeggen! Ben ook blij dat Facebook die snelkoppelingen weghaalt. Je krijgt toch vanzelf een melding daarvoor?

 • Luc

  Heb 2 weken geleden al een Tab2 besteld, vroeg me dus al af waarom er ineens vera nderingen kwamen. Niets dus. Alleen andere positionering boxjes, ext SD optie en nog een paar dingetjes zijn nieuw tov de originele tab lijkt me...

  • Walid

   waneer komt rigonauts uit? wil ik ff weten

   • robijno1985

    is er een datum bekend wanneer Android 4.0 uit komt???

   • nick

    android 4.0 voor??

    • DeBekker

     Is ook bekend wanneer de Note Tablet uitkomt?

     • robijno1985

      excuus.. voor de Samsung Galaxy Tab 10.1

     • Leonnnnn

      En wanneer de note??

     • peter

      al 3 dagen geen aw artikel..