Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

ASUS-apparaten krijgen PlayStation-certificering, mogelijk PS3-games gestreamd

· 15 augustus 2012

Sony introduceerde vorig jaar PlayStation-certificering, waarmee Androidfabrikanten er voor konden zorgen dat PlayStation Mobile beschikbaar is voor hun platform. Via PlayStation Mobile zijn onder meer PlayStation 1-games te spelen. Begin juni werd duidelijk dat de HTC One-toestellen deze PlayStation-certificering en PlayStation Mobile zouden krijgen en nu blijkt ook fabrikant ASUS in zee gegaan te zijn met Sony.

PlayStation Mobile

PlayStation Mobile was voorheen bekend als PlayStation Suite en maakt het mogelijk om PlayStation-games ook op Android-toestellen te spelen. Met de ontwikkelaars-kit is het ook makkelijker games uit te brengen die op meerdere platformen draaien, zoals de PlayStation 3, PS Vita en natuurlijk Android-toestellen. Nu naast HTC ook ASUS (en WikiPad) PlayStation-certificering krijgt, lijkt het platform steeds interessanter te worden als ontwikkelingsplatform. Voor zover bij ons bekend zijn er nog geen games op de markt die gemaakt zijn met het PlayStation Mobile-pakket, maar dit lijkt dus niet lang meer te gaan duren. De officiële lancering van PlayStation Mobile is in het najaar, maar zal nog niet direct in Nederland beschikbaar zijn. Het is nog niet bekend welke ASUS-producten PlayStation Mobile zullen gaan krijgen. Mocht daar een update voor nodig zijn, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat de Nexus 7, een tablet waarvan de software volledig door Google gemaakt is en geüpdatet zal worden door Google, beschikking zal krijgen over PlayStation Mobile. De ASUS Transformer-tablets lijken echter wel een goede kandidaat.

Gaikai en Sony

De dienst Gaikai biedt al op verschillende platformen een soortgelijke dienst aan. Het interessante van deze dienst is dat deze direct vanuit de browser kan draaien wanneer er een Java-omgeving op de PC is geïnstalleerd. Je kunt bijvoorbeeld games delen en multiplayer-vrienden zoeken via Facebook. Vrienden kunnen dan direct vanaf Facebook meedoen met een spelletje. Een Androidversie van Gaikai is al verscheidene keren gedemonstreerd, maar nog niet beschikbaar gemaakt. Het streamen van games lijkt een grote vlucht te gaan nemen. Nu internetverbindingen steeds sneller worden, lijkt het streamen van games eindelijk een goed alternatief te worden voor een gamesconsole. Volgens Gaikai zelf is het streamen van games net zo snel als het spelen van een game via een console, omdat de hardware waar Gaikai gebruik van maakt een stuk krachtiger is. Gaikai maakt overigens gebruik van een nieuwe cloudgamingarchitectuur van NVIDIA, genaamd NVIDIA GRID. Begin deze maand nam Sony de streamingdienst over voor 380 miljoen dollar. Het lijkt erg waarschijnlijk dat de gamingdienst geïntegreerd gaat worden in Sony TV's, maar ook in tablets van de fabrikant. De meest aantrekkelijke oplossing voor een groot deel van de Androidgebruikers zou zijn dat de gamingdienst geïntegreerd gaat worden in PlayStation Mobile. Voor Sony zou dat ook een interessante oplossing zijn, omdat het bedrijf dan een groot publiek kan bereiken met de (betaalde) gamingdienst.

PS3-games streamen

Gaikai heeft inmiddels een aantal PlayStation 3-games geschikt gemaakt voor haar dienst. Nu Sony het bedrijf over heeft genomen, lijkt het logisch dat dit alleen maar meer zal gaan gebeuren. Het lijkt dan ook niet onwaarschijnlijk dat Sony gameontwikkelaars bij een nieuwe versie van de ontwikkelingstools voor de PlayStation 3 of PlayStation Mobile ook de mogelijkheid biedt de game in één keer geschikt te maken voor Gaikai. AndroidAndMe suggereert zelfs dat het complete aanbod van PS3-games wel eens naar Gaikai zou kunnen komen. Wat ons betreft is de ontwikkeling van cloudgaming erg interessant en zou deze een goede oplossing kunnen bieden voor de tekortkomingen van mobiele apparaten en ook televisies. Dat cloudgaming een grote vlucht lijkt te nemen, is ook te merken aan de aankondigingen van fabrikanten. Zo zou Gaikai al (voor de overname door Sony) beschikbaar gaan worden op gamingtablet WikiPad. Daarnaast zijn er verschillende fabrikanten die in zee zouden zijn gegaan met Gaikai-concurrent OnLive. Ook de Androidconsole OUYA zou de beschikking krijgen over OnLive, dat overigens officieel in Nederland nog niet beschikbaar is.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (6)
Bezig met laden van reacties...